Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με το Midi


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους!

 

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: καθώς ηχογραφώ στο Cubase όταν προσπαθώ να γράψω τα πλήκτρα, τότε αντιμετωπίζω καθυστέρηση από όταν πιέζω το πλήκτρο με τον ήχο που βγαίνει από τα monitor!

Τί μπορώ να κάνω?

(χρησιμοποιώ μια Sound Blaster)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το φαινόμενο αυτό είναι πολύ γνωστό "πρόβλημα" και ονομάζεται "latency"...

..το θεμα είναι οτι έχω να χρησιμοποίσω cubase πολύ καιρό και δεν μπορώ να σε κατατοπήσω βήμα-βήμα...

Ψάξε στο audio properties την κάρτα ήχου σου και δες αν οι drivers είναι DX(directx) και οχι MME...δεν νομίζω η soundblaster να έχει asio drivers αλλα αν έχει ακόμα καλύτερα!κάπου εκεί έχει andvanced ρυθμίσεις για το buffer-samples...λιγόστεψέ τα και αν έχεις δυνατό επεξεργαστή και δεν ακούγονται κλικς θα είσαι καλύτερα...

Πάντως είμαι σίγουρος με το "ψαχτήρι"  του noiz θα βγάλεις την άκρη...!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η κάρτα αυτή δεν έχει "καθαρόαιμους" ASIO drivers για ανάλυση πχ 32bit-fp/96KHz. Καλό είναι να τη λειτουργείς σε χαμηλές αναλύσεις (πχ ποιότητα CD = 16bit/44.1-48KHz), έτσι ώστε να επιτύχεις χαμηλές τιμές στο latency (<10ms). Αναφέρουμε και πάλι πως η ρύθμιση γίνεται από το ίδιο το Cubase (Devices -> Device Setup -> VST Audiobay...)

A.E.T.E.R.N.I.T.A.S.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 χρόνο αργότερα...

Να επέμβω γιατί διάβαζα και δεν άντεξα.

Εγώ έχω έναν παλιό pentium 4 1.9 Ghz χωρίς Hyperthreading σε ASROCK motherboard με Via chipsets και SbLive! Platinum (οχι την 5.1, την απλή) με το μπροστινό LiveDriveII και έχω κατεβάσει τους τελευταίους drivers για την κάρτα μου και δεν έχω σχεδόν καθόλου Latency sta plug-ins τουλάχιστον σε 3 που βάζω ταυτόχρονα όπως Korg Legacy Collection Digital Edition και Native Instruments Fm8 και EMU ProteusVX και παίρνω και το MIDI In kai Out για το Korg TritonLE76 και οι έξοδοι του ήχου πάνε στην Line2/Aux2 του μπροστινού LiveDriveII που έχω και τα μιχάρω όλα στο Creative Surround Mixer χωρίς την χρήση κονσόλας και έχω πάρα πολύ καλό ήχο και χωρίς καθόλου Latency sto Korg όταν γράφω στο Cubase 5.1 και στο Logic Audio Platinum 5.5.1.

Αλλα έχω κάνει καλή εγκατάσταση από την αρχή τα πάντα στο pc μόνος μου.

Via chipset drivers, Drivers karta grafikon,Drivers karta ixou kai DirectX 9.0c για τα Windows XP Pro SP3.

Έβαλα τους Asio4All drivers από το site http://www.asio4all.com/ και μείωσα στο Cubase 5.1 τα buffers στο 512 από το 1024 που έβαζε μόνο του με το Autodetection.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου