Προς το περιεχόμενο

Beat it solo!


kramer8

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρα,χαζευοντας στο pc(διαλλειμα απο το διαβασμα,πανελληνιες...) ξεθαψα ενα σολακι που ειχα ριξει πανω στο beat it,το σολο ειναι του van halen για οσους δεν ξερουν.Για ριξτε μια αυτια και πειτε μου γνωμες,δεν ειναι τιποτα σπουδαιο,απλα ηθελα να το κουτσοπαιξω για να δω πως ακουγεται,καλη ακροαση!

hell aint a bad place to be...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

προσεχε λιγο τους χρονους σου.. keep rockin!

 

Θα συμφωνησω, αλλωστε ειναι πολυ διαδεδομενο προβλημα για ολους ειδικα παιζοντας γρηγορα και "λυνεται" με τη πειρα και τον χρονο, ο Van Halen επαιζε ηδη 15 χρονια πριν παιξει το beat it. Kατα τα αλλα πολυ κοντα στο record και η τεχνικη σου προδιδει πως αμα θες το παιζεις αψογα.

I quickly learned that the study of music harmony is the study of everything - Richard Merrick

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...εγώ μόνο στο χρόνο ήμουν οκ.....κατα τα άλλα το π*δ*ξα παρα φύση με πολύ πόνο...

δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα.....φάτο.. ;)

....βρήκες και σύ σόλο να ασχοληθείς...είναι απο αυτά που μας εκθέτουν στεγνά...youknow...θα προτιμούσα να το τραγούδαγα παρά να το έπαιζα.... ;D ;D ;D ;D ;D

 

Όχι άλλο σόλο ρε παιδιά.....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν μπράβο στο παληκάρι για το κουράγιο/ υπομονή/ χρόνο/ μελέτη. Υπάρχουν κάποια σημεία που θέλουν δουλειά, αλλά τι να λέμε τώρα... περισσότερο αυτό το κομμάτι είναι θέμα feeling/ αντίληψης/ τοποθέτησης παρά τεχνικής.  Ξανά μπράβο, επισυνάπτω για όσους το θέλουν το solo overdub [το που το βρήκα είναι μια άλλη ιστορία].

 

 

Y.Γ είναι το ίδιο σόλο που ακούτε μιξαρισμένο στο επίσημο release του Michael Jackson

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To cut the long story short, μια φορα κι ενα καιρο ο Quincy Jones παιρνει τηλεφωνο χαραματα τον Eddie Van Halen για να του ζητησει να παιξει στο Thriller. Ο Eddie αφ ενος μεσ τον υπνο του και αφ εταιρου επειδη νομιζε οτι του εκαναν πλακα αποκαλεσε καμμια 10 φορες τον mr. Jones "fuckιng @sshole", ομως ο κος Jones (τα ηθελε ο λωλος του επεμεινε) και του προτεινε τελικα να ηχογραφησει το σολο για το Beat it.

O Eddie σκεφτηκε "Μολις εχουμε τελειωσει περιοδεια (1984), βαριεμαι, τα παιδια ειναι σε διακοπες, I'll do it. Who's gonna know anyway? σκεφτομενος οτι ποιος θα προσεξει ενα κομματι που παιζει ο Van Halen σε ενα δισκο του Michael Jackson". Και το εκανε ΤΣΑΜΠΑ.

Το σολο γραφτηκε ΟΛΟ 4 μονο φορες (jam takes) και μετα διαλεχτηκαν τα καλλιτερα κομματια με editing. Τα επομενα ειναι ιστορια.

Ο Quincy Jones εστειλε ευχαριστηρια καρτα στον Eddie με την υπογραφη "The f@cking @sshole" και η υπολοιπη μπαντα δεν του μιλαγε για κανα 2μηνο για την λαλακια που εκανε.

Καλο ε?

 

ΥΓ. Σχετικη ιστορια βεβαια ειναι παλι με τον Eddie και το εν λογω σολο, οταν σε καποιο studio η Jennifer Batten του ζητησε να της το δειξει για να δει το οριτζιναλ και ο Eddie της ειπε "Δε μου το δειχνεις εσυ καλυτερα γιατι δεν θυμαμαι τι εχω παιξει και το παιζεις και καλυτερα?" :)

Make me fries...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Mια χαρα τα πηγες ....δεν ειναι βεβαια ακριβως αλλα εμενα μου αρεσε αρκετα ....εξ'αλλου ειναι πολυ παλουκι τουλαχιστον για εμενα .......και πιστευω οτι αυτο το σολο ειναι μονο τεχνικη ...ουτε feeling ουτε κατι αλλο....το'χεις? το παιζεις ....δεν το 'χεις?(οπως εγω) καθεσαι στα αυγα σου ;D ;D ;D

RUN FOREST....RUN!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου