Προς το περιεχόμενο

Γνώμη για δημιουργία και αγορά guitar / amp Bundle


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετώ όλους!Είμαι στη "γνωστή" φάση ψαξίματος αγοράς κιθάρας,ενισχυτή κλπ και δυσκολεύομαι να καταλήξω..Το συνολικό ποσό που έχω για να δώσω είναι γύρω στα 600 ευρώ.Αρχικά σκέφτηκα (και μάλλον κατέληξα) να πάρω την Fender Standard Strat (MIM)-(αν και περνάει και η Classic 50's από το μυαλό μου!Δεν ξέρω ποια είναι πιο καλή από τις δυο γιατί η άποψη είναι υποκειμενική.Παίζω Rock γενικά (ελληνικό-ξένο) με ιδιαίτερη αδυναμία στους Floyd,οπότε οι δυο αυτές κιθάρες είναι κατάλληλες νομίζω.Απο κει και πέρα ενισχυτή σκέφτομαι τον Frontman της Fender (τον 15αρη-χωρίς reverb) και το V-AMP Series II για preamp και πεταλιέρα!Επίσης η Mexico δίνει Deluxe Gig-Bag στο πακέτο αλλά θέλω να πάρω μια case γιατί είμαι ολίγον-τι ατσούμπαλος! ;D

Αυτό είναι το γενικό set που θέλω και θα ήθελα μια γνώμη για όλο το στήσιμο και την επιλογή των αντικειμένων και αν φυσικά υπάρχουν σε καλύτερες τιμές κάπου.Τα είδα στο dv247 σε αρκετά καλές τιμές!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 47
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Θα επρεπε να κατανειμεις διαφορετικα το budget σου. Αν επιμενεις να δωσεις αυτο το ποσο για κιθαρα τσιμπας χαλαρα την classic player. Τρανζιστορατα 15ρια τυπου frontman καλυτερα να τα ξεχασεις και να δωσεις χρηματα για κατι αξιοπρεπες το οποιο θα σε καλυψει για πολυ καιρο στο σπιτι και επιδεχεται και αναβαθμισης αργοτερα οπως πχ αυτο http://www.thomann.de/gr/blackheart_little_giant_bh5112.htm. Επειδη ξεφευγουμε ομως απ το budget σου εχεις 2 λυσεις: Φτηνοτερη κιθαρα ή απουσια εφφε μεχρι να ξαναγεμισει λιγο το πορτοφολι  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το θέμα είναι όμως ότι και να παραλείψω προς το παρόν τα εφφέ χρειάζεται οπωσδήποτε ένας ενισχυτής και έχω την εντύπωση οτι ο Frontman είναι αρκετά καλός για τα λεφτά του.Ίσως να κοιτούσα και τον 15R που έχει το Reverb.Για κιθάρα δηλαδή πιστεύεις πως είναι καλύτερη επιλογή η Classic από τη Standard τη Μexico?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η ανωτεροτητα της classic player ειναι δεδομενη και πολυσυζητημενη, κανε μια αναζητηση, θα βρεις μπολικη υλη για διαβασμα. Οσο για τον ενισχυτη ειναι κλασικο 'λαθος' πρωταρη αλλα οταν καρφωσεις την κιθαρα σου σε ενα αξιοπρεπη λαμπατο και θελησεις να καψεις τον δικο σου θα καταλαβεις...  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Kιθάρα παίζω γύρω στα 15-16 χρόνια αλλά δεν ψάχτηκα ποτέ ιδιαίτερα να αγοράσω κάτι αξιοπρεπές.Είχα μια Starfire απλή τελείως και έναν Aria 10αρακι ενισχυτή(χωρις καν drive),αλλά αποκλειστικά και μόνο για σπίτι.Σε studio και live έπαιζα κατα καιρούς με διάφορες κιθάρες.Απλά επειδή έκανα ένα γενικό ξεσκαρτάρισμα στα όργανα που είχα,αποφάσισα να πάρω κάτι καλό και είμαι στο ψάξιμο!Αυτό το λέω για να καταλάβεις ότι ασχολούμαι με κιθάρα και γνωρίζω από ενισχυτές κλπ. ;)Να σου πω την αλήθεια σίγουρα θα γούσταρα ένα λαμπάτο αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει σάλιο!Για σπίτι ήθελα εναν εναν μικρό και αξιοπρεπή ίσα για το practice!Απο κει και πέρα το βασικό που ήθελα στην κιθάρα είναι maple fretboard και φυσικά να ικανοποιεί ηχητικά τα γούστα μου.Με έψησες για να μαι ειλικρινής για την Classic.. :)Λες δηλαδή ότι υπερτερεί της Mexico της Standard?Υπερτερεί ηχητικά κυρίως ή και στα υλικά κατασκευής?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε μου, μην κάνεις το λάθος και ρίξεις λεφτά σε ενισχυτή σαν τον frontman. Κατα γενική ομολογία η συγκεκριμένη σειρά δε λεει τίποτα απολύτως και απευθύνεται σε αρχάριους αμαθείς που αγοράζουν απλά επειδή γράφει Fender χωρίς να το ψάξουν παραπάνω. Με πραγματικά λίγα λεφτά μπορείς να πάρεις έναν μικρό λαμπάτο (υπάρχουν πολλοί με κάτω από 300€) ή αν θελεις ντε και καλα εφε, κάποιον καλό μικρό modelling. Αυτοί θα είναι ότι πρέπει για practice στο σπίτι και είναι πολύ οικονομικοί, χωρίς να είναι φτηνιάρικοι.

Μακριά πάντως από fender frontman, marshall MG κλπ που πρακτικά είναι ίδιοι με οποιοδήποτε κορεατικο-κινέζικο κατασκεύασμα... ;)

Fender να πιάνεις, Harley Benton να γίνεται...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν παιζεις χρονια σε προβαδικα και live με καλο εξοπλισμο και συνειδητα θελεις ενα... χρεπι απλα για να ακους την κιθαρα σου στο σπιτι, μπορω να πω οτι σε καταλαβαινω. Το θεμα ειναι οι ρυθμισεις του gear σου πανω στον frontman και στη συνεχεια πανω στον ενισχυτη του studio. Με ενα μικρο λαμπατο θα εισαι σιγουρα πιο κοντα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για την classic player μην το σκέφτεσαι καν, εδώ μιλάμε ότι υπερτερεί πολλών αμερικάνικων μοντέλων... Στη θέση σου θα την ψώνιζα με κλειστά τα μάτια... Τώρα για ενισχυτή ο Μπίχλας έχει παραθέσει ένα διαμάντι... Έχε υπ' όψιν σου ότι είναι class A, όλος λάμπα, το οποίο σημαίνει ότι στέκεται και σε πρόβα.... Και από τιμή; Ψίχουλα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνώ απόλυτα με όλα τα παραπάνω post και συγκεκριμένα κλείνω επικύνδυνα προς την Classic ;D.Tο θέμα μου όμως με τον ενισχυτή παραμένει.Έριξα μια ματιά στους λαμπάτους και φυσικά συμφωνώ ότι είναι κλάσεις ανώτεροι από τους απλούς,και ότι θα βοηθήσουν πολύ στον ήχο που θέλω.Το θέμα είναι ότι για practice στο σπίτι δεν θέλω να δώσω τόσα λεφτά για έναν ενισχυτή.Θα κοιτάξω για κάποια πιο καλή και οικονομική λύση.Γνωρίζει κάποιος (πέραν του thomann)κάποια καλή προσφορά για Classic?Ψάχνω φυσικά απλά το ρωτάω μήπως και μου χει διαφύγει τίποτα καλό..Ευχαριστώ πάντως όλους για τη βοήθεια ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου