Προς το περιεχόμενο

M-Audio Firewire Solo (ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ)


psixanwmalos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα!

 

Όπως λέει και ο τίτλος δεν περνιέται αυτή η κάρτα ήχου.

 

120 φορές έχω κάνει restart το pc και δεν την αναγνωρίζει. Κλείνω το pc βάζω το firewire όπως μου λέει να κάνω και το mixer απο to system tray δεν υπάρχει καν.

 

Πάω για update driver τον κατεβάζω, λειτουργεί το system tray όλα ωραία αλλά ΠΑΝΤΑ δεν βρίσκει την συσκευή και μου ζητάει την ίδια διαδικασία. Κλείσε ένωσε άνοιξε.

 

Έχω κατεβάσει όλους τους drivers το ίδιο..

Έχω κάνει επαναφορά συστήματος τίποτα..

 

 

any help? έχει κανείς σας την ίδια κάρτα?

 

(- Χρησιμοποιώ Windows XP SP3

- Η συσκευή ανάβει λειτουργεί κανονικά

)

Είμαι μελαχρινός αλλά έχω μυαλό ξανθιάς.Τι φταίει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν, καταρχάς, μιας και είναι firewire πρέπει να τσεκάρεις το περίφημο θέμα "firewire fix" με τα windows, αν και αυτό έρχεται δεύτερο στην σειρά. Τώρα, θα σου προτείνω κάτι πολύ κουφό που δούλεψε στο δικό μου laptop και όσοι το είδανε με τα μάτια τους, κάνανε τρεις μέρες τον σταυρό τους. Βέβαια ήταν σε άλλη μάρκα κάρτας με άλλου είδους πρόβλημα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις... Πριν συνδέσεις την firewire κάρτα, δοκίμασε να βάλεις ένα οποιοδήποτε flashάκι ή έναν εξωτερικό σκληρό στο pc. Μόλις το pc αναγνωρίσει την εξωτερική αυτή συσκευή, άστην επάνω ενεργή και προσπάθησε να στήσεις ξανά την κάρτα... Συμβαίνουν και τέτοια κουλά, αν και για την περίπτωση σου δεν εγγυώμαι τίποτα.

'Ολα είναι ατμός...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χρησιμοποίησα έναν εξωτερικό σκληρό που συνδέεται με USB & Firewire.

 

Με USB τρέχει μια χαρά. Με firewire είναι σαν να μην υπάρχει.

 

(Γίνεται να δίνει ρεύμα η θύρα αλλά να μην αναγνωρίζει το αντικείμενο?) ???

 

Πήγα στο πλαίσιο να πάρω http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Controllers/NOD-PCI-Firewire-3-plus-1-Controller.htm γιατί η θύρα μου λογικά είχε πρόβλημα αλλά δεν είχαν. Ούτε το multirama ξέρετε που μπορώ να βρώ?

Είμαι μελαχρινός αλλά έχω μυαλό ξανθιάς.Τι φταίει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Mπορει να σου ακουστει αστειο,αλλα αφου εχεις κανει install τους drivers να πας στο control panel και να κανεις ενα αυτοματο add hardware αν δεν το εχεις κανει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν, το θέμα έχει ως εξείς : Αυτό που σου πρότεινα, όσο κι αν φαίνεται αστείο ή περίεργο, έχει μία πολύ λογική βάση και νομίζω ότι πρέπει να μας δώσουν τα φώτα τους και πιό ειδήμονες από εδώ μέσα. Έχω μία presonus Firestudio με σύνδεση firewire σε laptop, μέσω pcmcia express card με TI chipset. Η κάρτα ΔΕΝ λειτουργεί, παρά μόνο αν συνδέσω ένα αποιοδήποτε usb φλασάκι, εξωτερικό usb σκληρό, ή άλλη usb συσκευή. Γιατί??? Γιατί η κάρτα ήχου (και πιθανόν και άλλες firewire συσκευές) δεν αναγνωρίζονται κατά την σύνδεση-ενεργοποίηση τους από τον υπολογιστή ως "storage device", όπως δηλαδή ένα φλασάκι ή ένας σκληρός. Το αποτέλεσμα είναι, ότι ενώ η κάρτα / drivers / control mixer να είναι ενεργά και να δείχνουν διαθέσιμα, ο υπολογιστής κρατάει "κλειστούς" τους εσωτερικούς data bus, θεωρώντας ότι ναι μεν έχει ενεργοποιηθεί μια εξωτερική firewire συσκευή, αλλά δεν χρειάζεται μεταφορά δεδομένων στο bus και έτσι δεν επιτρέπει την συσκευή να επικονωνήσει. Όταν βάλουμε ένα φλασάσκι, ο υπολόγιστής ανοίγει το bus και έτσι και η κάρτα εκμεταλεύεται το γεγονός και λειτουργεί...!!! Δεν πιστεύω, ότι είναι πρόβλημα των drivers της κάρτας. Νομίζω ότι υπάρχει θέμα ή "τρύπα" κάπου στην αναγνώριση και διαχείρηση firewire συσκευών. Το θέμα δεν λύνεται με το firewire hotfix.

 

ΥΓ. Δεν πιστεύω ότι έχει πρόβλημα ρεύματος ή χάλασε η θύρα σου. Η κάρτα δουλεύει τελικά με κάποιον τρόπο?

'Ολα είναι ατμός...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το να συνδέσεις κάτι σε USB και συγχρόνος να λειτουργεί η FW δείχνει οτι υπάρχει ένα conflict που έχει να κάνει με το ACPI  (Advanced Configuration & Power Interface).

αυτό λύνετε με αναβάθμιση στο BIOS όπου και ξεκινάει να δουλεύει-μοιράζει το ACPI, αυτό είναι φαινόμενο που εμφανίζεται με chipset της Τexas Instruments, προσωπικά δεν το έχω δει σε VIA FW controller, οπότε η επιλογή της κάρτας που ψάχνεις είναι ΟΚ.

 

Νομίζω οτι η αναβάθμιση του ACPI γίνετε και μέσω windows.(Αν θέλεις μπορείς να περιμένεις να σου το ψάξω εγώ, αλλά σε λίγο).

Επ'ευκαιρία πες μας και τι motherboard έχεις και τι συσκευές έχεις συνδεμένες πάνω (μέσα-έξω), για να καταλάβουμε που πάει η τροφοδοσία και σου κόβει την κάρτα.

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω ότι πάει να βγεί μιά άκρη στο θέμα και πιστεύω ότι ΠΟΛΛΟΙ firewire χρήστες θα δούν το πρόβλημα τους να λύνεται. Χρησιμοποίησα μία VIA FW κάρτα PCI για τον σταθερό και η presonus δούλεψε χωρίς πρόβλημα. Κατά την εμπειρία μου, τα VIA FW chipset, δουλέυουν εξίσου καλά σαν τα προτεινόμενα TI. Πάντως και TI FW PCI κάρτα που εγκατέστησα και έτσι δούλεψε χωρίς πρόβλημα στον σταθερό. Στο laptop και με 2 διαφορετικές express card αλλά και οι 2 με TI chipset, μου δημιουργούν αυτό το πρόβλημα, το οποίο το "έλυσα" με το φλασάκι... Πιστεύεις ότι πρέπει να κάνω Update του bios στο laptop?

'Ολα είναι ατμός...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να πω και 'γω τη βλακεία μου. Μήπως πας να την συνδέσεις σε μπροστινή firewire θύρα του κουτιού και δεν είναι συνδεδεμένη με τη motherboard ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις είδα σε άλλο φόρουμ οτι η λύση ήταν σε non-critical update files των windows, με λίγα λόγια, το παλικάρι έκανε update μόνο τα βασικά χωρίς αποτέλεσμα και έπειτα ξαναέκανε μαζί με όλα τα υπόλοιπα (non-critical) και το πρόβλημά του λύθηκε.

 

Κάτι τέτοιο λέει και η microsoft στο site της, οτι πρέπει για κάποιες συσκευές να κάνουμε ξεχωριστά updates.

 

Πήγαινε λοιπόν στον Device Manager (δεξί κλικ στο MyComputer-->Properties-->Advanced System Settings-->Device Manager για XP ή Δεξί κλικ στο MyComputer-->Properties-->Device Manager για Vista), εντόπισε τις συσκευές που θέλεις να αναβαθμίσεις και κάνε update.

Το ACPI βρίσκετε στα System Devices και έχει 2 εικονίδια 1ο ACPI Fixed Feature Button, 2o ATK0110 ACPI Utility.

Τέλος κάνε αναβάθμιση στους driver της FireWire.

 

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 μήνες αργότερα...

Πρεπει να βρεις τους drivers και να κανεις διαρθρωτικη εγκατασταση με χειροκινητη καθιερωση.Μετα να διερευνησεις αν η καρτα σου εχει συστημα gxi intelligence ωστε να προσαψει την πρωταρχικη της βαθμιδα στο διακομιστη της μνημης για να μην κανει overload buffer explosion γιατι μπορει να σου καψει κανενα πηνιο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου