Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για κάρτα ήχου


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα ήθελα την βοήθειά σας. Σημειώστε δεν είμαι εξπερ στο θέμα pc, κάρτες ήχου, recordings (τώρα άρχισα να ψάχνομαι ουσιαστικά), οπότε συγχωρέστε μου πιθανά λάθη σε ορολογίες κλπ.

Mολις χθες αγορασα την M-Audio audiophile 2496 (PCI) για να ηχογραφήσω μουσική και ενα DVD-R και τα εγκατεστησα στον παλιό-υπολογιστή μου (PIII-450 Mhz, 328 ΜΒ Ram). Τα προβλήματα που αντιμετώπιζω είναι τα εξής:

(1) Δεν μπόρεσα να την εγκαταστήσω στα Windows 2000. Βέβαια στο manual υπάρχουν οδηγίες εγκαταστασης μόνο για WIN98 και ΝΤ. Απ' την άλλη μερια, στο κουτι της καρτας αναφέρεται μεταξυ άλλων σαν minimum requirements και η υπαρξη των WIN 2000 (SP4).

(2) Μιας και έχω και τα 98, αναγκάστηκα να την εγκαταστήσω εκεί, κατι το οποίο έγινε ευτυχώς χωρίς πρόβλημα. Εν συνεχεία, έπαιξα ένα audio cd και ένα dvd από το DVD-R για να δοκιμάσω την κάρτα, όμως δεν πήρα ήχο ούτε από τα ηχεία, ούτε στα equalizer του panel της κάρτας φαινόταν να έρχεται ήχος. Παρ'ολα αυτά, δοκιμάζοντας στη συνέχεια κάποια αρχειάκια wav. των windows, υπήρχε σήμα στην κάρτα. Συμπερασματικά, δεν έχω ήχο από τα cd/dvd που παίζουν στο DVD-R. Επίσης, δεν δοκίμασα συνδέσω π.χ. κιθάρα με την κάρτα για να τσεκάρω αν θα την αναγωρίσει σαν σήμα.

Μία υποψία που έχω για το δεύτερο θέμα (2), είναι η εξής:

Kατ' αρχήν, όταν συνέδεσα το DVD-R, αναγκάστηκα (λόγω έλλειψης καλωδίου τροφοδοσίας-υπήρχαν 3, τα δύο ήταν στους σκληρούς δίσκους και το τρίτο στο cd-r) να βγάλω εκτός λειτουργίας το ήδη υπάρχον CD-r για να λειτουργήσει το DVD-R.

Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, είδα πως το υπάρχον CD-R ήταν συδνδεδεμένο με την υπάρχουσα κάρτα ήχου (sound-blaster) μέσω ενός άλλου καλωδίου (έμπαινε σε υποδοχή in της παλιάς καρτας). Η audiophile όμωςδεν είχε κάποια είσοδο για αυτό το καλώδιο, αρα δεν την συνεδεσα με το DVD. Μήπως λοιπον φταίει αυτό? Τότε όμως δεν θα επρεπε να συνδέεται κάπως η audiophile με το DVD?

Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει...

Ευχαριστώ για τον χρονο σας.

P>sunshine where we once laid

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα αργότερα...

Χωρίς να είναι απόλυτο αυτό που λεώ στις καινούργιες μητρικές κάρτες, η σύνδεση του cd με τον ήχο δε γίνεται μέσω καλωδίου αλλά μέσα απο την μητρική.. Με άλλα λόγια στο δικό μου σύστημα δεν είναι πουθενά συνδεδεμένη η κάρτα ήχου με τα DVD's...

 

Ο υπολογιστής σου είναι πάρα μα πάρα μα πάρα πολύ παλιός και θα έχεις προβληματάκια και σε άλλα σημεία..

 

πρώτων είναι πολύ αργός για να σηκώσει XP που έχουν καλύτερη διαχείριση με drivers... αλλά πιστεύω οτι είναι πολύ παλιός και windows 2000

 

2o αν χρησιμοποιήσεις Cubase ή κάποια VST όργανα ο επεργαστείς σου θα πικάρει...(και θα φρικάρει)

 

Η μνήμη σου είναι κάτω του minimum <512mb

 

άρα το γεγονός οτι δεν ακούς την κάρτα σου απο τA DVD's δεν είναι και το σημαντικότερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσεις....

ΜΤΠ = Μην Το παρεξηγείς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν καταλαβα καλα εχεις 2 καρτες (καπου αναφερεις την υπαρξη soundblaster)..αυτο που πρεπει να κανεις ειναι μεσα απο το bios να δωσεις στην απαραιτητη ρυθμιση ωστε να λειτουργεις τη νεα καρτα ηχου.. επειδη ειναι παλιος υπολογιστης λογικα θα χρειαστεις να ενωσεις το τζαμπερακι του dvdr με την καρτα ηχου οπως ηταν το cdr ή να το αποσυνδεσεις τελειως κ να δωσεις εντολη στα windows να περνουν ψηφιακα τον ηχο, πραγμα το οποιο δεν ξερω πως γινεται στα 98 (στα xp γινεται αυτοματα).επισης θα σου προτεινα να κανεις ενα ωραιοτατο formatκ να ξαναπερασεις μονο τους drivers της καινουριας καρτας σου., κ να αποσυνδεσεις την soundblaster..αυτα!

f you don't want it you won't  do it

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου