Προς το περιεχόμενο

macbook pro για dj και homerecording.


sambador

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα σκεφτομαι αυτο καιρο να παρω ενα macbook pro λιγο ακριβο αλλα εχω ακουσει οτι αξιζει το κοπο να δωσω αυτα τα λεφτα καπου στα 2300 κανει!!!!! :( το θελω για δυο βασικους λογους. 1) για ενα μπαρ που θα ανοιξω και μεσο αυτου θα κανω το προγραμμα μου ως dj και δευτερον το θελω για homerecording.σε καμια περιπτωση δεν θελω ενα desktop μονιμα στο σπιτι για ηχογραφηση και ενα laptop πιο φθηνο για το μαγαζι,γιατι 8 μηνες θα ειμαι αθηνα και 4 μηνες(το καλοκαιρι) θα βρισκομαι στην "ιος"οπου εκει θα βρισκεται το μαγαζι οποτε απο ολες τις πλευρες χρειαζομαι laptop!!! υπαρχουν δυο λυσεις να παρω ενα laptop της σειρας δηλαδη αξιας 800-1200ε "λεμε τωρα" για το μαγαζι και για homerecording και να κρατησω αυτο που ειδη εχω για inernet μονο,αλλα σκεφτομαι οτι καθε χρονο θα χρειζομαι και καινουργιο laptop "που λεει ο λογος" η αλλη λυση ειναι να παρω το mac και να κρατησω αυτο που ειδη εχω για το ιντερνετ. ερωτησεις:να παρω mac αξιζει η και αυτο σε κανα δυο χρονια το πολυ θα θελει αλαγμα για κατι πιο συγχρονο? για ηχογραφισεις ειναι το ιδανικο? δεν ειμαι κομπιουτερας αλλα μουσικος και γιαυτο λογο τρελενομαι οταν κολαει το pc η οταν αργει σου σπαει τα νευρα και σου κοβει τη διαθεση μιας καλης ηχογραφισεις...ακουσα οτι τα mac δεν μολυνοντε απο ιους στο διαδυκτιο αληθευει? ακουσα ακομα οτι στο mac δεν μπαινει σπασμενο προγραμμα με τιποτα (οχι οτι εχω σκοπο να βαλω,8α ταν χαζο να εχεις mac και σπασμενο cubase αλλα δεν θα με χαλαγε να βαλω σπασμενο ενα band in a box και ενα eartaining ) πια ειναι η γνωμη σας ακου συμβουλες....:) ευχαριστω οσους μπηκαν στο κοπο να διαβασουν ολο αυτο το κατεβατο!!!

www.myspace.com/dimitrisdimas

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τα μακ ακολουθούν και αυτά το νόμο για αλλαγή στα 2 χρόνια. Φυσικά, για τη δουλειά που το θέλεις δεν βλέπω λόγο να κάνεις αλλαγή.

ιούς όντως δεν έχουν κ τα κολλήματα τους σε σχέση με τα pc είναι...μηδαμινά...

 

Για ηχογραφήσεις κάθε pc είναι ιδανικό αρκεί να έχεις την κατάλληλη κάρτα ήχου. Στα mac έχεις την εξτρα επιλογή των protools. Ψάξτο  ;)

 

Σπασμένα προγράμματα παίρνουν κανονικά ;)

 

Νομίζω ότι έρχονται με προεγκατεστημένα το band in a box. Μπορεί να κάνω λάθος. Πάντως για πρόγραμμα ηχογράφησης έχουν σίγουρα το GarageBand μέσα όταν τα αγοράζεις. Πολύ καλό προγραμματάκι.

 

Αλλά, στην τελευταία σειρά των Mac που παρουσιάστηκε τον περασμένο Οκτώβρη, οι διαφορές μεταξύ των macbook pro και των απλών είναι...μηδαμινές. Καλύτερα να πάρεις κάποιο απλό μοντέλο παρά να δώσεις έξτρα λεφτά για κάτι που δεν θα χρειαστείς.(2 κάρτες γραφικών)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και τα pc ειναι συμβατα με pro tools.για το band in a box κανεις λαθος.

 

ακομα ο φιλος μας μπορει να κανει τη dj δουλεια του ακομα και με αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.908417

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σε ευχαριστω για την απαντηση...στη κατοχη μου εχω ενα turbox 1450ε ειχα δωσει πολυ καλο μηχανημα το εχω τωρα 2 χρονια και κατι,αν εξαιρεσουμε οτι τα τρωει τα κολημα τα του που και που κατα τα αλλα μια χαρα...προσφατα ομως πηρα και μονιτορ και μου βγαζει στα μονιτορ ενα ενοχλητικο θορυβο,τελικα δεν φταιει η καρτα ηχου αλλα η τροφοδοσια του laptop το πηγα στην elina και μου ειπαν τα περισσοτερα laptop της σειρας εχουν αυτο το προβλημα φταιει η τροφοδοσια τους,μολις το βγαλαμε απο το ρευμα και δουλευε με μπαταρια ολα μια χαρα.

www.myspace.com/dimitrisdimas

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μήπως εννοεις logic και οχι protools? Αν μπορείς πήγαινε σε κάποιον φίλο που έχει mac ή κατι τέτοιο και δες λίγο το logic. Αν σε βολέψει στο home recording είναι απο μόνο του λογος να παρεις mac. Και με 400 ευρώ έχεις παρα πολλα plug-ins, απειρα instruments και άπειρα loops. Οσο για τα κολλήματα υπάρχουν και στο mac, απλα δεν ειναι τοσο συχνά. Ιοι και τέτοια υπάρχουν αλλα ειναι ελάχιστοι και οχι του στυλ βγαινει γκόμενα στο dock και σε πετάει σε site με τσόντες, και αν δεν κατεβάζεις σπασμένα είναι απίθανο να κολλήσεις κάτι.

 

οσο για τα 2 χρόνια, οτι και να πάρεις μετα απο 2 χρόνια θα αρχίσει να βγάζει προβλήματα οπότε δεν τίθεται θεμα για μένα, απλα πηγαινε αναψε κανα κεράκι μπας και τα 2 χρόνια γίνουν 2 χρόνια και ενας μήνας ή κατι τέτοιο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τα μακ ακολουθούν και αυτά το νόμο για αλλαγή στα 2 χρόνια.

Όχι απόλυτα. Δεν είναι τυχαίο ότι έχω ακόμα G5 και συνεχίζω να γράφω κανονικά τα τελευταία 5 χρόνια...Εάν δεν είσαι "γκαζετάκιας" και ξέρεις τι να περιμένεις από τα μηχανήματα, δεν παρασύρεσαι από καταναλωτική μανία.

 

μήπως εννοεις logic και οχι protools?

Μήπως μιλάμε για επαγγελματικά προγράμματα?

Αγαπητέ φίλε sambador είσαι επαγγελματίας? Γιατί εάν δεν είσαι δεν σου χρειάζεται κανένα από τα 2, με το δωρεάν Gargeband κάνεις πολύ καλά τη δουλειά σου.

 

για ηχογραφισεις ειναι το ιδανικο?

Τι εννοείς ηχογραφήσεις? Είσαι μουσικός ή ηχολήπτης...ή λίγο από όλα? Το Mac to λέει καθαρά MAcPro...γι αυτό κάνει και 2300. όπως και το to Logic κανένα 500ρι και πάει λέγοντας...

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οσο για τα 2 χρόνια, οτι και να πάρεις μετα απο 2 χρόνια θα αρχίσει να βγάζει προβλήματα οπότε δεν τίθεται θεμα για μένα, απλα πηγαινε αναψε κανα κεράκι μπας και τα 2 χρόνια γίνουν 2 χρόνια και ενας μήνας ή κατι τέτοιο.

μάλλον δεν έχεις Mac...

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμ... Γιατί όχι το κανονικό macbook? Εντάξει μπορεί να μην έχει Firewire, αλλα μπορείς να χρησιμοποιήσεις USB κάρτα ήχου. Είναι και πιο μικρό και θα σε βολέψει αφού θα το μετακινείς.

 

Όντως είναι πολλά τα λεφτά που κοστίζει το Pro.

 

Υπάρχουν όμως και μεταχειρισμένα Macbooks Pro γύρω στα 1200-1300.

 

Η επιλογή δική σου!

 

βγαινει γκόμενα στο dock και σε πετάει σε site με τσόντες, και αν δεν κατεβάζεις σπασμένα είναι απίθανο να κολλήσεις κάτι.

 

Με πληγώνεις... Το μόνο που μου λειπει απο τα pc!  ;D

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Δεν αληθεύει ότι κάθε 2 χρόνια θέλεις καινούριο MAC όπως και PC.  Το πρώτο μου powerbook G4 έζησε 4.5 χρόνια (ζήτημα είναι να έκλεισε λίγες εκατοντάδες ώρες συνολικά - ήταν συνέχεια on). Πήρα καινούριο macbook pro πριν 10 μέρες μονο και μόνο επειδή το βρήκα σε ειδική προσφορά και με εκπαιδευτική έκπτωση στην Αγγλία (και με τη λίρα εκεί που είναι τώρα) με συνολικό κόστος 1800 ευρώ. (Με "αναβαθμισμένο" επεξεργαστή 2.8 GHz. Βλέπε συνημμένα specs.)

Το G4 ζει και βασιλεύει, το χρησιμοποιεί πλέον η γυναίκα μου. (Αντί να πάρει κάποιο φτηνό laptop με 800 ευρώ. Και βέβαια είναι πολύ καλύτερο παρόλο που είναι σχεδόν πενταετίας.)

 

Το καινούριο.....το καινούριο πρέπει ο κάθε συστηματικός χρήστης υπολογιστών να το περιεργαστεί.

 

ΟΛΑ τα PC notebook που έχω δει.... μπροστά του είναι ΑΣΤΕΙΑ.

(ΟΚ, μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου άμεσα φτηνότερα αλλά σε ορίζοντα πολλών ετών έχω την αίσθηση ότι πληρώνεις λιγότερα αγοράζοτας mac γιατί αγοράζεις αραιότερα.)

 

Παρακαλώ συγχωρήστε "το υποκειμενικόν" του συγκεκριμένου post απλά είμαι ενθουσιασμένος με το καινούριο μηχανάκι μου. Εννοείται ότι πρέπει να ακούσεις κι άλλες γνώμες πριν αγοράσεις.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν αληθεύει ότι κάθε 2 χρόνια θέλεις καινούριο MAC όπως και PC.  Το πρώτο μου powerbook G4 έζησε 4.5 χρόνια (ζήτημα είναι να έκλεισε λίγες εκατοντάδες ώρες συνολικά - ήταν συνέχεια on).

 

 

 

+10000 Εγω προσφατα αγορασα ενα powerbook G4 μεταχειρισμενο 450 ευρω κ εχω ενθουσιαστει!!! Εβαλα στην ακρη το super duper μου HP pavillion ελεω vista!!! Κ ειμαι καμμια 20αρια χρονια κ βαλε χρηστης pc!

Lets ...Rock!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου