Προς το περιεχόμενο

Ασφάλεια στο στούντιο (κλοπής)


Nikolas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το να σου ζητήσουν αποδείξη αγοράς (στο όνομα σου ή της εταιρείας σου) δεν είναι υπεκφυγή αλλά απόλυτα θεμιτό.

Εχουν απόλυτο δίκιο να την ζητήσουν άλλωστε (όποτε κρίνουν σκόπιμο).Ασε που χωρίς παραστατικά δεν πληρώνεσαι.

Αυτό που δεν είναι θεμιτό είναι να μην σε ενημερώσουν με σαφήνεια οτι χωρίς αυτά δεν πρόκειται να πληρωθείς.

Επειδή η όλη κουβέντα με έβαλε σε υποψίες,ρώτησα τον ασφαλιστή μου.Χρειάζονται τα αποδεικτικά (είναι απαραίτητα).

Με αυτά πληρώνεσαι.Χωρίς αυτά...

Αλλά δες το και με απλή λογική...είναι δυνατόν να ασφαλίζουν ολόκληρα σπίτια γιά κλοπή (με τόσες που γίνονται κάθε μέρα) με 100 και 200 ευρώ?

Τόσο δεν κάνει ούτε ο αφαλός της πόρτας που θα αλλάξεις.

Τους έχεις γιά τόσο μαμάκες?

 

 

Επειδή το θέμα με έβαλε σε σκέψεις και ρώτησα ασφαλιστή, το ποσό που μου ζήτησε για να ασφαλίσω όλον μου τον μουσικό εξοπλισμό καθώς επίσης και ό,τι άλλο ασφαλίζεται στο σπίτι μου ήταν σχεδόν αστείο (διψήφια ευρώ / χρόνο για όλο το ποσό). Οπότε και ρώτησα για τα αποδεικτικά τα οποία μου διευκρίνησε ότι ... Δεν Χρειάζονται.

 

Γενικώς οι ασφαλίσεις βασίζονται στην αρχή του "μοίρασε το κόστος για την αποζημίωση που θα χρειαστούν οι λίγοι -> στους πολλούς.". Τα premiums που πληρώνει ο καθένας φυσικά και δεν είναι η πηγή από την οποία θα πληρωθεί σε περίπτωση αποζημίωσης (σε αυτήν την περίπτωση θα ζητούσαν ισάξια ποσά!!).

 

κάποιος που εργάζεται σε ασφαλιστική θα απαντήσει σίγουρα καλύτερα από εμένα στα παραπάνω, απλώς ήθελα να μοιραστώ μαζί σας αυτά που έμαθα σήμερα.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 55
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εγώ ρε πεδιά , έχω ένα καταγώγι-υπόγειο που νοικιάζουμε στα μαύρα στο τέρμα θεού με μια υποτυπώδη πόρτα.Είναι δυνατόν να ασφαλιστούν τα αντικείμενα που είναι μέσα απο κάποια εταιρεία;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν θελω να το παιξω Κασσανδρα, αλλα για το θεμα της ασφαλισης εχω ακουσει τα χειρότερα ακόμα & στον τομεα της υγείας. Οι ασφαλιστικές κανουν οτι μπορουν να αποφυγουν καλυψη. Οποτε πιστευω οτι οταν εχουν το θρασος να 'παιζουν' με την υγεία των πελατων τους, δεν το εχουν σε τιποτα να "παίξουν" και με το θεμα περιουσία.  Δεν γνωριζω τους ορους των συμβολαιων, αλλα η συνηθης τακτική μιας ασφαλιστικής ειναι να περασει απο κοσκινο την υπόθεση οταν ζητησεις αποζημίωση. Σε έκλεψαν? Στα πήραν πραγματικα αυτα που δηλώνεις? Και γιατι μπηκαν στο σπίτι σου? Μηπως ειχες αφησεις ξεκλείδωτα? Έχεις αποδείξεις οτι μπηκαν και σε εκλεψαν? & μετα απο ολα αυτα: "Ασε να περασει ενα χρονικο διάστημα μήπως βρεθουν(κανα δυο χρονακια) κλπ κλπ...

Φυσικα δεν μπορεις να μεινεις και με σταυρωμενα χερια. Όποιος ενδιαφερεται για τετοια συμβόλαια, καλο ειναι να βρει εναν 'δικο' του ασφαλιστη που να τον εμπιστεύεται πραγματικα (υπαρχει τετοιος?). Ακόμα καλύτερα να βρει εναν δικηγόρο που να εχει ασχοληθει με τον συγκεκριμενο χώρο να μαθει τις εμπειρίες του. Μην μείνετε σε αποψεις ασφαλιστών. Αυτοι πανω απο ολα θελουν να πουλήσουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μην μείνετε σε αποψεις ασφαλιστών. Αυτοι πανω απο ολα θελουν να πουλήσουν.

 

 

+1

και να μην ξεχνάμε ότι ο ασφαλιστής παίρνει προμήθεια από τα ασφάλιστρα (σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει το 50% για τα 3 πρώτα χρόνια)

Γι'αυτό μετά από τα 3 χρόνια (που θα μειωθεί το ποσοστό του ασφαλιστή),επανέρχεται με "νέα πακέτα",πολύ «καλλίτερα» από τα ήδη υπάρχοντα? Οσοι είναι ασφαλισμένοι πολλά χρόνια ίσως να το έχουν παρατηρήσει.

Αν έχεις ασφαλίσει το σπίτι σου δηλαδή με 500 ευρώ τον χρόνο,τα 250 πάνε στον ασφαλιστή (γιά τα 3 πρώτα χρόνια)? Αν με 100 ευρώ,ουσιαστικά η ασφαλιστική αναλαμβάνει το ρισκο για 50 ευρώ τον χρόνο? 4 ευρώ τον μήνα?

Δέχτηκε δλδ η ασφαλιστική να σε ασφαλίσει με αυτά τα χρήματα γιατί θα τα πάρει απο "άλλους"? ποιους άλλους?  Εμείς είμαστε οι «άλλοι».. ή από το «κοινό ταμείο»? μήπως «στατιστική,συμβόλαιο,πολιτισμένες χώρες,αυτονόητο» και άλλα χαζά? χλωμό

 

Αλλά ας το ψάξουμε λίγο πιο πολύ…τη γνώμη έχει άραγε επί του θέματος

O Συνήγορος του Καταναλωτή ?

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή είναι Ανεξάρτητη Αρχή, που συστήθηκε με το ν. 3297/2004 και εποπτεύεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

 

Ιανουάριος 2009

[31/12/2008]

Ετήσια Έκθεση Συνηγόρου του Καταναλωτή: Κατά 421,4% αυξημένες οι καταγγελίες για ασφαλιστικές εταιρείες

Μερικά αποσπάσματα από τον Συνήγορο του Καταναλωτή για τις καταγγελίες για ασφαλιστικές εταιρείες

 

«Οι καταγγελίες για ασφαλιστικές εταιρείες που δέχτηκε ο Συνήγορος του Καταναλωτή, την περίοδο 01/06/2007-31/05/2008, αντιστοιχούν σε ποσοστό 8,3% επί του συνόλου των καταγγελιών στην εν λόγω περίοδο (βλ. πίνακα 1). Η εξέλιξη, δε, του αριθμού των καταγγελιών από έτος σε έτος αυξάνεται με πολλαπλασιαστικούς ρυθμούς˙ χαρακτηριστικά, μεταξύ των δύο τελευταίων ετήσιων εκθέσεων καταγράφεται αύξηση στις καταγγελίες κατά 421,4% (βλ. γράφημα 1).

Οι καταγγελίες σχετικά με ασφαλιστικές εταιρείες που δέχτηκε η Αρχή, σε ποσοστό 38,5% αφορούσαν Καταχρηστικούς ΓΟΣ, 10% αφορούσαν καθυστερήσεις στην καταβολή ασφαλιστικών αποζημιώσεων, 36,0% μερική ή μη κάλυψη ζημιών και 15,0% ήταν άλλες καταγγελίες (βλ. γράφημα 2).»

 

 

Για όποιον ενδιαφέρεται για το πλήρες κείμενο

 

http://www.asfalistikiagora.gr/content/ShowArticle.asp?m=42&a=224

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 χρόνο αργότερα...

Για κοιτα. Βρήκα αμέσως το θεμα που έψαχνα!

Παραθέτω μια πρόταση για να αποφευχθεί η κλοπή ανεκτίμητων οργάνων.

 

http://www.guitarloc.com/pdf/GLbrochureV6.pdf

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλά, αν κάποιος έχει ενα η πολλά συλεκτικά όργανα του "χίλια εννιακόσια κάποτε" και τον πάρουν χαμπάρι, μάλλον θα του πάρουν και το τοίχο μαζί με αυτή τη κλειδαριά. ;D ;D ;D

TO BEER OR NOT TO BEER

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η πώληση ενος ασφαλιστικου προγραμματος/πακετου εξαρτάται σε γενικες γραμμες κατά 50% από τον ασφαλιστη, 25% τη φήμη και τη φερεγγυότητα της ασφαλιστικής εταιρίας και αλλο ενα 25% στο ίδιο το πρόγραμμα.

 

Τί σημαινει αυτό:

 

1) Πρέπει να βρεις ΕΜΠΙΣΤΟ ασφαλιστη

2) ο οποίος εργάζεται σε ΦΕΡΕΓΓΥΑ ασφαλιστική ή αν είναι broker και συνεργαζεται με πολλές ασφαλιστικές τότε να σου προσφέρει συμβόλαιο ΑΠΟ ΦΕΡΕΓΓΥΑ ασφαλιστικη

3) το οποίο θα είναι κομμενο και ραμμένο στα μετρα σου, συμφωνα με τις ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΑΝΑΓΚΕΣ

 

Γιαυτο οι ασφαλιστικές προσφερουν 50% προμηθεια στους ασφαλιστικους συμβουλους, γιατί άλλο ενας καλος ασφαλιστής που τον ενδιαφερει όχι μονο να κανει το συμβολαιο και να παρει την προμηθεια του αλλά να κρατησει τον πελατη και να φροντισει να μενει ικανοποιημενος και να κανει τον πελατη να νιωθει πραγματική ασφαλεια γιατι το συμβολαιο ειναι απο φερεγγυα εταιρια και κομμενο και ραμμενο στις αναγκες του ασφαλιζόμενου και άλλο ο ασφαλιστης το λαμογιο που θα του πεις τι θελεις και θα σου πει ''ναι, ναι, ναι και αν γινει κατι θα τα παρεις ολα κτλ κτλ''

και στη δυσκολη στιγμη θα τρεχεις και δε θα φτανεις γιατι το μονο που θα θελει απο εσενα είναι η προμηθεια του.

 

Ας μην το αναλυσουμε ομως και αλλο και αλλάξει η ουσια του thread

Απλα εκανα μια μικρη παρένθεση όσον αφορά τις ασφαλιστικές, τα προγραμματα ασφάλειας και τους ασφαλιστες μιας και ασχολήθηκα έστω για λίγο με το επαγγελμα.

 

www.reverbnation.com/steamrollerassault

www.youtube.com/user/beeros05

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραία όλα αυτά τα θεωρητικά, αλλά στην πράξη τί γίνεται; Μπορούν να προταθούν κάποιες συγκεκριμένες ασφαλιστικές και το πρόγραμμά τους που είναι δοκιμασμένες και "πέρασαν το τεστ" ή θα θεωρηθεί διαφήμιση;

 

(Δυσφήμιση μπορούμε να κάνουμε; Το επιτρέπει ο κανονισμός; ;D ;D )

Αρβύλες...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραία όλα αυτά τα θεωρητικά, αλλά στην πράξη τί γίνεται; Μπορούν να προταθούν κάποιες συγκεκριμένες ασφαλιστικές και το πρόγραμμά τους που είναι δοκιμασμένες και "πέρασαν το τεστ" ή θα θεωρηθεί διαφήμιση;

 

(Δυσφήμιση μπορούμε να κάνουμε; Το επιτρέπει ο κανονισμός; ;D ;D )

 

Μαλλον θα θεωρηθει διαφήμιση...πάντους όμως θα βρεις απο τον κυκλο σου καποιον ασφαλιστη...πολλούς κιόλας...το θεμα είναι να ψαξεις και να ρωτησεις για τη φήμη της εταιρίας και θα καταληξεις ευκολα σε λογικό συμπερασμα, ετσι κιαλλιως λίγες ειναι οι καλες ασφαλιστικες.

 

Θα μου πεις καλή λέγανε οτι ήταν και η ΑΣΠΙΣ αλλα είδαμε όλοι τι εγινε ενω ήταν δυναμη κάποτε. Η συγκεκριμενη εταιρία που την αναφερω γιατι εκλεισε ήταν γνωστο εδω και χρονια ότι δεν πηγαινε καλά...παρόλα αυτα όμως επειδη ειματε Ελληναραδες δεν ασχοληθηκαμε πολύ ή όσο επρεπε και την πατησαμε...εγω πχ ειχα το αμαξι μου εκει και παρόλο που έλεγα ''δε βαριεσαι'' την πάτησα αλλα στην ουσια δεν εχασα πολλα λεφτα μιας και εκλεισε οταν ειχαν περασει τα 2/3 του συμβολαιου μου...φαντασου τωρα τι παθαν αυτοι που ειχαν ασφαλειες ζωης/υγειας, συνταξιοδοτικά, τις επιχειρησεις τους κλπ...

 

Αν εχεις πάντως εμπιστο και καλο ασφαλιστη που πιστευει και γουσταρει τη δουλεια του δε πιστευω να σε κοροϊδεψει, δεν τον συμφερει αλλωστε...αυτος θα χασει στο τελος.

 

Το καλό είναι οτι οι ασφαλιστες δεν ειναι πλεον όπως ηταν πριν 40 χρονια πχ ο μαναβης και ο φαναρτζης της γειτονιας που σου πουλαγαν παραμυθια για να βγαλουν φραγκα. Πέρα απο την τυπικη εκπαιδευση που εχουνε οι συνεργασιες που κανουν με τις εταιριες γινονται μεσω συστασεων.

 

Εμενα μια μερα με πηρε ο διευθυντης μιας ασφαλιστικης και μου πε να παω στα γραφεια για συνεντευξη. Με ειχε συστησει ενας γνωστος μας ο οποιος ήξερε για την ικανοτητα μου στη διαδικασια της πωλησης και ενα + ήταν οτι ειχα σπουδασει διοικηση τουρ. επιχειρησεων και ειχα διδαχτει και εκει αρκετα περι οικονομικων και πωλήσεων.

 

Ο ασφαλιστης ειναι ουσιαστικα πωλητης. Ενας σωστος πωλητης πρεπει

1) να ξερει τί πουλαει

2) να προσπαθει να εκμαιευσει τις πραγματικες αναγκες του υποψηφιου αγοραστη με απλες ερωτησουλες

3) να πουλαει αυτο που πραγματικα εχει αναγκη και να μπορει να ανταπεξελθει οικονομικα σε αυτο ο αγοραστης

 

Να δωσω ενα πιο απλο παραδειγμα...

εστω οτι δουλευεις σε ενα καταστημα ηλεκτρονικων συσκευων και σου ερχεται ενας πελατης και σου ζηταει να παρει μια 52'' plasma που εχει 2500 ευρω περιπου

1) γιατί plasma? (παλια τεχνολογια)

2) γιατί 52'' - τί αποσταση θεασης θα εχετε? εχετε παιδια που θα τη χρησιμοποιουνε?

3) ποσες ωρες βλέπετε τι μερα τηλεοραση

4) βλεπετε ταινιες κλπ?

 

με βαση αυτα σου λεει ο πελατης

1) μα οι plasma ειναι οι καλυτερες αποσο ξερω...

2) θελω μια μεγαλη τηλεοραση να την απολαμβανω και ο καναπες ειναι στα 3.5 μετρα (και τα παιδια θα στραβωθουν)

3) 3-5 ωρες

4) ναι καμια φορα...

 

και με βαση τις απαντησεις ο πωλητης θα τον πάει σε μια LED TV (καινουργια τεχνολογια - ναι μεν δεν ειναι δοκιμασμενη αλλα είναι καλύτερες), 40 ιντσων γιατι δε χρειαζεται περισσοτερο και δινει και τηλεοραση 700-1000 ευρω φτηνοτερη...και επειδη ειναι και μαγκας ο πωλητης και κερδισε την εμπιστοσυνη του πελατη του προτεινει και ενα home cinema με BR player για να απολαμβανει HD ταινιες ή και DVD Recorder για να γραφει τα αγαπημενα του derby ή ταινιες που μπορει να χασει λογο δουλειας.

 

Όλο αυτο ήταν αλληγορικο αλλα όπως είπα και ο ασφαλιστης πωλητης ειναι και καπως ετσι πρεπει να πραξει...

Οπότε βρες ΕΜΠΙΣΤΟ ασφαλιστη που να ξερει τη δουλεια και να αναλυει τις αναγκες σου

www.reverbnation.com/steamrollerassault

www.youtube.com/user/beeros05

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου