Προς το περιεχόμενο

FLSTUDIO5----> Why Not?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Hello Earthlings!

 

Λοιπόν....η ερώτηση ειναι η εξής:

 

Γιατί ένα πρόγραμμα σαν το FLSTUDIO5 έχει “υποτιμηθεί” τόσο πολύ απο τους users του noiz.gr (τα posts είναι ελάχιστα), ενώ ένα απο τα καλύτερα περιοδικά μουσικής τεχνολογιάς, όπως το Computer Music, αναφέρει σχεδόν σε κάθε τεύχος του παραδείγματα που βασίζονται σε αυτό;

 

Αν δεν κάνω λάθος, το FLSTUDIO έχει ψηφιστεί ως καλύτερο πρόγραμμα, τόσο απο τους αναγνώστες του Computer Music (2 φορές), όσο και από sites όπως το kvraudio.com

(http://www.kvraudio.com/ratings/3.html).

 

Θα ήθελα πάρα πολύ ν' ανταλλάξουμε απόψεις, γιατί χρησημοποιώ το FLSTUDIO (αλλά και το Cubase), αρκετό καιρό και πιστεύω οτι είναι από τα καλύτερα προγράμματα, μιας και δεν χρειάζεται να έχεις το καλύτερο PC για να το τρέξεις (όπως το δικό μου!), υποστηρίζει VST και DXi plugins και δεν χρειάζεται να σου φύγει ένας μισθός για να το αποκτήσεις (όχι, δεν παίρνω μίζες από τη Image-Line).

 

Τελικά τι δεν πάει καλά με αυτό το πρόγραμμα;

 

Περιμένω τις απαντήσεις σας και.....μπορεί στο φινάλε να πειστώ και ν’αλλάξω και ‘γω S/W……….you never know :wink: !

 

Thanks!

 

AMD Athlon K7 1400Ghz

1024 MB SDRAM

ASUS A7PRO

120 GB Western Digital S-ATA HD

Terattec DMX6 Fire 24/96

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φίλε astroman σε κατανοώ απόλυτα.ήμουν και εγω μεχρι πριν απο λίγους μήνες ακριβώς στην ίδια θέση με εσένα.χρησιμοποιούσα flstudio σε pc με amd thunderbird 1.2 ghz και την soundblaster live με kx drivers.

 

και εγώ δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί τόσος κόσμος (ειδικά εδω μέσα) σνόμπαρε το fl.η απάντηση ήρθε με τον καιρό και απο μόνη της.

 

κατ'αρχάς το fl δεν εχει καμία λογική στο user interface του.(δεν ξέρω αν είναι αυτος ο σωστός όρος).γενικά ο τρόπος που σου παρουσιάζει τον mixer,και το γεγονός οτι είναι patternbased το κανουν λίγο πολύπλοκο, ειδικά αν έχεις ασχοληθεί πρώτα με πιο "σοβαρά" sequencers.παρόμοιο πρόγραμμα με το fl (τουλάχιστον σε αυτα που κάνει)είναι το reason.όμως είναι κατα τέτοιο τρόπο φτιαγμένο που αυτος που το δουλεύει μαθαίνει ουσιατικά μουσική τεχνολογία.ειδικά δε,γι'αυτόν που ξέρει ήδη μουσική τεχνολογια το reason είναι παράδεισος.(δεν αναφέρω τα sequencers τύπου cubase γιατι αυτά είναι άλλη ιστορία καθως μπορείς να ηχογραφείς και audio).

 

για εμένα όμως και τύπους που τώρα σιγά-σιγά μαθαίνουν και έτυχε να ξεκινήσουν με fruityloops (συγκεκριμένα εγώ με αυτό ξεκίνησα,πριν από 4-5 χρόνια προτού ακόμα αποκτήσει το fl δυνατότητα για vst instruments),to fl φαντάζει αυτονόητο,πολύ-πολύ γρήγορο,ελαφρύ,αξιόπιστο και με λίγα λόγια ιδανικό (αν δεν έχεις υπόψην σου να ασχοληθεις με audio και ο εξοπλισμός ειναι εμβρυικού επιπέδου).

επίσης μπορείς τώρα πια να του φορτώσεις οτι plug-in γουστάρεις (πράγμα που δεν κάνεις στο reason)και έχει by-far τον γρηγορότερο και αποτελεσματικότερο key-editor που έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μου.να φανταστείς πως κάποια περίοδο,ακόμα και τώρα μερικές φορές ,δεν έγραφα μέσω midi-keyboard αλλά ζωγράφιζα τις νότες κανονικά!

 

εγώ το fl το έχω μες στην καρδιά μου και όταν θέλω να πειραματιστώ ή να γράψω κάποιες ιδέες αυτό χρησιμοποιώ.άλλο ένα δυνατό του σημείο κατα τη γνώμη μου είναι ο προγραμματισμός των drum parts.ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ! γρήγορος και με την δυνατότητα να αλλάξεις οτι παράμετρο θέλεις.επίσης το sytrus και κάποια άλλα native soft synths μου αρέσουν πάρα πολύ.

 

έχω δοκιμάσει και το project5 της cakewalk το οποίο είναι επίσης καλό αλλά είναι πιο βαρύ πιο ακριβό και δε σου προσφέρει κατι που να κάνει την διαφορά.

 

τώρα έχω αλλαξει υπολογιστή,έχω πάρει τα "studiακα" μου,χρησιμοποιώ sx 2.0 αλλά συνεχίζω να χρησιμοπιώ fl.ας όψεται ο καταραμένος driver της emu μου που δεν του "πολυαρέσει" το fl,θα το χρησιμοποιούσα πολύ περισσότερο... :D

 

ps:ένα μειονέκτημα που ξέχασα να αναφέρω είναι οτι το fl δεν υποστηρίζει όλα τα sample rates

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Hello Eartrhlings!

 

Σ’ ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου φίλε spirou!

 

Ας ξεκινήσω απ΄το τέλος του κειμένου σου, λέγοντας οτι το flstudio5 υποστηρίζει όλα τα γνωστά sample rates (22050, 44100, 48000, 88200, 96000 και 192000).

 

Τώρα, όσο αφορά το θέμα audio, μπορείς να ηχογραφήσεις πιά ότι θέλεις realtime ή non- real time! Μπορείς να ηχογραφήσεις κάπιο όργανο ή φωνή (just like cubase) ή να μετατρέψεις σε audio το output από κάποια mixer tracks και να τα επεξεργαστείς με τον πολύ καλό ενσωματομένο wave editor.

 

Απο τη άλλη πλευρά, καταλαβαίνω απόλυτα την άποψή σου για το interface του flstudio, μιας και δεν είναι το καλύτερο, αλλά πιστεύω οτι όλα είναι θέμα συνήθειας.

 

Τέλος, στο θέμα FLStudio vs. Reason που έθιξες, θα συμφωνήσω οτι το Reason “φαίνεται” πιό επαγγελματικό, αλλά στην τελική ότι υπάρχει στο Reason (αν και δεν έχω δουλέψει την τελευταία έκδοση) υπάρχει και στο Flstudio5. Δηλαδή, δε σημαίνει ότι δεν θα μάθεις μουσική τεχνολογία αν χρησιμοποιείς το FL, μιας και εδώ χρειάζεται να γνωρίζεις απο compressors, reverbs, filtering, limiters, stereo separation κ.τ.λ. (έχω φάει αρκετές ώρες διαβάζοντας άρθρα για να πετύχω ένα καλό mix ή να compressάρω σωστά το μπάσσο!).

 

Κατά τη γνώμη μου είναι πόση διάθεση έχεις για μάθηση και δημιουργία και όχι πιο S/W χρησιμοποιείς :wink: !

 

Περιμένω απαντήσεις!

 

Thanks!!

 

Υ.Γ : Spirou, σ’ ευχαριστώ ξανά για το ενδιαφέρον σου γι’ αυτό το post! (72 άτομα το είδανε μέχρι τώρα και μόνο εσύ απάντησες!)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 παρατηρησεις μονο.

το computer music δεν ειναι απο τα καλυτερα περιοδικα στο χωρο. (για μενα ειναι απο τα χειροτερα διοτι ειναι πολυ <<στρατευμενο>>)

 

το fl δεν ειναι υποτιμημενο , ειναι αρκετα καλο ειδικα το τελευταιο που κανει τα παντα , απλα βλεπει την συνθεση απο αλλη οπτικη γωνια σε σχεση με τα υπολοιπα προγραμματα και για αυτο << βολευει >> συγκεκριμενη μεριδα μουσικων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν ήξερα ούτε οτι υποστηρίζει όλα τα sample rates ούτε οτι μπορείς να ηχογραφήσεις κανονικά audio.

ενδιαφέρον...

τότε μάλλον (αν το reason3 δεν υποστηρίζει audio) παίζει μόνο του στην κατηγορία!!!...

για να είμαι ειλικρινής το 5 δε το έχω δουλέψει σπίτι μου για να το "ξεψαχνίσω"...

 

απλα βλεπει την συνθεση απο αλλη οπτικη γωνια σε σχεση με τα υπολοιπα προγραμματα και για αυτο << βολευει >> συγκεκριμενη μεριδα μουσικων.

 

αυτό ακριβώς συμβαίνει και αν ξεκινήσεις μαζί του κολλάς και σου φαίνονται όλα τα άλλα περίεργα και ακαταλαβίστικα.

αλλιώς ,το "μισείς" :D

 

δε σημαίνει ότι δεν θα μάθεις μουσική τεχνολογία αν χρησιμοποιείς το FL

 

όχι βέβαια.απλά ο τρόπος που παρουσιάζει τα πάντα το reason με τα mixer του και τα racks του + την συνδεσμολογία των καλωδίων απο πίσω σε κάνει να νιώθεις πως εχεις μπροστά σου ένα soft studio,πράγμα που το εκτιμούν πολύ ειδικά αυτοί πoυ ξέρουν μουσική τεχνολογία.

 

και εγώ είμαι απο αυτούς που πιστεύουν οτι ουσιαστικά το fl υπερέχει των αντιστοιχων προγραμμάτων.

 

ps1:άλλο ένα μειονέκτημα που θυμήθηκα είναι η λειτουργία του ως rewire slave. :(

 

ps2:ένα πλεονέκτημα,το πόσο γρήγορα φτιάχνεις διαφορετικά arrangements (μου φαίνεται οτι και steinberg "ζήλεψε" την ταπεινή image-line και τώρα πια στο cubase υπάρχει μια λειτουργία όπου όταν φτιάξεις το κομμάτι μπορείς να το κάνεις pattern-based και να έχεις γρήγορες εναλλαγες arrangements)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Hello Earthlings!

 

άλλο ένα μειονέκτημα που θυμήθηκα είναι η λειτουργία του ως rewire slave.

 

Ίσως φανώ λιγάκι newbie μιας και δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα "Rewire", παρ' όλο που το συναντάω σε posts και σε διάφορα άρθρα....αλλά τι είναι ακριβώς?

 

Όταν κάνεις εγκατάσταση το FLStudio5, σε ρωτάει αν θέλεις να το βάλεις σαν VST, DXi και σαν Rewire Client

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πολύ-πολύ γενικά,φαντάσου ότι χρησιμοποιείς ταυτόχρονα 2 sequencers πχ το cubase ως rewire master ωστε να το χρησιμοποιεις για audio,για mixing κλπ και το fl ή το reason ως rewire slave όπου το χρησιμοποιείς σαν synth για να κάνεις τον προγραμματισμο των drums,να παίξεις τα native soft-synths κλπ.φυσικά μπορείς να ανοίξεις οσα synth/samplers θέλεις μεσα στα rewire slaves και έχε υπόψην σου ότι τα time sigmature,tempo κλπ τα θέτεις στο rewire master.

αυτά σε πολύ γενικές γραμμές.

 

ps:rewire client=rewire slave

rewire host =rewire master

 

ps2:μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις το fl σαν rewire host και το reason σαν rewire client.

 

ps3:η rewire λειτουργία είναι cpu hungry

 

ps4:νομίζω οτι αναπτυχθηκε από τους προγραμματιστες της propellerheads aka του reason

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 μήνες αργότερα...

Να ρωτήσω πως χρησιμοποιείς το Cubase με το FL studio...

 

Μπορούν και πώς μπορούν να γίνουν τα εξής;

 

1. Να χρησιμοποιήσεις ενα plugin του FL στο Midi Editor του CUBASE...

 

2. Να κάνεις Midi record απο το FL... Σε midi κανάλι στο CUBASE...

 

Εκτός απο το να συνθέσεις κάτι στο FL και να το βάλεις να παίζει μέσα απο το CUbase ποιές άλλες συνεργασίες μπορούν να γίνουν....

 

Όσο για την Συκριση reason και FL... προτιμώ ΜΑΚΡΑΝ FL... Απαράδεκτο το interface του REASON...

 

(Προσωπική εκτίμηση)

ΜΤΠ = Μην Το παρεξηγείς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Είχα ασχοληθεί κάποια στιγμή στο παρελθόν με το demo του FLStudio 4.κάτι και αυτό που μου είχε κάνει αρνητική εντύπωση ήταν το γεγονός ότι δεν υποστήριζε αναλύσεις μικρότερες από 1/16 καθώς και τρίηχα...από την άλλη μου φαίνεται πολύ "τραβηγμένο" για έναν drum edtior να μην έχει τέτοιες δυνατότητες, οπότε θεωρώ ότι απλά εγώ δεν το έψαξα αρκετά. Αν κάποιος γνωρίζει, μπορεί αναδρομικά να μου δώσει τα φώτα του καθώς αυτοί ήταν οι λόγοι που το εγκατέλειψα (ο άκαρδος). Επίσης, μου είχαν φανεί φτωχές οι δυνατότητες editing audio δειγμάτων, ιδίως η έλλειψη αυτόματου time compress/stretching ώστε να ταιριάξει ένα δείγμα στο tempo του κομματιού όπως κάνει για παράδειγμα το ACID.

 

Προσωπικά πάντως, το FLStudio μου είχε φανεί εξαιρετικά φιλικό στη χρήση και παίζει και πολύ καλά με τα ProTools που πάσχουν στο drum editing, καθώς και με το SONAR που είχα δοκιμάσει. Πολύ ελαφρύ και απροβλημάτιστο λογισμικό.

 

 

Γεράσιμος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξεκίνησα με το F.L. 2 μέχρι FLstudio 4 και παράλληλα ασχολήθηκα με το Reason μέχρι και το Reason 3 αλλά με το noiz και τα post που διάβασα άρχισα να Ψάχνω για άλλο sequencer και κατέληξα στο Cubase SX2 και τώρα SX3 (thankz NOIZ!)

έχω κάνη πολλές ωραίες παραγωγές με το FL και το Reason αλλά ο ήχος πάντα θα έχει «κάτι» από αυτά τα προγράμματα σε σχέση με το Cubase.

Προτιμώ από τα δύο το REASON γιατί πραγματικά μαθαίνεις από μουσική τεχνολογία και έχει κορυφαίο sampler (DR.rex) πράγμα που δεν υπάρχει στο F.L.

Το FL είναι πιο μπροστά σε ήχο ΑΛΛΑ ότι και να κάνης το Final Mix ΔΕΝ γίνετε με ΤΙΠΟΤΑ(!!!@#$%^&*!@) σε αυτά τα sequencers.

Στο Cubase πάλη βρήκα την χαρά μου πραγματικά κατάφερα να κάνω πράγματα που μόνο τα φανταζόμουν (και επειδή ασχολούμαι και με hip-hop) έπαθα πλάκα με τις δυνατότητες του Sampling στο SX3!!!

Ωστόσο πιστεύω ότι στο μέλλον θα δούμε τα τρία παραπάνω προγράμματα να μοιάζουν όλο και πιο πολύ μεταξύ τους.

Πιστεύω ότι Αν παίρναμε το Sampler και το user interface του Reason το σύστημα με τα Patterns του FL και τα προσθέταμε στο Cubase + τον αλγόριθμο των ProTools για τον ήχο θα είχα με το ΑΠΟΛΥΤΟ Sequencer. (από όσο καταλαβαίνω θα δούμε κάτι τέτοιο στο Μέλλον)

Οπότε όλοι λίγο πολύ έχουνε δίκιο και όλοι λίγο πολύ δεν είναι απόλυτοι γνώστες των Sequencers απλά οι πιο πολλοί εδώ μέσα δεν ξέρουν τίποτα για τα (μικρά Sequencers) αλλά είναι απολύτως σίγουροι ότι μόνο αυτοί μπορούν να έχουν δίκιο. Μόνο ο gerasimos είχε το θάρρος να πι το κατά πόσο έχει ασχοληθεί με τα προγράμματα αυτά γιατί απλά δεν το παίζει έξυπνος είναι! (ger. Το ποσό κατέθεσε στον γνωστό λογαριασμό 8) lol )

(για αυτό τον λόγο το είδαν τόσα πολλά άτομα το post αλλά απάντησαν 2-3 δεν έχουν όρεξη να σου εξηγήσουν κάτι που δεν θα καταλάβεις ποτέ ΤΕΤΙΜΠΟΙ ΑΛΗΤΗ ΠΑΛΙΟΠΑΙΔΟ ΞΥΛΟ ΑΠΕΛΕΚΗΤΟ ΧΑΖΕ! @@%#$^@)

:P :P :P

 

Piece! 8)

uff P. *Μάγος*

~Hip-Hop Salonika~

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου