Προς το περιεχόμενο

Καλη υγεια της φωνης


ZeVioN

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα. Θα θελα να μαθω μερικες συμβουλες σχετικα για την καλη υγεια της φωνης. Καθως και μερικες ασκησης αν ειναι δυνατον. Ο λογος για αυτο το θεμα ειναι καθως ειμαι αυτοδιδακτος στο τραγουδι εχω παρατιριση οτι στα live μου βραχνιαζω ευκολα. Ειναι τωρα 4 μερες που δεν μπορω να τραγουδισω και εχω live την κυριακη. Τι να κανω?

Περπάτισα παρα πολύ και τα φτερά μου τα εχω χάσει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 40
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Λίγο μέλι, γάλα κλπ., λίγο τσαγάκι ζεστό, απόλυτη ξεκούραση (φωνητικά), και οπωσδήποτε ζέσταμα πριν αρχίσεις να τραγουδάς. Οι αναπνοές, τα διαφράγματα κλπ. δεν τα ξέρω, όποτε τραγουδάω δεν παθαίνω τίποτα, κι αν πάθω τα παραπάνω δουλεύουν τέλεια... Ίσως κάποιος καθηγητής σε βοηθήσει περισσότερο, γενικώς.  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ουσιαστικά φωνητικές ασκήσεις. Άλλοι πιάνουν κι ανεβοκαταβαίνουν κλίμακες, άλλοι απλά ανεβοκατεβαίνουν όπως τους κάθεται καλύτερα, ότι τον βολεύει τον καθένα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για το βράχνιασμα 1) πολύ βιταμίνη C (διπλή ή τριπλή δόση) και επιπλέον πολυβιταμίνες, 2) να μιλάς όσο το δυνατόν λιγότερο και με χαμηλή φωνή μέχρι να ξεβραχνιάσεις και 3) να πίνεις ζεστό τσάι με μέλι (ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΧΙ ΚΑΥΤΟ!!! και ΟΧΙ ΓΑΛΑ! όπως είπε κάποιος φίλος πριν). Επίσης βοηθούν οι γαργάρες με αλατόνερο.

Γενικότερα ΠΡΕΠΕΙ να πίνεις ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ σε κανονική θερμοκρασία.

Τέλος κάνε καυτό ντουζ και ανέπνεε τον ατμό οι φωνητικές χορδές ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ υγρασία.

 

Για την αναπνοή σου κάνε την πιο απλή άσκηση δηλαδή πάρε βαθιά ανάσα και μέτρα μέχρι το 20 αφήνοντας την αναπνοή να βγαίνει σιγά σιγά και ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ. Εννοείται ότι χρειάζεται πολλές επαναλήψεις.

Επίσης άλλη άσκηση είναι να πάρεις βαθιά ανάσα και κράτα την αναπνοή σου όσο περισσότερο μπορείς. Πάλι πολλές επαναλήψεις. (ΠΡΟΣΟΧΗ μπορεί να ζαλιστείς για αυτό κάνε αυτή την άσκηση μόνο όταν είσαι σπίτι).

 

Τέλος για ζέσταμα μια απλή αλλά πολύ αποτελεσματική άσκηση είναι να μουρμουρίζεις νότες από χαμηλά προς ψηλά και το αντίθετο. Είναι πολύ σημαντικό να δουλεύεις τις χαμηλές νότες το ίδιο με τις ψηλές. Μη φωνάζεις πολύ όταν μουρμουρίζεις.

Επίσης η κλασικότερη άσκηση ζεστάματος είναι να τραγουδήσεις 1-2 τραγούδια χαμηλόφωνα και χαλαρά.

 

Όσο για το live μη σκέφτεσαι αν φτάνεις τις νότες, απλά βγες, τραγούδα και εστίαζε κατά προτίμηση στον κόσμο και όχι στο πάτωμα. Έχε μαζί σου ΠΟΛΥ νερό και πίνε 1-2 γουλιές ανάμεσα σε κάθε τραγούδι.

Το σημαντικότερο από όλα είναι να το διασκεδάζεις και ΟΧΙ να αγχώνεσαι με το αν θα τα καταφέρεις.

 

Αυτά τα λίγα ελπίζω να βοήθησα...

YouHaveToBeHappyWithWhatYouHaveToBeHappyWith

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φιλαράκι δεν φταίνε τα λαιβ (μονο) για το βραχνιασμα...

ο κύριος λόγος είναι οταν μιλαμε για ροκ οτι πιθανον προσπαθεις να βγαλεις τα τραγουδια απο τους τονους του gillan του coverdale η του dio με αποτέλεσμα να ξελαρυγγιάζεσαι...

αλλος παραγοντας η κακη ακουστική του λαιβ...

το ζεσταμα ειναι απαραίτητο...

αν δεν προλαβαινεις διαλεγεις να τραγουδησεις 2-3 χαμηλα σε τόνο τραγουδια για αρχη και μετα to child in time.

το μελι εξαιρετικό βοήθημα...αραιωμενο σε ΧΛΙΑΡΟ νερακι

απέφυγε παστίλιες και διάφορα άλλα φαρμακευτικά γιατι ανοίγουν μεν την φωνή, αλλά προσωρινα...

ΑΦΩΝΙΑ...ΑΦΩΝΙΑ...ΑΦΩΝΙΑ!!!!!!!!!!!! τουλαχιστον μεχρι την κυριακή....το πολυ-πολύ... ψιθυρισμα στα αυτί του άλλου... και οπωσ΄δηποτε καλο ζεσταμα...

 

-ex- grave digger................

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να μην βραχνιάζεις πρέπει να μην τραγουδάς με τον λαιμό και να χρησιμοποιείς την διαφραγματική αναπνοή  και να ξέρεις να κάνεις τοποθέτηση φωνής, προφανώς πρέπει να βρεις δάσκαλο για να σε καθοδηγήση στα πρώτα σου βήματα, θέλει μεγάλη προσοχή γιατί μπορεί να προκαλέσεις μεγάλα προβλήματα στις φωνητικές σου χορδές ακόμα και πολύποδα που να χρειάζεται και χειρουργείο, γνώμη μου βρες το γρηγορότερο δάσκαλο-α φωνητικής! από την στιγμή που δεν πας για Λυρική! σε κανά χρόνο η γνώσεις σου θα είναι μια χαρά! καθώς και η φωνητικές σου χορδές!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δάσκαλο/δασκάλα και γρήγορα ;)

 

Πέραν αυτού: χαμομήλι με μέλι (έτη φωτός καλύτερο από το τσάι κατά τη γνώμη μου), όχι αλκοόλ πριν τραγουδήσεις (ή κατά τη διάρκεια), τραγουδάς χωρίς να φωνάζεις, όταν μιλάς μιλάς προσεκτικά κλπ. Καλές οι καραμέλες, αλλά όχι πριν τραγουδήσεις. Εγώ τρώω καμιά καραμελίτσα πχ το πρωί, αλλά φροντίζω να περάσουν πολλές ώρες πριν τραγουδήσω. Το κυριότερο πάντως: ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ!!!! Νερό, και μάλιστα σε θερμοκρασία δωματίου. Εγώ πλέον έχω κόψει τελείως το κρύο νερό, και ακόμα και το καλοκαίρι πίνω από τη βρύση.  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου