Προς το περιεχόμενο

Κορυφαία κάρτα ήχου;


astakoume

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Υπενθυμίζω οτι ηχογραφώ κυρίως ακουστικά έγχορδα, πνευστά και γυναικεία φωνή και συνήθως γράφω ταυτόχρονα δύο μικρόφωνα και δύο line in, σύνολο 4 in.

 

Σε imac με logic

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 21
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Οι Mac Users πάντως που σέβονται τον εαυτό τους :D, πρώτα κοιτάνε τις Αpogee, μετά τις Motu και μετά όλες τις άλλες.

Εάν δε, δώ και το ξεσκαρτάρισμα που (πολύ λογικά) έκανες, εκεί θα κοίταγα πρώτα.

Να φανταστώ ότι αποκλείεις τις Motu?

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σορυ για την καθυστερημένη απάντηση, δουλειές...

 

RME UC: Το καλό είναι ότι δουλεύει και με MAC και με PC χωρίς πρόβλημα. Την εχω 2 εβδομάδες και έχω ηχογραφησει ηλεκτρικό βιολι, ηλεκτρικό μπάσο και ηλεκτρική κιθάρα. Ακόμα όχι ακουστικά όργανα και φωνές. Είναι πολύ ανώτερη από την M-Audio πού είχα. Φίλος μου επαγγελματίας παραγωγός (γιατί εγώ δεν είμαι επαγγελματίας) έχει ηχογραφήσει τα πάντα με RME UC (από φωνές και ακουστικά όργανα μέχρι... μπουζούκια) με πολύ καλά αποτελέσματα. Το κακό είναι ότι τώρα την πουλάνε 70 ευρώ πιο ακριβά από ότι 2-3 εβδομάδες πιο πριν. Firewire 400 μην πάρεις, θα έχεις προβλήματα με το MAC. Μπορείς να ηχογραφήσεις μέχρι 2 μικρόφωνα και 2 line μαζί.

 

Πάντως η Metrιc είναι ένα σκαλί πάνω, αλλά έχει και διπλάσια τιμή. Έχω ακούσει πολλές δουλειές με αυτή την κάρτα και εντυπωσιάστηκα, δεν την έχω χρησιμοποιήσει προσωπικά για να σου πω για εισόδους κτλ. Gouglare και θα το βρεις. Κυκλοφορούν πάντως αρκετές μεταχειρισμένες.

 

Έχω ηχογραφήσει και μια φορά drums με ΑPOGEE και βγήκαν πάρα πολύ καλά.

 

Από την μικρή μου προσωπική μου πείρα: Αν είσαι επαγγελματίας και θέλεις τα καλύτερα αποτέλεσματα η RME UC είναι η εισαγωγή στις κάρτες υψηλού επιπέδου. Επιπλέον σίγουρα θα χρειαστείς προενισχυτές μικροφώνου υψηλού επιπέδου. Σίγουρα ξέρεις ότι κάθε μικρόφωνο δουλεύει καλύτερα με κάποιον προενισχυτή, ένας συνδυασμός μικροφωνού-προενισχυτή αποδίδει καλύτερα σε γυναικεία φωνητικά απ ό,τι σε ανδρικά κ.λπ.

 

Αν είσαι ερασιτέχνης (όπως και εγώ), η RME UC είναι σχεδόν το ταβάνι. Δύσκολα θα βρεις καλύτερη στα λεφτά της κάρτα (μόνη ανταγωνίστρια η ΜΟΤU).

 

Συμβουλή: μη βιάζεσαι να αγοράσεις. Δοκίμασε αν γίνεται τις κάρτες που έχεις υπόψη σου από φίλους και γνωστούς.

 

Ερώτηση: Με τι ηχογραφούσες μέχρι τώρα;

 

Επίσης, αν είσαι Θεσ/νίκη μπορείς να έρθεις σε εμένα ή εγώ στο δικό σου χώρο για να δεις την κάρτα.

http://brokentempo.bandcamp.com/

www.brokentempo.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορείς να ηχογραφήσεις μέχρι 2 μικρόφωνα και 2 line μαζί.

 

Αν δεν κάνω λάθος, μπορείς να ηχογραφήσεις με 2 preamp εισόδους και έξι line εισόδους ταυτόχρονα. Συν SP/DIF και ADAT αν υπάρχει η δυνατότητα.

 

Όντας κάτοχος της (πρακτικά ίδιας εκτός της συνδεσιμότητας με τον υπολογιστή) Fireface 400, εδώ και 2 χρόνια, θα τη συνιστούσα ανεπιφύλακτα, σαν μια πρόταση κάτω από 1000€. Ακόμα και οι (2) προενισχυτές της είναι κατά τη γνώμη μου η καλύτεροι που μπορείς να βρεις σε κάρτα σ'αυτή την κατηγορία τιμής, και το ίδιο ισχύει για τους convertors και -κυρίως- τους drivers και την υποστήριξη από την εταιρεία.

 

Σίγουρα πάντως αν κοιτάς το απόλυτο, με τα διπλάσια+ χρήματα μπορείς να βρεις κάτι αντικειμενικά καλύτερο. Ωστόσο, όπως μας περιγράφεις τα πράγματα, μια λύση θα ήταν η RME και τα "ρέστα" να πάνε σε έναν επιπλέον standalone preamp (ή channel strip) και μικρόφωνο (-α).

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συγνώμη για το λάθος, δεν εκφράστηκα σωστά, εννοούσα ότι μπορεί να ηχογραφήσει 2 μικρόφωνα και 2 line.

Έχει δίκιο ο The Genius Loci για τις εισόδους.

http://brokentempo.bandcamp.com/

www.brokentempo.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σορυ κι απο εμένα για την καθυστέρηση.

Πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για την RME  UC, δεν την ειχα πάρει χαμπάρι. Ευχαριστώ The Genius Loci.

Θα τσεκάρω και την Metric Halo…

broken tempo, ευχαριστώ για την πρόσκληση αλλά είμαι Αθήνα. Εως τώρα ηχογραφώ με την M Audio Profire 2626. Για προενίσχυση, channelstrip, το FOCUSRITE Voicemaster pro της Focusrite.Απο μικρόφωνα, τα απολύτως βασικά, δηλ για φωνές το Omega της sontronics, και απο ένα AKG C1000s, SM58 beta και SM57 για όλα τα υπόλοιπα. Τα τελικά remix σπανιότατα γίνονται στα μηχανήματά μου.

Ευχαριστώ.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα αργότερα...

Εως τώρα ηχογραφώ με την M Audio Profire 2626. Για προενίσχυση, channelstrip, το FOCUSRITE Voicemaster pro της Focusrite.Απο μικρόφωνα, τα απολύτως βασικά, δηλ για φωνές το Omega της sontronics, και απο ένα AKG C1000s, SM58 beta και SM57 για όλα τα υπόλοιπα.

 

Φίλε astakoume σίγουρα το ερώτημά σου ήταν πολύ συγκεκριμένο αλλά θα ήθελα να σου επισημάνω ότι, κατ' εμέ πάντα,  στην παρούσα φάση ο αδύναμος κρίκος της ηχητικής σου αλυσίδας δεν είναι η κάρτα ήχου σου.

 

Όντας κάτοχος του προενισχυτή της Focusrite Platinum Twin track pro ο οποίος εκτιμώ ότι είναι ιδιαίτερα συγγενικός με το channel strip που χρησιμοποιείς θα σου πρότεινα να κοιτάξεις πρώτα για προενίσχυση και μετά για κάρτα.

 

Τον twin τον χρησιμοποίησα κατά κόρον 2 χρόνια αλλά ποτέ δε με έπεισε. Όταν αγόρασα τον Grace m101 τότε πια κατάλαβα τι σημαίνει σωστή προενίσχυση. Διαφάνεια, σώμα, λεπτομέρεια. Οι διαφορές τους ποιοτικά είναι μεγαλύτερες σε σχέση με τη διαφορά που έχει η τιμή τους αν θα μπορούσαμε να ποσοτικοποιήσουμε την ποιότητα...  ;D

 

Στη θέση σου λοιπόν θα επένδυα σε μια καλύτερη προενίσχυση και φυσικά σε ένα μικρόφωνο μεγάλου διαφράγματος και μετά σε κάρτα. Αν αγοράσεις αυτή τη στιγμή την rme πχ που σκέφτεσαι, η οποία σίγουρα έχει καλύτερους κονβέρτορες από την m-audio, η διαφορά θα είναι μικρότερη της διαφοράς που θα δεις αλλάζοντας απλά προενίσχυση - μικρόφωνο.

 

Επίσης θέλω να αναφερθώ και σε μία ακόμη προσωπική εκτίμηση. Εφόσον ψάχνεις αυτή τη στιγμή κάρτα επικεντρώσου σε δύο μονάχα βασικά πράγματα: Κονβέρτορες AD και DA και φυσικά σταθερότητα των drivers. Μην παρασύρεσαι δηλαδή από την ύπαρξη σε μερικές κάρτες κάποιων προενισχυτών. Αυτούς θα τους βλέπεις σαν ένα δευτερεύον εργαλείο και όχι σαν το πρωτεύον μέσο προενίσχυσης.

 

Εφόσον από όσο καταλαβαίνω ότι το όλο "πράγμα" το πας σοβαρά οι άπειροι συνδυασμοί σε ηχοχρώματα που μπορεί να σου εξασφαλίσει ένα καλό mic και πολλοί διαφορετικοί preamps δεν συγκρίνονται με καθαρούς μεν αλλά τυπικά καλούς preamps μιας κάρτας ήχου.

 

Πιστεύω απλά να σου έδωσα και μια άλλη οπτική. ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η Apogee Ensemble, η Metric Halo 2882, η Ορφεύς και η Aurora Lynx  είναι μεν κορυφαίες αλλά έχουν παραπάνω εισόδους απ΄όσες έχω χρειαστεί και θα χρειαστώ ποτέ,  οπότε μένουν απ΄εξω,

 

Αφου εχεις σκοπο να δωσεις αρκετα χρηματα γιατι δε κοιτας και το ενδεχομενο να εχεις πιο πολλα I/O?

 

Ειμαι ψιλοσιγουρος οτι αν ασχοληθεις αρκετα σε λιγο καιρο θα εχεις μεγαλυτερες απαιτησεις απ' το set up σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Η δική μου πρόταση για να αναβαθμίσεις πραγματικά τον ήχο σου είναι να κρατήσεις την καρτα που έχεις ήδη και να πας στα επόμενα δύο στάδια που θα συνδεθούν πάνω της: (αν δεν καταλήξεις σε καποια macoκαρτα εφ'όσον δεν μπορείς να βαλεις PCI και να καθαρίσεις "φτηνά" με καποια Lynx...)

 

1. Εχει να κανει με το σωστό tracking όπως λέει και ο theonik. Καλο προενισχυτή μικροφώνου σε συνδυασμό με καλό μικρόφωνο με μεγάλη κάψα. Ισως Grace Design - m201, UA - 2610, SPL Gold Mike MKII κ.λ.π. αν χρησιμοποιείς 2 μικρόφωνα ταυτόχρονα, ή αλλιώς τις μονές εκδοχές τους m101,  κλπ. Ετσι θα προσθέσεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στον ήχο που πηγαίνει "στην ταινία".

 

2. Για σωστό monitoring, ίσως να κοίταζες μια λύση μετατροπέα D to A στέρεο από Apogee, Benchmark DAC1, ή Lavry που είναι σε οικονομικό επίπεδο για project studio. Θα ακούσεις ΑΛΛΑ πράγματα.

 

Προσθέτοντας τις 2 αυτές βαθμίδες, κρατας τις 4 εισόδους σου για τα line levels, και ταυτόχρονα αποκτάς κορυφαίες προδιαγραφές ανάλογα με την τσέπη σου και τον ρυθμό της στα ευαίσθητα μικρόφωνα αλλά και τη λεπτομερή ακρόαση.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου