Προς το περιεχόμενο

The "mixerless" studio


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν ξέρω κατά πόσο το έχετε σκεφτεί... Πόσο απαραίτητη θεωρείτε την κονσόλα σε ένα σημερινό στούντιο; Και αναφέρομαι σαφώς σε home studio, αλλά και σε όποια περίπτωση δεν χρειάζεται να ηχογραφήσουμε, για παράδειγμα, μια ολόκληρη ορχήστρα να παίζει.

 

Πιστεύω ότι οι software mixers που παρέχονται στις σύγχρονες πολυκάναλες κάρτες, καθώς και οι προενισχυτές (ενσωματωμένοι ή μη) που μπορούμε να βρούμε σε καλές τιμές, καταστούν πλέον την κονσόλα μια μάλλον παρωχημένη λύση.

 

Προσοχή: δεν αναφέρομαι σε control surfaces, όπως για παράδειγμα το Mackie Control Universal, οι οποίες εν τέλει απλώς διευκολύνουν τη ζωή μας (σε σχέση με την εναλλακτική λύση του να παίζεις με το ποντίκι ή το trackball). Μιλάω για τις κονσόλες και τους μίκτες με την παραδοσιακή έννοια που έρχεται από το αναλογικό παρελθόν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 24
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Κι εμένα μου έχει περάσει από το μυαλό κάτι τέτοιο..

όμως.. Μια καλή (i.e. Mackie)&κονσόλα δίνει καλύτερες προενισχύσεις από μια καλή προενίσχυση (στα ίδια χρήματα).

Οι πολλές είσοδοι είναι πάντα χρήσιμες.

Σε Η/Υ περιβάλλον μπορείς εύκολα και άνετα να πάρεις επιστροφή της κάρτας σε κανάλι να παντσάρεις τον ήχο και να πάρεις έξοδο στα ηχεία...

&

Just my 2 cents...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια καλή (i.e. Mackie)&κονσόλα δίνει καλύτερες προενισχύσεις από μια καλή προενίσχυση (στα ίδια χρήματα).

Νομιζω ακριβως το αντιθετο φιλε sandman

 

γενικα ο dienekes εχει δικιο , οτι οταν δηλαδη δεν υπαρχει λογος ταυτοχρονης ηχογραφησης , ο μικτης ειναι εντελως περιττος στην αλυσιδα ηχογραφησης εφοσον υπαρχει ενας καλος προενισχυτης (εννοειται καλυτερος αυτων του μικτη).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν πιστεύω ότι στα ίδια λεφτά μπορεί κανείς να πάρει ανάλογης ποιότητας προενίσχυση από μια κονσόλα, όσο από έναν dedicated προενισχυτή.

 

Πέραν αυτού, ακόμα και αν θέλουμε περισσότερα από ένα κανάλια ταυτόχρονα, γιατί θα πρέπει να τα περάσουμε σώνει και καλά από κονσόλα;

 

Ένα ακόμα αρνητικό πιστεύω ότι είναι πως το eq σε πολλές "οικονομικές" κονσόλες χρωματίζει αρνητικά τον ήχο και καταλήγει μάλλον άχρηστο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτός είναι και δικός μου προβληματισμός σχετικά με το τι να συνδέσω επάνω στην M-Audio 2496. Απο την μία σκεφτόμουνα μια κονσόλα σαν την Soundcraft Compact και απο την άλλη μια προενίσχυση της M-Audio αλλα δεν είμαι καθόλου σίγουρος για τα υπέρ και κατά.

Επίσης δεν είμαι σίγουρος για την χρήση αυτού εδώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Σχετικά με το δίλημα κονσόλα ή προενισχυτής.

Σκεφτείτε ότι ένας προ που κοστιζει σχεδόν όσο μια κονσόλα δίνει 1 ή 2 προενισχύσεις, ενώ μια κονσόλα από 8 και πάνω.

Αρα μπορεί να καταλάβει κανείς ότι στην περίπτωση της κονσόλας οι εκπτώσεις στη σχεδίαση είναι αναπόφευκτες συγκριτικά, καθώς πέρα από αυτά διαθέτει και πολλά άλλα.

Το ζήτημα είναι:

Μου χρειάζονται αυτά;

Έχω τόσες ταυτόχρονες πηγές ήχου να γράψω;

Αν ναι, η κονσόλα είναι μονόδρομος.

'Η μία πολυκάναλη κάρτα.

Αν όχι, τότε ακόμα και ένας συνδιασμός κάρτας / προενισχυτή είναι... ταμάμ!

Από κεί και πέρα είναι θέμα βαλαντίου. 'Οτι δώσεις θα πάρεις...

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν ναι' date=' η κονσόλα είναι μονόδρομος.

[u']'Η μία πολυκάναλη κάρτα.[/u]

 

¶ρα... η κονσόλα δεν είναι μονόδρομος! :wink:

 

Θεωρώ δεδομένο ότι μιλάμε για πολυκάναλη κάρτα, από τη στιγμή που θέλουμε πάνω από τα τυπικά 1-2 κανάλια ταυτόχρονα. :wink: [/u]

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παντως οσον αφορα εμενα ,&μετα απο ενα καλο ψαξιμο και με την βοηθεια του φιλτατου κυριου Σπ.Χατζηνικολαου&, κατασταλαξα στην m-audio delta 66 pci και αντι για το δικο της break out box πηρα το m-audio omni i/o με το οποιο συνεργαζεται α ψ ο γ α .

περιλαμβανει 2 προενισχυτες μικροφωνου με phantom power και αλλες 2 στερεο εισοδους line , 4 effects send/return , 2&headphone outputs&με ξεχωριστο ποτενσιομετρο για το καθενα , &2 ζευγαρια εξοδων ηχου για συνδεση των μονιτορς led ενδειξης ευαισθησιας και peak , δεχεται xlr kai καρφι , εχει πολυ μεγαλη ευελιξια συνδεσεων& μεσω του software που την συνοδευει , πολυ καλογραμμενο manual και επισης ειναι ε ξ α ι ρ ε τ ι κ α& αθορυβη και παντα υπαρχει αψογη εξυπηρετηση ως αναφορα τους τελευταιους drivers απο το&site της εταιριας.

πραγματικα την προτεινω σαν παρα πολυ καλη λυση για ολους τους χρηστες pc / mac που δεν χρειαζονται πανα απο 4 καναλια ταυτοχρονη εγγραφη.

ελπιζω να βοηθησα καπως.&

Mesa/Boogie & Strato

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θα γίνω γραφικός και θα επαναλάβω ότι μια m-audio (πχ), δεν έχει σε καμία περίπτωση εξίσου καλούς προενισχυτές όσο (πάλι πχ) μια Mackie με τεχνολογία VLZ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου