Προς το περιεχόμενο

Ασφάλεια στο στούντιο (κλοπής)


Nikolas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Guru

Λοιπόν, εδώ έιμαστε.

 

Μετά απο τις απανωτές κλοπές που έχουν διαθοθεί εδώ μέσα... Κάποιες ιδέες για περεταίρω προστασία:

 

1. Συναγερμός. Δεν είναι ότι κοστίζει ΤΟΣΟ πολύ. Το στήσιμο κοστίζει πιο πολύ (ανάλωγα τον χώρο βέβαια), και μετά στην ERMIS που είχα ρωτήσει πριν κάποιους μήνες ήταν περι τα 160 ευρώ το χρόνο!

2. Κάμερες. Δεν το έχω ψάξει ακόμη, αλλά το λεγόμενο CCTV, μπορεί να βοηθήσει. Ειδικά σε περιπτώσεις που γίνεται κατ'επανάληψη, ή απο άτομα που προφανώς έχουν μπει στο χώρο πιο πριν.

3. Καταγραφή στοιχείων κατα την είσοδο. Μπαίνεις στο στούντιο; Στοιχεία... Όνομα, επώνυμο, κάποια διεύθυνση και αριθμό ταυτότητας. Οι πρώτοι ύποπτοι. Στην υπερβολή και μια φωτογραφιούλα, έτσι για καλό και για κακό.

4. Καλό κλείδωμα σε όλες τις πόρτες και πόρτες ασφαλείας. Με σιδεριές κλπ, αν είναι δυνατόν.

5. Μόλις μίλησα με την AVIANS και την INTERAMERICAN και οι δύο μου είπαν (στο πολύ γενικό), ότι κάνουν ασφάλειες για "στούντιο ηχογράφισης", όπως το είπαν και οι δύο. Μουσικό στούντιο τους δυσκόλεψε λίγο. (επι τι ευκαιρία, για αυτούς που έχουν αυθεντικά προγράμματα και είναι με dongles και ilok: Παίζει ασφάλεια, για αυτό ακριβώς το πραγματάκι. Έχω χάσει μια φορά το dongle της Cubase, και... ξαναγόρασα (σε καλή τίμη, απο Αγγλία, καθώς ήμουν πια... γνωστός) το πρόγραμμα.

 

Δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Άλλες ιδέες;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 55
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Σκέφτομαι οτι σπανίως βλέπω πόρτες ασφαλείας σε αυτους τους χώρους. Στις περισότερες περιπτώσεις η πρόσβαση διευκολύνεται επειδή η είσοδος ειναι σε κάποιο υπόγειο απομονωμένη. Μια δυνατή σειρήνα για να αναστατώνει την γειτονιά θα ήταν κατι καλο. Δεν καταλαβαίνω που θα παει να κρυφτει ο κλέφτης αγκαλιά με δυο κιθάρες όταν ο συναγερμος ουρλιάζει. Αυτο με τον σκύλο το βρήκα ενδιαφέρον. Ένα δύστροπο αντικοινωνικο πιτμπουλ που απλά δεν μπορεί να καταλάβει τον λογο που το πλησιασες στα 10 μετρα, ίσως αποτρέψει το κατρακύλισμα στην αμαρτία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή ασχολούμαι με συστήματα ασφαλείας,ο πιο αποδοτικός τρόπος είναι :

Συναγερμός με τηλεφωνική ειδοποίηση και

κάμερες με καταγραφή(με δυνατότητα παρακολούθησης μέσω internet)...

για τιμές δεν αναφέρω, ούτε καν στο περίπου, γιατί είναι πολλοί οι παράγοντες που παίζουν ρόλο...

 

Μια δυνατή σειρήνα για να αναστατώνει την γειτονιά θα ήταν κατι καλο. Δεν καταλαβαίνω που θα παει να κρυφτει ο κλέφτης αγκαλιά με δυο κιθάρες όταν ο συναγερμος ουρλιάζει. Αυτο με τον σκύλο το βρήκα ενδιαφέρον. Ένα δύστροπο αντικοινωνικο πιτμπουλ που απλά δεν μπορεί να καταλάβει τον λογο που το πλησιασες στα 10 μετρα, ίσως αποτρέψει το κατρακύλισμα στην αμαρτία.

 

Αυτός που είναι απλό κλεφτρόνι ίσως φοβηθεί και θα τον αποθήσει η ύπαρξη συναγερμού...αλλά αυτός που έχει σταμπάρει εξοπλισμό είναι "επαγγελματίας" και πίστεψέ με οτι το πιτμπουλ "το έχει" χαλαρά και τη σειρήνα μέσα σε 3 λεπτά την εξουδετερώνει...αν περιμένεις ο γείτονας να καλέσει την αστυνομία...κλάψτα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3. Καταγραφή στοιχείων κατα την είσοδο. Μπαίνεις στο στούντιο; Στοιχεία... Όνομα, επώνυμο, κάποια διεύθυνση και αριθμό ταυτότητας. Οι πρώτοι ύποπτοι. Στην υπερβολή και μια φωτογραφιούλα, έτσι για καλό και για κακό.

 

Όλα τα άλλα είναι καλές ιδέες εφ' όσον έχεις την δυνατότητα να τις στηρίξεις οικονομικά. Το 2ο και το 4ο είναι τα σημαντικότερα πιστεύω και γίνονται εύκολα.

Αυτό το τρίτο όμως... Δεν το βρίσκεις και ο ίδιος κάπως υπερβολικό? Που πας να μπεις? Σε γραφεία του FBI?

Εγώ ο ίδιος προσωπικά δεν θα έμπαινα σε studio που θα ενεργούσε έτσι στην πελατεία του. Σιγά μην δώσω και ΑΦΜ για να κάνω μια πρόβα άνετα, έλεος.

Υπάρχουν πολύ καλύτερες και πιο διακριτικές και πιο "μάγκικες" λύσεις να μπαγλαρώσεις το κλεφτρόνι.

 

Και στην τελική, αναφερόμενος στο πιό πρόσφατο κρούσμα, ποιός ο λόγος να αφήνεις ακριβά όργανα και μάλιστα και συναισθηματικής αξίας στο studio? Για την μόστρα? Προκαλείς και τους πονηρούς έτσι. Άστους άμα μπουκάρουν τα προσπαθήσουν να κλέψουν καμιά μεγάλη κονσόλα και ή κανέναν ενισχυτή. Θα πρέπει να τα κουβαλήσουν μετά και αυτό έιναι άβολο. Και άμα όντως το κάνουν, σιγά την απώλεια, αν σκεφτείς ότι το κιθαρόνι σου το ωραίο είναι ασφαλές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ως παθων σου λεω οτι η μονη λυση (ειδικα με την αστυνομια της πλακας που εχουμε) ειναι να ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ τον χωρο σου (ειτε ειναι ΣΠΙΤΙ ειτε επαγγελματικος χωρος),το κοστος ειναι ΑΣΤΕΙΟ (προσωπικα με 100 περιπου ευρω το ΧΡΟΝΟ ειμαι καλυμμενος για 40.000 ευρω) και πρεπει να εισαι εντελως γεια σου αν δεν ασφαλιζεις το σπιτι σου για κλοπη.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θα συμφωνισω με τον Korakios,ο συναγερμος ειναι η καλυτερη αρχη για την ασφαλεια καποιου χωρου,επισης,ακομα και εμπειρος να ειναι ο αλλος,ακομα και να προσπαθησει να ''σταματησει'' την σειρινα,αυτο στο ηλ.κεντρο με το οποιο ειναι συνδεδεμενος ο συναγερμος,φαινεται τωρα πια...(εχω εταιρια με συστηματα συναγερμων και cctv,και πιστεψτε με,η τεχνολογια εχει προχωρησει παρα πολυ)επισης,πολλες ασφαλιστικες ζητανε ο χωρος να εχει συστημα συναγερμου για να ασφαλισουν το χωρο...

 

αποψη μου,ακομα και ενα αυτοκολλητο μιας εταιρια συναγερμων,μπορει να αποτρεψει απο καποιον κλεφτρακο,η καποιον που απλος θελει να βανδαλισει τον χορο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως για ξεκαθαρίσω την θέση μου όλο αυτό περί σκύλων τα ανέφερα πρώτα γιατί έτσι όπως εγώ το έλαβα τέθηκε σαν κάτι πολύ απλό το να πάρεις σκύλο φύλακα. Όπως και το ότι αναφέρθηκε και το σκύλος-φονιάς που δεν μου άρεσε  σαν έκφραση και η ταύτιση του με τα πιτμπουλ που κάθε άλλο παρά σκύλος-φονιάς είναι...

Πληροφοριακά τα πιτμπουλ θεωρούνται από τις χειρότερες ράτσες στον τομέα φύλαξη 1ον γιατί δεν γαβγίζουν ιδιαίτερα και 2ον γιατί είναι υπερβολικά φιλικά με τους ανθρώπους.

Στον τρόπο που τοποθετήθηκε ο evris έπειτα είμαι σύμφωνος.

Φιλικά πάντα....

Ζητώ συγνώμη αν την πήγα αλλού την συζήτηση

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@Wow!: επειδη με εκνευρισε ο marathon :)

Επειδή σε εκνεύρισα...θα κεράσεις εσύ τις μπύρες!!!. Και μην ανακατεύεις τον Eye...είμαστε στη διαδικασία να κάνουμε συγκρότημα, με όλα μιξαρισμένα στο Garageband.

Και για να ξαναγυρίσουμε στην ασφάλεια, εάν κάποιος είναι αποφασισμένος να μπουκάρει δεν θα τον σταματήσει κανένας σκύλος, όπως είπα προτιμώ να μου πάρουν την ακριβότερη κιθάρα μου παρά να μου σκοτώσουν τον σκύλο.

Από εκεί και πέρα όσο περισσότερα εμπόδια αντέχει η τσέπη σου να βάλεις στους εισβολείς (σιδεριές στις πόρτες, συναγερμούς, ερμήδες, ηλεκτροφόρα καλώδια...) τόσο το καλύτερο. Ατυχώς όλοι το σκεφτόμαστε αφού την πατήσουμε...

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομιζω καλο ειναι να βαλει καποιος μια πορτα ασφαλείας με ηλεκτρονικο κλειδωμα. Δεν κατεχω να πω απο που αγοραζεις ηλεκτρονικες κλειδαριες αλλα υποτιθεται οτι ειναι η τελευταια λεξη της μόδας(μετα τα αποτυχημένα κλειδια χρηματοκιβωτιου). Τις κιθαρες θα μπορουσες να τις κλειδωσεις σε ασφαλες μερος οταν δεν υπαρχει φυλαξη. Αλλα το θεμα ειναι να μην μπορει να μπει ο κλεφτης.

Μια αλλη προταση ειναι να πληρωσεις security φύλακα. Ξερει κανεις το κοστος?

Αυτο με την ασφαλεια κλοπης ακουγεται ελπιδοφορο. Αν βεβαια σου παρουν αντικειμενα συναισθηματικης αξιας θα μεινεις με ενα παραπονο ετσι κι αλλιως.

Παντως τιποτα δε συγκρινεται με κατι χνουδωτο που σου τριβεται στις γαμπες & τα σαγονια ματωμενα απο την σαρκα επιδοξων κλεφτων (Αστειευομαι :Ρ)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου