Προς το περιεχόμενο

Σημασία ελαττηρίων στα πετάλια


dalla_vale

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σπερεεες  ;D

 

Θα ήθελα να μάθω αν παίζουν μεγάλο ρόλο τα ελαττήρια στα πετάλια. Σίγουρα θα παίζουν έναν α ρόλο, αλλά μπορείς με την αλλαγή ελαττηρίων να βελτιώσεις ενα "κακό" πετάλι ή να αλλάξεις την αίσθηση ενός καλού πεταλιού;; Έχω τα dw 5000 τα οποία όμως έχουν τα ίδια ελαττήρια από τότε που τα γέννησε η μάνα τους (πρίν 5-6 χρόνια δηλαδή  ;D - ήταν του καθηγητή μου) αν αλλάξω και βάλω πχ αυτά των axis

 

http://www.thomann.de/gr/axis_percussion_fussmaschinenfeder_heavy.htm

 

1. Θα κάνουν;;

2. Θέλω να βαρύνει λίγο το πετάλλι, θα πετύχει αυτό;;

 

Ή αν βάλω τα ελατήρια της dw θα δώ διαφορά λόγω του ότι θα είναι καινούργια;;

 

http://www.thomann.de/gr/dw_sp020.htm

 

Παίζει και να λέω αρλούμπες τόση ώρα  :P :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί δεν δοκιμάζεις απλά να ρυθμίσεις τα ελατήρια?

 

Το ρυθμίζεις "παίζοντας" (δηλαδή σφίγγοντας/ξεσφίγγοντας), το παραλληλόγραμμο κάτω απο το 158 σε αυτό το σχήμα:

http://www.freepatentsonline.com/6590147-0-large.jpg

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ε ακριβώς, πειραματιζόμενος στα ελατήρια θα βρεις τη ρύθμιση που σου ταιριάζει/αρέσει, αν και άποψη μου, απλώς παίξε έτσι όπως είναι και θα τα συνηθίσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα axis είναι πιο σκληρά από τα δικά σου. Εαν τα μαμίσια τα έχεις τεντώσει τόσο όσο δεν πάει και νιώθεις ότι θες περισσότερη δύναμη επαναφοράς από τα ελατήρια πάρε τα axis ή τα ίδια τα dw.Τα ελατήρια με το χρόνο φθείρονται και χάνουν τις ιδιότητές τους. Θεωρούνται δε αναλώσιμα όπως τα δέρματα απλά αντέχουν ,ανάλογα με την χρήση, περισσότερο. Το πόσο σφιχτά θα τα έχεις είναι θέμα προσωπικού γούστου. Απλά πιο τεντωμένα ελατήρια συνήθως δυναμώνουν περισσότερο τα πόδια και βοηθάνε στις υψηλές ταχύτητες γιατί συμβάλλουν στη γρήγορη επαναφορά του ποδιού στην θέση ισορροπίας. Ότι και να σου πούμε εαν δεν πειραματιστείς ,εφόσον δεν σε ικανοποεί η υπάρχουσα αίσθηση ή νιώθεις να μην προοδεύεις όσο θα έπρεπε, τότε δεν θα βρείς την χρυσή τομή. Πάντα να θυμάσαι όσο σημαντικό είναι το ελατήριο άλλο τόσο είναι και η απόσταση του κόπανου από το δέρμα. ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν και ο ίδιος ο καθηγητής μου μου είπε ότι τα ελατήρια είναι αρκετά χρόνια πάνω στα πετάλλια και έχουν χρησιμοποιηθεί αρκετά οπότε καλό θα ήταν να τα άλλαζα. Επίσης τα θέλω πιο σκληρά, έτσι μάλλον θα παρω τα axis (τα ελατήρια όχι τα πετάλια  ;D)

 

Δεν έχω και τρελό πρόβλημα (εδώ έπαιζα 6-7 μήνες με το πετάλλι της stagg  ;D) αλλα θα τα ήθελα πιο σκληρά, και τα έχω σφίξει σχεδόν τέρμα.

 

Οφτοπικ: Σέντι τι έκανες τελικά με το crashακι;;  :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω πως της dw είναι πιό σκληρά απο τις axis χωρίς να μαι κ 100% σίγουρος. Είναι γεγονός πάντως οτι μετά απο κάμποσο καιρό τα ελατήρια θέλουν αλλαγή επειδή φθείρονται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λογικά όχι και αυτό γιατί λόγω μεγάλου board  τα axis απαιτούν ισχυρότερα ελατήρια. Επίσης τα ισχυρότερα ελατήρια βοηθούν κυρίως σε μεγάλες ταχύτητες με την μεγαλύτερη επαναφορά δηλαδή γι'αυτό που προορίζονται τα axis κατά κύριο λόγο. :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου