Προς το περιεχόμενο

home studio


Προτεινόμενες αναρτήσεις

ασχολούμαι τα τελευταία δύο χρόνια με την παραγωγή.μέχρι στιγμής δουλεύω μόνο με software έτσι

σκέφτομαι αρχίσω να αγοράζω κάποια πράγματα και θα ήθελα την γνώμη σας.

 

Αυτό που θα ήθελα να κάνω είναι να περνάω ικανοποιητικά φωνητικά,να γράφω κιθάρες(ακουστικη,ηλεκτρικη),ηλεκτρικό

μπάσο και ήχους απο βινίλια.Επίσης θα ήθελα να έχω και την δυνατότητα να έχω πάνω στο pc και τον

δικάναλο μείκτη μου(ο οποίος επάνω προς το παρόν έχει σιντιέρες αλλά κάποια στιγμή θα μπουν και

τα πικαπ).

 

Οπότε αυτά που θα χρειαστώ είναι μία κάρτα ήχου,active monitors,μικρόφωνο(πυκνωτικό),κονσόλα,προενισχυτή

μικροφώνου.

 

Για μικρόφωνο και κάρτα ήχου έχω στο μυαλό μου το RODE NT1A και την Αudiophile.Εσείς τι λέτε?

 

Σχετικά με τα ηχεία τον προενισχυτη και κονσόλα δεν έχω κάτι στο μυαλό μου.Εχέτε να μου προτείνετε κάτι

οικονομικό που να αξίζει κι όλας?

 

Η κονσόλα δεν είναι τόσο απαραίτητη,ουσιαστικά(αν δεν κάνω λάθος)ο τρόπος που θα την αξιποιήσω

θα είναι έχωντας πάνω τον δικάναλο.Νομίζετε ότι αξίζει η αγορά της?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν σκεφτεσαι να αγοράσεις πυκνωτικό μικρόφωνο, πρέπει να έχεις καλής ποιότητας προενίσχυση για καθαρές ηχογραφήσεις. Μπορείς ωστόσο να πάρεις κάρτα ήχου η οποία έχει Phantom Power για Mic και να γλυτώσεις τα έξοδα του προενισχυτή.

¶ν αγοράσεις δυναμικό μικρόφωνο, το μόνο που χρειάζεσαι είναι να το συνδέσεις στο Mic Input της κάρτας σου.

 

Όσο για την κάρτα, εκτός από την Audiophile υπάρχουν (με σχετικά λίγο περισσότερα χρήματα) και καλύτερες κάρτες, με καλύτερους D/A και A/D Converters, χαμηλότερα επίπεδα θορύβου, και φυσικά Low Latency official ASIO2.0. για το MIDI σου.

 

Από ηχεία, ισχύει το "οτι πληρώσεις παίρνεις". ¶ν διαθέτεις πάνω από 1,5 χιλιάρικο, θα σου έλεγα να πάρεις τα Mackie HR824 αλλά για το Home Project Studio υπάρχουν πάρα πολλά ηχεία που θα ικανοποιήσουν πλήρως τις ανάγκες σου από 250-300 euro μεχρι....όσο πάει. Καλό θα ήταν να ακούσεις τα ηχεία που θα πάρεις πρίν κάνεις την αγορά, και κατά προτίμηση σε περιβάλλον παρόμοιο με αυτό που θα τα χρησιμοποιήσεις.

 

Για την κονσόλα, θα σου έλεγα αν πρόκειται να τη χρησιμοποιήσεις μόνο για να περνάς samples από βινύλιο να μήν την αγοράσεις ακόμα και να συνδέσεις το output του μίκτη σου στο line in της κάρτας, εκτός και άν πάρεις κονσόλα με phantom για να βάζεις πάνω και το πυκνωτικό σου.

 

Formant.

P>Not everyone understands house music...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για κάρτες ήχου, μπορείς να κοιτάξεις τα προϊόντα των E-mu, ESI, AUDIOTRAK, ECHO, EDIROL, και αν έχεις μεγαλύτερο budget κοιτα τις RME και DIGIDESIGN. Καλό θα ήταν η κάρτα που θα πάρεις να έχχει τα απαραίτητα Inputs-Outputs (I/O) που χρέιάζεσαι, καλής ποιότητας Converters με χαμηλό Signal-to-noise ratio και όσο το δυνατόν μεγαλύτερο Dynamic Range.

 

Για active monitors, κοντά στα 300-400 euros μπορείς να κοιτάξεις για τα Alesis M1 Active, Alesis M1 Active 620, Behringer Truth, Tannoy Reveal Active, Samson Resolv 80A, Wharfedale Pro Diamond 8.1 .

 

¶ν αντέχει η τσέπη σου, κοίτα τα Fostex PM2, Tapco SP8, KRK RP8, KRK V4, Yamaha MSP5, Genelec 1030, Event 20/20, Event ASP8, Alseis ProLinear 720 (DSP), Mission Pro SM6A, και για ακόμα περισσότερα χρήματα, Yamaha MSP10 Studio, Mackie HR624 & 824, Tannoy Ellipse, Klein+Hummel O300D, και PMC AML1. Η λίστα ανεβαίνει, αλλά δε νομίζω πως έχει νόημα να συνεχίσω εκτός και αν διαθέτεις τόσα χρήματα για ηχεία, όσα για ένα αυτοκίνητο μεσαίας κατηγορίας...

 

Για όλα αυτά, υπάρχουν πολλά Ευρωπαϊκά Online Stores, καθώς δε νομίζω πως υπάρχει κανείς που να αγοράζει πια από Ελλάδα...

 

Για τα ηχεία πάντως, καλό θα ήταν να ακούσεις όσο περισσότερα μπορείς πρίν καταλήξεις, καθώς, παρ'όλο που σχεδόν όλα τα Active monitors σήμερα δίνουν καλά χαρακτηριστικά, το κάθε ένα έχει το δικό του χαρακτηριστικό ήχο και ανατπικρίνεται καλύτερα σε συγκεκριμένα μουσικά στύλ.

 

Formant.

P>Not everyone understands house music...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν και δεν ξέρω την οικονομική επένδυση που θα κάνεις...

και επειδή λες οτι αεχολείσαι με την παραγωγή...

Θα σου προτεινα το RODE NTK και προενισχυτή τον ΜILLENNIA HV-3B.

Ειδικα ο προενισχυτής ειναι παρα πολυ καλος και σε πολυ καλη τιμή για το επιπεδό του. http://www.mil-media.com/homepage.shtml

Γενικά θα σε συμβούλευα να το χτίσεις σιγα σιγα και να μην προσπαθήσεις να περιορίσεις το home studio στα τωρινά οικονομικά σου. Συνήθως οι αγορές που γινονται λογω αναγκης καταλήγουν να ειναι άχρηστες ( σου μιλάει ένας παθών) :!:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω μια RME multifase την οποία μάλιστα πριν αρκετο καιρό ειχα βάλει αγγελια στο Noiz. Ομολογώ οτι δεν το κυνήγησα για να την δώσω. Τώρα μετα την αγορά ενος MAC εχουν αλάξει λιγο τα δεδομένα μου... οπότε αν σε ενδιαφέρει μπορούμε να το συζητήσουμε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν θυμαμαι καλα φιλε δεν ηθελες να δωσεις πανω απο 300 ευρω συνολικα,ετσι δεν ειναι??οσα σου ειπα λοιπον ειναι μια χαρα για τα χρηματα αυτα.

προσεχε τι λες...ειμαι κρυφος modulator!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου