Προς το περιεχόμενο

Site Κατοχύρωσης πνευματικών δικαιωμάτων


Clouseau

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντήσεις 30
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

ενδιαφερον και απλο φαινεται!

το ερωτημα ειναι γιατι να κανεις αυτο και να μην κανεις την γνωστη πατεντα με το συστημενο. η αν εισαι τοσο σιγουρος πως αυτο που εχεις αξιζει τον κοπο και το χρημα να διασφαλιστει, γιατι να μην κανεις την διαδικασια με τον συμβολαιογραφο??

(αν και απο οτι ξερω και εκει υπαρχει τροπος να διαψευστεις)

 

αυτο το site αραγε, σε κατοχυρωνει σε δικαστικο επιπεδο και μεχρι ποτε???

 

γιατι μεσα λεει

''Η διαδικασία της συστημένης επιστολής είναι κάτι που ισχύει νομικά, αλλά σε καμία περίπτωση σε σας διασφαλίζει σε περίπτωση που βρεθείτε στα δικαστήρια για μια υπόθεση πνευματικής ιδιοκτησίας. Αυτό συμβαίνει γιατί πλέον υπάρχουν δεδικασμένα στα οποία αποδείχτηκε από το δικαστήριο πως σε κάποιες περιπτώσεις η επιστολή ήταν ανοιγμένη (και κλεισμένη ξανά) ή είχε σταλεί εξαρχής κενή για να χρησιμοποιηθεί ετεροχρονισμένα. Η μέθοδος αυτή αποτελεί λοιπόν ένα στοιχείο, από μόνη όμως δεν σας διασφαλίζει''

πανελιστας και ανταρτομαχητης....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

έξυπνη η ιδέα. Με ψήνει να το δοκιμάσω. Όχι ό,τι υπάρχει άνθρωπος που θα θέλε να μου κλέψει στίχους, αλλά είμαι περίεργος για δοκιμή..Άλλωστε το χρηματικό ποσό είναι μικρότερο κ απ όσο χρειάζεται στο ταχυδρομείο...

Ψάχνω στο σάητ και στα FAQ του για να βρω ΤΙ ακριβως μπορείς να κατοχυρώσεις. Μπορείς άραγε να στείλεις μουσική η ολόκληρη κινηματογραφική ταινία; Ή μπορεί κάποιος με μία καταχώρηση να ανεβάσει τους στίχους ενός ολοκληρου δίσκου, δλδ καμιά 15αριά τραγουδιών, μαζί;

 

και αφού τα σκέφτηκα όλα αυτά και το ψάχνω τόση ώρα...λες να ναι απάτη; πως ξέρουμε ότι οι τύποι εκδίδουν στα σίγουρα αυτή την εφημερίδα με τις καταχωρίσεις; ??? :-[ ::)

 

 

φβ/snoozeloop

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι λίγο αργά για να διαβάσω όλο το site και τι ακριβώς προσφέρει, αλλά μιας και είμαι φύση λίγο παρανοϊκός αν κατάλαβα καλά, οτιδήποτε δεν έχει κατοχυρωθεί (με όποιο τρόπο είναι δυνατό αυτο για τον καθένα) μπορεί ο οποιοσδήποτε μέσω του site να το κατοχυρώσει σαν δικό του;

Απ' όλη την ελευθερία την έκφρασης που υπάρχει χωρίς να ζητείται τίποτα σαν αντάλλαγμα στο internet (μουσική, βίντεο, φωτογραφίες, κείμενα, ό,τι σκεφτείτε τέλος πάντων) από αυτά που διακινούνται ελευθερα φυσικά, μπορεί κάποιος να πάει και τα κατοχυρώσει. Αντιγράφω από το site ("...Έτσι, αν δεν υπάρχει προγενέστερη μαρτυρία κατοχής του έργου από κάποιον άλλο, αυτόματα τεκμαίρετε πως εσείς είσαστε ο δημιουργός. Η CopyrightsWorld™ σας προστατεύει πολύπλευρα και αδιαμφισβήτητα....")

 

 

Και ποιος (και πως) πιστοποιεί πως ένα ψηφιακό έργο (εύκολα αντιγράψιμο) είναι στην πραγματικότητα δικό του και όταν φτάνει στην CopyrightsWorld?

 

Χωρίς να έχω ψαξει ακόμα το site, αυτές είναι κάποιες πρώιμες ανησυχίες μου και σαν πρώτη εκτίμηση είναι πως τα προβλήματα που θα δημιουργήσει θα είναι μεγαλύτερα από αυτά προσπαθεί να λύσει.

 

ένας λόγος που πιστεύω πως θα δημιουργηθεί έντονο πρόβλημα θα είναι φυσικά με όσους σπεύσουν να κατοχυρώσουν την "πνευματική τους ιδιοκτησία"  και κατόπιν θα ζητούν να πιάσουν τόπο τα λεφτά τους

Constant Shallowness Leads To Evil

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ πάντως έκανα μια τεστινγκ εγγραφή και είδα τα εξής. Δείχνουν όλα οκ και ουσιαστικά δεν κάνει κάτι άλλο εκτός από το να παίζει τον ρόλο του μάρτυρα, αντικειμενικής καταχώρησης, αποθήκευσης, αποδεικτικών στοιχείων, συμβολαιογράφο δηλαδή με τα όλα του.

Κάτι κακό είναι:

 

- Η τιμή του που από ότι είδα για κάθε τραγούδι απαιτούνται 5 credits, δηλαδή 6 ευρώ. 100 ευρώ το cd δηλαδή πάνω κάτω.

- Το γεγονός ότι ανα πάσα στιγμή μπορεί να κλείσει αλλά από ότι κατάλαβα μένουν αποθηκευμένα τα αποδεικτικά σου στοιχεία στην εφημερίδα που βγαίνει στην ευρώπη και αφορά τα πνευματικά δικαιωματα.

- Τα πολλά ορθογραφικά λάθη..

;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και ποιος (και πως) πιστοποιεί πως ένα ψηφιακό έργο (εύκολα αντιγράψιμο) είναι στην πραγματικότητα δικό του και όταν φτάνει στην CopyrightsWorld?

 

Μα αυτή την έννοια δεν έχει η κατοχύρωση; Αν δεν έχει προβεί κάποιος άλλος σε κάποια αντίστοιχη ενέργεια,υποθέτω καλώς ή κακώς είναι δικό του.

 

Αυτό που θα ήθελα να δω απο την εν λόγω εταιρεία είναι πιστοποίηση απο κάποιον εγκεκριμένο φορέα για τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μιας και το θέμα έχει συζητηθεί αρκετά και μάλιστα κάποιος ξαναρώτησε για το ίδιο site, παραθέτω την απάντηση που έδωσε ο εκπρόσωπος της εταιρίας σε άλλο topic

 

http://www.noiz.gr/index.php?topic=7995.20

 

κ για να μη μπερδευόμαστε εγώ καμία σχέση μαζί τους δεν εχω, απλά διαβάζω πολύ εδω πέρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν δεν έχει προβεί κάποιος άλλος σε κάποια αντίστοιχη ενέργεια,υποθέτω καλώς ή κακώς είναι δικό του.

 

Πέρα από τις επιπλοκές που υπάρχουν μιας και μιλάμε για δύο "διαφορετικούς" κόσμους (δεν είναι τα πάντα το ίντερνετ -ακόμα δηλαδή...) δεν βλέπω πως θα βοηθήσει το να μπούμε όλοι σε έναν αγώνα δρόμου κατοχύρωσης "πνευματικής ιδιοκτησίας", γιατί όποιος δεν το κάνει, ας πρόσεχε.

 

Η απάντηση του εκπροσώπου της CopyrightsWorld, είναι σχεδόν copy-paste από το FAQ και δεν διευκρινίζει τίποτα παραπάνω, ούτε φυσικά το πως πιστοποιείται αν το ψηφιακό έργο είναι μοναδικό και ιδιοκτήτης του είναι αυτός που το ζητάει από το site όταν φτάνει πλέον σ' αυτούς (και δεν νομίζω πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο).

 

πάντως αυτό με το συντακτικό και την γραμματική πρέπει να το κοιτάξουν...

 

Constant Shallowness Leads To Evil

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν βλέπω πως θα βοηθήσει το να μπούμε όλοι σε έναν αγώνα δρόμου κατοχύρωσης "πνευματικής ιδιοκτησίας", γιατί όποιος δεν το κάνει, ας πρόσεχε.

 

Το ξέρω ακούγεται ενοχλητικό αλλα αυτός νομίζω είναι ο ορισμός της κατοχύρωσης -τρεχακαπαρωσετο-

 

Για την ιστορία δεν έχω κατοχυρώσει ποτέ τίποτα και λίγο δύσκολο το βλέπω.

Αν είσαι αρκετά καλός ώστε να σε αντιγράψουν θα βγάλεις δίσκο,αν βγάλεις δίσκο κατοχυρώνεσαι αυτόματα,οπότε  ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου