Προς το περιεχόμενο

Yamaha 01x vs Soundcraft Spirit E8+Audigy Platinum. HELP.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σε ολους!! Αν και είμαι μέλος αρκετό καιρό τώρα είναι η πρώτη φορά που κάνω post και αυτό γιατί προτιμώ να διαβάζω τα threads αλλά ήρθε η στιγμή που θέλω κι εγώ μια συμβουλή! Σε καναδυό μήνες ετοιμαζόμαστε να ηχογραφήσουμε στο σπίτι το πρώτο μας album με την μπάντα μου. Μέχρι στιγμής, ότι demo έχουμε κάνει το έχουμε ηχογραφήσει με μια Soundcraft Spirit E8 και την κάρτα Audigy Platinum και την Cubase SX 2.0.1 με ικανοποιητικά αποτελέσματα και πολύ καλά σχόλια από άποψης ήχου. Πρόσφατα έπεσε στην αντίληψή μου το πολυμηχάνημα της Yamaha 01Χ και θα ήθελα να ρωτήσω αν αξίζει τον κόπο να αντικαταστήσω την κονσόλα και την κάρτα ήχου με αυτό. Τι παραπάνω προσφέρει από άποψης ποιότητας ήχου και μήπως θα ήταν καλύτερο να δώσω τα λεφτά απλά σε μια καλύτερη κάρτα ήχου... Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μμμ... δύσκολη ερώτηση...

στη θέση σου,με την προυπόθεση οτι είχα τα λεφτά και ΔΕΝ είχα το spirit θα έπαιρνα το 01χ ασυζητητί...

 

όμως αφού έχεις ήδη mixer κρίμα είναι να δώσεις 1200 euro για να πάρεις κάρτα ήχου+digital mixer+control surface και να σου μείνει το spirit στα αζήτητα.

 

θα μπορούσες να δώσεις γύρω στα 200 euro για να πάρεις την maudio delta1010 ή γενικά μια κάρτα ήχου με πολλές εισόδους -εξόδους (πχ edirol fa101, fw) για να ηχογραφείς σε ξεχωριστά tracks την μπάντα σου.επιπλέον χρήματα θα μπορούσες να διαθέσεις για να πάρεις ίσως καλύτερα μικρόφωνα,monitors ή μονάδες εφφέ ή γενικά οτι λείπει απο το studio σου.

 

ακόμα και την motu828mkii (οverkill) να πάρεις δε θα σου στοιχισει πάνω απο 850 euro και διαθέτεις τα υπόλοιπα όπως νομίζεις.

 

εκτός βέβαια αν είσαι τρελαμένος με την ιδέα να τα έχεις όλα σε μία συσκευή,γουστάρεις να μιξάρεις από control surface,να έχεις digital mixer και έχεις στα υπόψην σου να πουλήσεις το spirit.

 

αυτά :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γειά χαρά,

 

Mάλλον είμαι ο κατάλληλος να σου απαντήσει οπότε here goes.

Έχω την tascam fw1884.

Έψαξα πολύ όταν θα την αγόραζα και ήμουνα ανάμεσα σε 1884 και 01x. Διάβασα πολλά και για τις δύο και έφαγα στην κυριολεξία manuals και forums.

Θα σου πω για τη δική μου εμπειρία με υπερ και κατά.

Σου προσφέρουν 'τα πάντα', δηλαδή όσα λένε ότι είναι αλλα με προϋποθέσεις.

Υπερ

Είναι όλα σε ένα και όταν το μάθεις πραγματικά πετάς και κάνεις δουλεία στο φτερό. Μεγάλες ευκολίες στο χειρισμό των DAWs, plug ins, vstis και πάρα πολύ καλά σαν κάρτες ήχου και interfaces.

 

Κατά

Όταν σετάρεις το σύστημα καλά θα είναι ok....αλλά μέχρι τότε θα διαβάσεις και θα ψάξεις πολλά πράγματα που σίγουρα δεν θέλεις να μάθεις.

Πχ.Οι προγενέστεροι drivers είχαν πολλά προβλήματα και όλος ο κόσμος χτύπαγε το κεφάλι του με διάφορα προβλήματα.

 

Το 01x έχει αυτό το σύστημα mlan..δεν ξέρω εάν λειτουργεί καλά αλλά με το firewire που έχει η tascam όλο και κάτι θα σου προκύψει στην πορεία.

Eπίσης αυτά τα μηχανήματα έχουν ιδιοτροπίες όπως πχ πότε πρέπει να τις ανοίξεις για να συνεργαστούν με τα windows και διάφορά άλλα σε σχέση με το DAW σου.(με τα daws δεν είναι προβλήματα αλλά ο τρόπος που συνεργάζονται καλύτερα..πχ έχοντας 8άδες στα faders όλα είναι ταξινομημένα όταν γκρουπάρεις τα κανάλια ανά 8 για να μην σε μπερδεύουν οι μπάνκες. ¶λλο παράδειγμα είναι ότι στα κανάλια midi δεν πρέπει να αφήνεις την επιλογή να δέχονται σήμα από any midi channel γιατί μπορεί να παίρνουν σήμα ενώ δουλεύεις άλλο κανάλι και άλλα 2-3 τέτοια...τίποτα το σπουδαίο.)

 

Ένα διαφορετικού τύπου προσφατο παράδειγμα για να καταλάβεις καλύτερα: Εγώ είχα την προηγούμενη εβδομάδα ένα πρόβλημα που νόμιζα ότι έφταιγε το tascam αλλά τελικά ήταν οι drivers της καινούριας firewire κάρτας (άλλαξα την παλιά γιατί είχε via chipset και μου έκανε clips και drop out λόγω bandwidth, η καινούρια έχει το ενδεδειγμένο texas instruments chipset)...αλλά έχοντας περάσει τις αρρώστιες της tascam έψαχνα μήπως κάτι φταίει με αυτή...κατλαβαίνεις το point μου.

 

Όλα τα παραπάνω λύνονται και τα μηχανήματα μαμάνε όπως φαντάζεσαι ή και περισσότερο...ούτε συζήτηση... αλλά μπελάς μέχρι να φτάσεις εκεί....και σίγουρα δεν είναι κάτι το οποίο θα το κοτσάρεις σε ένα άλλο υπολογιστή και θα δουλέψει σα να μη τρέχει τίποτα. Βέβαια μπορεί να είσαι τυχερός αλλά σκέψου ότι όλα τα μηχανήματα θέλουν κάτι...πόσο μάλλον όταν είναι πολυμηχανήματα.

 

Tώρα που ξέρω καλύτερα θα προτιμούσα να πάρω μία καλή κάρτα audio-midi intrface (rme fireface 800) και ένα controller (mackie control universal) ξεχωριστά και να είχα αποφύγει το ψάξιμο και τα κόλπα.

Ο λόγος δεν είναι ότι δεν δουλεύει αλλά ότι για να δουλέψει σωστά έπρεπε να υπάρχουν κατάλληλες προϋποθέσεις, πράγμα για το οποίο κανείς δεν σε ενημερώνει.

 

Από την άλλη, τώρα που την έμαθα τα άλλα μου φαίνονται 'λίγα' γιατί οι ευκολίες είναι πραγματικά πάρα πολλές (εύκολος έλεγχος monitoring... και πόσα άλλα ...είναι όλα συνδεδεμένα στο ίδιο μηχάνημα οπότε καταλαβαίνεις σου λύνονται τα χέρια). Και είναι rock solid σταθερά και αξιόπιστα όταν ξεπεραστούν τα προβλήματα, εάν φυσικά προκύψουν.

 

Όπου αναφέρω ότι υπάρχουν προϋποθέσεις ή ότι την έμαθα δεν εννοώ τον χειρισμό αλλά τις απαιτήσεις του μηχανήματος. Ο χειρισμός είναι απλός και θα σου αρέσει.

 

Τέλος η 01x(yamaha) παντρεύτηκε cubase και nuendo (steinberg)οπότε ..φαντάζομαι ξέρεις τα πλεονεκτήματα για εσωτερικό χειρισμό των εφφέ κτλ.

 

Για να μην αναρωτιέσαι γιατί δεν πήρα 01x. Το έκανα για τα πολλά i/o, τα μεγάλα faders, midi (και merging/splitting) και τα πολλά κουμπάκια που κάνουν τη δουλέιά ευκολότερη όταν τα μάθεις. Ακόμη, γιατί δεν με ενδιέφεραν τα onboard effects.

Οι drivers της tascam είναι πλέον οk και όλα τα αρχικά προβλήματα ξεπεράστηκαν, πράγμα το οποίο νομίζω ότι δεν έγινε ακόμη με την 01x αλλά δεν το ξέρω αυτό σίγουρα. Το λέω γιατί πολύ πρόσφατα διάβαζα κάτι και να σου πω την αλήθεια δεν το έψαξα παραπάνω. Ήταν κάποιος σε ένα forum και έλεγε ότι είχε φρικάρει και την πούλησε για να πάρει 1884 αλλά φαντάζομαι ότι εάν ψάξεις σίγουρα θα βρεις και κάποιον που έκανε το αντίθετο.

(Και για τα δύο μηχανήματα που αναφέρω:Υπάρχουν και άνθρωποι που θεωρούν ότι καρφώνοντας ένα μικρόφωνο με το trim τέρμα και το phantom on δεν τρέχει τίποτα ή άλλοι που αφήνουν το μηχάνημα σε υπόγειο στην Αριζόνα με 98% υγρασία και περιμένουν να μην καούν οι προενισχυτές......στα λέω επειδή θα τα διαβάσεις στο internet και θα προβληματιστείς)

 

Kώστας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!

 

Έψαξα πολύ όταν θα την αγόραζα και ήμουνα ανάμεσα σε 1884 και 01x

 

Ποιοι ήταν οι λόγοι που επέλεξες την 1884, ποιες οι διαφορές από το 01χ? Έχεις κάποια links από τα forums που μπήκες για να το ψάξεις να τα ψάξω κι εγώ?

Επίσης σκέφτομαι και την πιθανότητα να αποταμιεύσω λίγα ακόμα για την ψηφιακή της yamaha 01v96. Τι παραπάνω προσφέρει από τα δύο προαναφερόμενα, αξίζει τον κόπο να το παλέψω για να την πάρω?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρώτα θα διαβάσεις τα manuals. Αυτό είναι πολύ βασικό για να ξέρεις τι κάνει και πως το κάνει. Μετά θα μπεις στα forums των site τους και θα διαβάσεις τα πάντα για να ξέρεις όσα δεν λέει το manual. (ειδικές ρυθμίσεις' date=' ''κόλπα'' , πράγματα να αποφύγεις κτλ)

Τους λόγους που προτίμησα την 1884 τους ανέφερα. Η βασική διαφορά είναι στον αριθμό i/o και στα dsp. Κατα τ'άλλα κάνουν την ίδια δουλειά.

Η 01v96 συζητιέται εδώ

Νομίζω ότι αξίζει εάν τη χρειάζεσαι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To O1X φαινεται να ειναι ενα dream machine οπως θελει να το παρουσιαζει η Yamaha(εχω δει αμετρητες φορες videos που το παρουσιαζουν και ειμαι μελος στο forum του O1X.

Σκεφτομουν κι εγω να το αγορασω αλλα δεν εχω βρει ουτε εναν ανθρωπο που να εχει καταφερει να το κανει να δουλεψει. Στο καταστημα του Ν@κα δεν εχουν καταφερει να φανταστεις καν να τη σεταρουν. Στο στουντιο της σχολης μου εχουμε 2 O1X που μενουν να σκονιζονται.Εχω ακουσει αρνητικα σχολια οσον αφορα τους convertors της αλλα και τους προενισχυτες.Βεβαια σε σχεση με την Audigy θα δεις τεραστια διαφορα.Επιπλεον η TC Electronics εχει ανακοινωσει επισημα οτι η Powercore Firewire(την οποια εχω) δεν δουλευει στο ιδιο firewire&bus με το O1X.

&

Γενικα αν εχεις χρονο για ψαξιμο try it.Αλλα θα σου προτεινα να στραφεις σε κατι αλλο για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο καθως κι εγω εχω φαει απειρες ωρες προσπαθωντας να σεταρω μια συσκευη.

Κι εγω γι'αυτην πηγαινα αλλα τωρα εχω στραφει προς O1V96 μερια.Aλλη φαση παλι εκει αλλα καμμια σχεση και στον ηχο απ'οτι εχω ακουσει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγω εχω καταφερει να το δουλεψω. το συστημα μοθ αυτη τη στιγμη δοθλευει τελεια με την 01Χ. οι κονβερτορες δεν ειναι των εκατομυριων αλλα καποιος με αυτο το budget μαλλον δεν μπορει να καταλαβει τη διαφορα.το εχω διαβασει αποιρες φορες οτι η ο1Χ ειναι δθσκολη στο σεταρισμα αλλα ειλικρινα αν δεν ετρεχα το BFD me 2.5gb μνημη απο την αρχη δεν θα χρειαζομοθν ποτε να το ψαξω παραπανω. επιπλεον ολες οι firewire συσκευεσ εχουν conflicts οτν ειναι στο ιδιο bus. αν καιγεσαι τοσο πολυ για την powercore υπαρχει και η pci mkii που εχω και ειναι μια χαρα. Βασικα δεν υπαρχει καμια συγριση μεταξυ των 2 συστηματων. το πρωτο σου δινει 8 ins (24 μεσω mlan) με προενισχυση, dynamics ktl, 9 movng faders, 2 μοναδες εφφε(που στο cubase sx3 μπορεις να τις βαλεις ως εξωτερικες), remote για το SX...ακομα και μιση τιμη αγοραζεις το sx3. αν του χρονου πασ για μια dm1000 h 02r96 δεν αλλαζει τιποτα στο DAW σου παρα μονο η κονσολα. Για να μην πουμε για το mlan και ποσες συσκευες μπορεις να συνδεσεις πανω. Σε αυτο το budget δεν θα βρεις τιποτα αλλο που να κανει ολα αυτα μαζι. Δεν λεω στην αρχη οι drivers ηταν λιγο προχειροφτιαγμενοι αλλα τορα στην εκδοση 1.5.4 εχουν γινει μια χαρα. το συστημα μου δεν εχει κρασαρει για μηνες και πιστεψε με δεν το χαιδευω. Δεν ξερω ποσο σοβαρα το βλεπεις το θεμα της ηχογραφησης στο PC αλλα πραγματικα δεν μπορω να φανταστω πως μπορει καποιος να μην αφιερωσει λιγη ρα να σεταρει ενα συστημα ωστε να μην εχει ποτε προβληματα. εγω παρεπιπτοντος στο ιδιο PC εχω και την audigy 2 που για μην χρησημοποιουσα ως firewire για την 01Χ. κανενα προβλημα πουθενα.

www.fabliquid.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με την powercore firewire υπάρχουν προβλήματα και με την fw1884, εγώ για το λόγο αυτό πήρα την pci και τώρα βγήκε η mk2 που είναι σαν την firewire και με τιμή 500 για τους κατόχους mk1, firewire και compact.

Γενικώτερα καλό είναι να αποφεύεται κάθε άλλη firewire συσκευή...όπως τα λέει ο Ottomo.

 

...και με ένα τηλέφωνο στα κεντρικά του νάκα όλοι οι φοιτητές μπορούν να πάρουν οποιοδήποτε τα προϊόντα της steinberg με 40% έκπτωση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τώρα βγήκε η mk2 που είναι σαν την firewire και με τιμή 500 για τους κατόχους mk1' date=' firewire και compact.[/quote']

Για τους κατόχους PCI Classic και Element (+200 ευρώ) ναι, όχι για τους κατόχους FW και Compact.

 

(Έκανα κι εγώ το upgrade μου την Παρασκευή! :mrgreen:)

url=http://www.soundclick.com/akisk]Akis K

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάλι την παραπληροφόρηση άρχισα...νόμιζα ότι ήταν για όλες τις powercore εκτός της element το 500ευρώ.

 

Καλά που με διορθώνεις ¶κη....Καλή η mk2;

Με γειά σου!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου