Προς το περιεχόμενο

..Επιλογή δικάναλου overdrive-distortion


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντήσεις 70
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Αυτό που παρατηρώ εγώ είναι ότι υπάρχουν άπειρες επιλογές κ για OD κ για Dist πετάλια. Το ζήτημα είναι όμως ότι όλα αυτά ανταποκρίνονται διαφορετικά σε διαφορετικούς ενισχυτές κ για να είμαι ακριβής σε διαφορετικές κατηγορίες ενισχυτών. Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο όταν μιλάμε για dist πετάλια.

 

Όσα πετάλια έχω βάλει ας πούμε σε ενισχυτές Marshall-like τότε αυτά θα παίξουν πολύ καλύτερα από Fender-like ή από ενισχυτές με el84 όπως είναι κ ο Koch studiotone XL μου που τον υπεραγαπώ αλλά στα γκάζια δεν εχω βρει ακόμα το ταίρι του.

 

Το δικό μου ερώτημα λοιπόν είναι τι πετάλια ταιριάζουν στον κάθε σχεδιασμό ενισχυτών.

Τώρα που το σκέφτομαι ίσως ήταν καλή ιδέα για καινούργιο θέμα συζήτησης... ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Αυτό το θέμα δεν ισχύει.

Το τι μπαίνει μπρος ή πίσω από μια οποιαδήποτε συσκευή έχει να κάνει μόνο με το σωστό matching στην ευαισθησία εισόδου και εξόδου. (για τα ρεύματα).

 

Το τι αρέσει στον καθένα σε ότι αφορά τη χροιά, είναι υποκειμενικό καθώς και η επιλογή του ενισχυτή με συγκεκριμμένο "χρώμα".

 

Ιδανικά λοιπόν για ν' ακούσεις το πετάλι πρέπει να έχεις ένα ενισχυτή με όσο πιό φλατ χροιά γίνεται. πχ ένας τρανζιστοράτος Roland. Διαφορετικά κανείς δεν θα σου πει τι πάει με τι... θα είναι όλα ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥΡΕΣ.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολυσυζητημένο κι αυτό το θέμα mind_victim... εγώ αντιθέτως έχω διαφορετικές εμπειρίες. Υπάρχουν ορισμένοι ενισχυτές που "παίρνουν" τα βρωμοπέταλα πολύ καλύτερα από άλλους, αλλά δεν θα μπορούσα να τους κατηγοριοποιήσω σε σχέση με τις λάμπες τους (πχ. 6L6 ή EL84 όπως λες) ή με το tonestack (πχ. Marshall-like που αναφέρεις). Κι αυτό γιατί πχ. μερικοί με ΕL84 είναι πολύ dirt-pedal friendly και άλλοι όχι, όπως επίσης και οι Marshall-like. Δεν μπορείς να βγάλεις γενικό συμπέρασμα γιατί παίζουν ρόλο τα πάντα: το μεγάφωνό σου, η καμπίνα σου, η κιθάρα σου, τα volume levels, το εκάστοτε σχέδιο του ενισχυτή (πχ. ποιος από όλους τους Marshall? ή ποιος από όλους με EL84?), το εκάστοτε πεταλάκι (od? dist? fuzz? treble booster? ποιο απ'όλα?) κλπ κλπ.

 

Γενικότερα πάντως τα περισσότερα od, ειδικά αυτά που βασίζονται στο tubescreamer, ταιριάζουν πιο εύκολα από τα distortions με τα διάφορα σετάπ. Ίσως ακριβώς επειδή ταιριάζουν τόσο εύκολα και τα χρησιμοποιεί και η κουτσή Μαρία, γίνονται μερικές φορές βαρετά.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

ενα ακομα δικαναλο πεταλι που ειναι φτιαγμενο για να δουλευει πανω σε οτιδηποτε ειναι το παρακατω

 

blackstone overdrive

 

http://blackstoneappliances.com/

 

καθε που το ξαναβαζω στην πεταλιερα μου παθαινω πλακα με τον ηχο.. ειναι το τριτο μπροστα αριστερα

 

twoboards_3.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολυσυζητημένο κι αυτό το θέμα mind_victim... εγώ αντιθέτως έχω διαφορετικές εμπειρίες. Υπάρχουν ορισμένοι ενισχυτές που "παίρνουν" τα βρωμοπέταλα πολύ καλύτερα από άλλους, αλλά δεν θα μπορούσα να τους κατηγοριοποιήσω σε σχέση με τις λάμπες τους (πχ. 6L6 ή EL84 όπως λες) ή με το tonestack (πχ. Marshall-like που αναφέρεις).

 

Σκοπός μου δεν είναι να κατηγοριοποιήσω ενισχυτές κ πετάλια αλλά να βρώ τελικά κ εγώ μια λύση στο γεγονός ότι δεν έχω ταιριάξει dist για τον Koch μου. Επίσης δεν έχω πάρει αμπάριζα όλους τους ενισχυτές του κόσμου να τους ταιριάξω με όλα τα πετάλια για να βγάλω συμπέρασμα. Τα παραπάνω συμπεράσματά μου όμως εως τώρα ισχύουν με το δείγμα που έχω.

 

Επίσης όπως προείπα οι επιλογές για πετάλια είναι πολλές αλλά τα περισσότερα δυστυχώς είναι εκτός ελληνικής αγοράς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν είμαι σίγουρος αν αναφέρθηκε στο θέμα το blackstar dual. Δεν νομίζω να το είδα. Πρέπει να είναι πολυ αξιόλογο πετάλι, αλλά κάπως μεγάλο και εχει τον δικο του μετασχηματιστη που μπορει να δημιουργεί προβλήματα φορητότητας-μπλεξίματος

 

τσεκαρέ το

a classic player now...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποιο είναι το Τri AC? Aυτό της Tech 21? Αυτό έχει built-in speaker emulation για ηχογραφήσεις και παίξιμο direct χωρίς να το τοποθετείς σε ενισχυτές... Δεν ξέρω καν αν απενεργοποιείται. Επομένως είναι απόλυτα φυσιολογικό αυτό που γράφεις. Όλες οι προτάσεις του παρόντος θρεντ είναι για πετάλια που δεν έχουν speaker emulation και είναι φτιαγμένα για να χρησιμοποιούνται μπροστά από ενισχυτές. Αν ο πειραματισμός όμως σου δώσει κάτι που εκτιμάς περισσότερο, εννοείται πως ακολουθείς τη δικιά σου συνταγή. Τη συνδεσμολογία σου μια χαρά τη βλέπω, αλλά αν δεν χρησιμοποιείς το distortion του ενισχυτή τότε μπορείς άνετα να δοκιμάσεις τα delay, chorus και phaser μπροστά από αυτόν κι όχι στη λούπα του.

 

Τσεκαρα το manual και εχει αυτο που είπες. Ποτε πια πεταλι με "built in speak. em",χαχαχα! τουλαχιστον για εμενα και τη χρηση που το θέλω δε μου κάνει. Οσο μεγαλώνεις μαθαίνεις. Μελέτησα αναλυτικά τα πεταλάκια που οι φίλοι εχουν προτείνει χωρις να δω τιμες ακόμα για να μην επηρεαστω. Απ αυτά που άκουσα στο youtube μου άρεσε περισσοτερο το tonebone plexi του οπoίου την τιμή είδα μετά , χαχαχαα!

 

Ευχαριστώ οσους μπήκαν στον κόπο να απαντησουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν είμαι σίγουρος αν αναφέρθηκε στο θέμα το blackstar dual. Δεν νομίζω να το είδα. Πρέπει να είναι πολυ αξιόλογο πετάλι

 

Eίναι όντως πολύ αξιόλογο πετάλι.

 

Ποτε πια πεταλι με "built in speak. em",χαχαχα! τουλαχιστον για εμενα και τη χρηση που το θέλω δε μου κάνει.

 

Καταλαβαίνω τι λες αλλά αν το δοκιμάσεις καρφί στην κάρτα ήχου σου για ηχογράφηση ή σε κονσόλα, ίσως αλλάξεις γνώμη. Μη το πουλήσεις, κράτα το για backup αν σου χαλάσει σε κανένα λάιβ ο ενισχυτής.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όντως το Tri A.C.βγαίνει φαουλ.

Καλό θα ήταν να μπορείς να έπιλέγεις αν θέλεις emulated out ή όχι σε ένα τόσο καλό και ακριβό πετάλι (δηλαδή τόσο δύσκολο θα ήταν να έβαζαν ένα ακόμα jack που να στέλνανε το σήμα πριν περάσει απο τα τελικά φιλτρα του emulation) κρίμα για το Tri A. C.

γιατι εκτός της ποικιλίας ηχοχρωμάτων και του καλού του ήχου εχει και την τρομερή δυνατότητα των 3 fully programmable presets που το κανει απίστευτα ευέλικτο.

(μηπως υπάρχει καμια μοντα για να προσθέτεις έξτρα unemulated output jack?)

 

Αντιθέτως το Blackstar HT dual έχει ακριβώς αυτό το έξτρα jack και σου δίνει την απλή δυνατότητα να διαλέξεις την έξοδο που θες να χρησιμοποιήσεις. Και πολυ καλό ηχο.

Απο τα λίγα αξιόλογα διπλά distortion πετάλια στην κατηγορία του, ( <200 ευρω)

Σιγουρα θα γίνει η επόμενη προσθήκη στην πεταλιέρα μου.

 

Cigarettes and Whiskey ... call my shaking hand

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου