Προς το περιεχόμενο

2 preamps στον ίδιο ενισχυτή?


sepsis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ερώτηση - απορία για το αν γίνεται το παρακάτω:

 

Γίνεται αν έχω δύο preamps να λειτουργήσουν και τα δύο ανεξάρτητα? Δηλαδή: έχω ένα power engine, στο οποίο 'τρέχω' έναν Studio Preamp. Γίνεται να 'τρέξω' κάποιο άλλο preamp στον ίδιο power engine? Mε κάποιο A/B ίσως ή κάπως αλλιώς? Φαντάζομαι το πρόβλημα είναι ότι ο power engine δεν έχει 2 εισόδους που να δουλεύουν ταυτόχρονα ίσως αλλά μήπως ξέρετε αν γίνεται με κάποιον τρόπο να δουλέψουν ανεξάρτητα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Nαι, με μια απλή διάταξη Υ, που σημαίνει ότι θα συνδέσεις τις εξόδους των 2 preamps σε ένα πεταλάκι switcher με δυο εισόδους+μια έξοδο, που μόλις το πατάς θα κάνει την εναλλαγή μεταξύ των δυο. Αν θες να το κάνεις μόνος σου:

 

http://www.noiz.gr/index.php?topic=158223.0

 

Aν όχι: http://www.tonebone.com/re-bigshot-aby.htm

http://www.jampedals.com/truebypass.htm

 

...σε τέτοια διάταξη, όπου οι δυο κιθάρες θα είναι οι δυο προενισχυτές σου:

 

bigshot-aby-3d-setup-3.jpg

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδή, στο Output A θα μπει το ένα preamp, στο Output B θα μπει το άλλο. Στο Input θα μπει το Power Engine. Και η κιθάρα? Κάτι δεν κατάλαβα καλά  :P

ή στο Input θα μπει η κιθάρα? Kαι το Power Engine πως θα δεχτεί δύο καλώδια από τα δύο preamps?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το manual λεει οτι δεν πρεπει να εχεις δυο preamps ταυτοχρονα στον power engine αλλα εγω το χρησιμοποιησα πολλες φορες με το Pod στην 1/4 εισοδο  κ το sansamp στην xlr εισοδο. Eκανα ενναλαγη των δυο αλλα κ παλι ειχα καποιο θορυβο.

 

Κιθαρα ----->input α/β box. -------->ouput 1 στον boogie. ------->output 2 στο gt2 σου. μετα:

output boogie στη μια εισοδο του Power engine(1/4) k output gt2 στην αλλη(xlr κ θελει μετατροπεα. απο 1/4 σε xlr). Δυστυχως ειναι πολυ πιθανο να δημιουργηθει καποι loop κ να εχεις το βουυυυ που ειχα κι εγω. Δοκιμασε το switch στο ground lift του boogie.

 

Aν δε λειτουργει καλα σκατα,,,διοτι θελεις ξανα  α/β box (με δυο Input k ενα output:sta dyo input οι δυο προενισχυσχεις κ το output στο power engine) Μπελας να πατας δυο α/β box.

 

Αλλιως δευτερο used power engine???(θα παιζει κ στερεο με τον boogie)

 

 

 

 

 

Τι νεα απο το studio preamp? To πηρες τελικα ε? Μπραβο! Δοκιμασε πριμα στο 6-7 η τερμα αν θελεις gain, μεσαια κ μπασα στο 0(ξερω οτι ακουγεται καπως αλλα μια χαρα δουλευει κ το λεει κ h mesa στο manual) volume τερμα, lead drive στο 1-2(εχει αρκετο) lead master στο τερμα σχεδον, το volume(το ενα απο τα δυο μικρα τερμα κατω δεξια πριν το 3 κ πιο χαμηλα γιατι ειναι πιο διαυγης κ tubular σε χαμηλες εντασεις η αρκετα πιο πανω αν θες να σφιξεις κ να κοβει) κ θα δεις οτι για αρκετα δυνατο ηχο το power engine θα εχει το master volume στο 1 κ ουτε. Για καλα ρυθμικα δοκιμασε με το lead fat off(πατημενο προς τα κατω) κ το lead bright on. Post eq on με τερμα το μπασο, σχεδον τερμα κατω στα 750(δεν ξεμενει απο μεσαια ουτε κ με αυτη τη ρυθμιση, τα πριμα στα 6000 τερμα αν σου αρεσει να "κοχλαζει" λιγο ο ηχος κ τα αλλα δυο οπως σου αρεσουν. Μετα πειραζεις ελαχιστα η καθολου το Power engine κ ετοιμος. Works for me!

 

Για το σπιτι πολυ καλα δουλευει η recording out στο Power engine οπως σου ειχα πει αλλα με τερμα πριμα λιγα μπασα παραπανω κ ελαχιστο κοψιμο στα μεσαια απο το power engine.

 

Για καθαρο ειναι μια αλλη ιστορια...

 

Εχεις δει τι λαμπες φοραει???εμενα εχει κατι fender? κ μαλλον θα τις σουταρω.

 

Τον δοκιμασα σχεδον με ο,τι λαμπα σε τελικο υπαρχει ταιριαξε ωραια με 6L6 στον brunnetti silver bullet k αρκετα καλα με vintage30 για υψηλες εντασεις αλλα καλυτερα με το original evm12L.  Ειχα κ το triaxis διπλα κ ο studio preamp ειναι κ γαμω ο,τι κ να γινει! Το επομενο πειραμα θα ειναι με τελικο στο στυλ zvex η blackheart killer ant για το σπιτι στο 1 watt!

 

Tο Power engine gamei.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eίμαι πολύ ευχαριστημένος αν και ακόμα τον 'μαθαίνω'  :D

 

Σκεφτόμουν να εκμεταλευόμουν κάποια A/B λύση ώστε να έχω τον mesa αποκλειστικά για gain και το gt2 για καθαρά ας πούμε ώστε να μην περιοριστώ με τα shared controls του mesa σε μια 'μέση' λύση για clean-dirty

Μάλλον ένα used power engine είναι η καλύτερη λύση καθώς θα απολαμβάνω και τα μεγαλεία του stereo.

 

Για τις λάμπες βαριέμαι να τον ανοίξω να σου πω στα σίγουρα αλλά από τα πλάγια διακρίνω ένα αυτοκολλητάκι πάνω στην τέρμα αριστερή λάμπα που λέει 'mesa str spa x7a'. Μάλλον οι original θα'ναι αν και δεν ξέρω σίγουρα

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όχι, δεν θα υπάρχουν δυο preamps ταυτόχρονα στον Power Engine. Θα υπάρχει ανά πάσα στιγμή μόνο ένα, το οποίο θα είναι αυτό που θα χρησιμοποιείς. Το switcher θα είναι με δυο εισόδους και μια έξοδο. Επομένως το σετάπ θα έχει ως εξής:

 

                              Kιθάρα

 

                              splitter

 

preamp 1                                       preamp 2

 

είσοδος 1 του switcher            είσοδος 2 του switcher

 

                              switcher

 

                     έξοδος προς Power Engine

 

 

Το ίδιο σχεδιάγραμμα και από το σάιτ του Jam, όσον αφορά στη λειτουργία του σαν splitter (όπου αντί για δυο combo θα έχεις τα δυο preamps):

 

tbp3.jpg

 

 

Kαι αγοράζεις κι ένα δεύτερο και το χρησιμοποιείς στο τέλος και σαν switcher (αντί για δυο κιθάρες θα έχεις τους δυο preamps):

 

tbp4.jpg

 

Tα Radial και τα Lehle είναι φοβερές λύσεις που καλύπτουν και επαγγελματική χρήση, αλλά και με το ανάλογο κόστος. Εξαιρετικό είναι και αυτό, με μελετημένο buffering και isolation transformer: http://www.tonebone.com/bones-twincity.htm

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου