Προς το περιεχόμενο

Ερωτηση σχετικα με ηχογραφηση φωνης


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα παιδες.

 

Στις Home ηχογραφησεις γραφω φωνη καρφι το μικροφωνο στην εξωτερικη καρτα ηχου. Ωστοσο ο ηχος ειναι λιγο klein. Μια Λαμπατη προενισχυση θα εκανε καποια διαφορα? και αν ναι τι ειδους διαφορα? Οι ηχογραφησεις δεν ειναι δα και το δυνατο μου σημειο.

 

Καλημερα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια καλη προενισχυση (δεν ειναι ολες οι λαμπατες καλες,ουτε ολες οι solid state κακες,ισα-ισα) θα εκανε ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα,το κακο ειναι οτι πρεπει να δωσεις αρκετα χρηματα για να αγορασεις μια αξιοπρεπη προενισχυση.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ε η κάρτα ήχου σου εμπεριέχει 2 προενισχυτές. Το πόσο καλοί είναι, είναι σχετικό. Δεν έχω χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη κάρτα αλλά κάρτες ήχου της κατηγορίας τιμής της έχουν μέτριους (αλλά αξιοπρεπείς) preamp. Ένας πολύ φτηνός προενισχυτής δεν νομίζω να έφερνε καμία τεράστια διαφορά, μπορεί όμως και να έχω άδικιο.

 

Ο Superfunk βεβαίως έχει δίκιο όταν λέει καλή προενίσχυση, αλλά εκεί που αναφέρει καλή, μετέφρασε το και ως σχετικώς ακριβή, ή τουλάχιστον ακριβότερη απο αυτή που έχεις συνηθίσει.

 

Όταν λες "είναι κλάιν", εννοείς ότι ακούγεται εξαιρετικά χάλια ακόμα και για home recording ή απλά δεν συγκρίνεται με κάποια επαγγελματική ηχογράφηση ;

 

Εννοείται ότι σε μια επαγγελματική ηχογράφηση (που μπορείς κάλλιστα να κάνεις σε ένα studio) έχουν χρησιμοποιηθεί πολύ καλής ποιότητας μικρόφωνα, που θα ταιριάζουν στη φωνή του τραγουδιστή, πρώτης τάξεως προενισχυτές και converter, καθώς και χρησιμοποίηση compressora κατά την ηχόγραφηση και την μίξη. Επίσης, πλειάδα άλλων εφέ χρησιμοποιούνται κατά τη περίοδο της μίξης. Όλα αυτά σε ένα περιβάλλον στο οποίο έχει γίνει treatment.

 

Μπορείς πάντα να ανεβάσεις ένα mp3 με μια ηχογράφηση αλλά όπως κατάλαβες απο την παραπάνω παράγραφο, υπάρχουν χίλιαδες μεταβλητές που όλες παίζουν ρόλο στην αλυσίδα της ηχογράφησης. Και πάντα είναι θέμα budget, που δεν αναφέρεις.

 

Στη θέση σου, θα δοκίμαζα να δανειστώ έναν προενισχυτή να δω αν έφταιγε αυτό, θα δοκίμαζα κάποιο πυκνωτικό μικρόφωνο, θα προσπαθούσα να κάνω λίγο room treatment στο δωμάτιο (και τα λοιπά), με περίπου αυτή τη σειρά. Μπορείς να βρεις πάρα πολλά άρθρα επί του θέματος στα λυμένα θέματα καθώς και googlάροντας πάντως.

 

Τώρα βέβαια μπορεί να σου γράφω ένα σωρό μπούρδες. Possible.

Kairos

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου