Προς το περιεχόμενο

Maxon SD-9, Maxon VOP-9, Xotic BB, BK Butler tube driver, ή Tonebone Classic?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά σε όλους,

 

Είμαι ευχαριστημένος από τον καθαρό και το lead ήχο μου, και ψάχνω ένα overdrive για τα "ενδιάμεσα", δηλ. για drive ήχο σε στυλ SRV, για crunch σε στυλ Landau και Lukather κλπ. Αρχικά έλεγα να πάρω το Tonebone Classic, διότι μου φαινόταν μια επιλογή που θα με ικανοποιούσε σε όλες αυτές τις περιπτώσεις. Στη συνέχεια, σκέφτηκα κατά καιρούς καθένα από τα παραπάνω πετάλια (καθώς από όλα αυτά έχω ακούσει πράγματα που μου αρέσουν πολύ), για το λόγο ότι θα προτιμούσα να δώσω λιγότερα χρήματα, και επηρεασμένος και από αγαπημένους μου κιθαρίστες και τον τρόπο με τον οποίο τα χρησιμοποιούν. Δεν αναφέρομαι στο tube driver... αυτό αν και ακριβότερο το έβαλα για να ακούσω εντυπώσεις από κάποιον που τυχόν το έχει.

 

Υπάρχει κανείς εδώ που έχει δοκιμάσει τα δύο πετάλια της Maxon και το BB Preamp της Xotic; Τι από αυτά πιστεύετε θα ταίριαζε περισσότερο στη χρήση που θέλω να κάνω, καθώς και στον εξοπλισμό μου (Parker MidiFly με δύο μονοπήνιους και ένα humbucker, και ενισχυτής Mesa/Boogie DC-3 combo); Ρωτάω γιατί όσο κι αν έχω δει πολλά videos με αυτά τα πετάλια, δεν έχω την ευκαιρία να τα δοκιμάσω, γιατί εδώ που μένω (Ηράκλειο Κρήτης) δεν υπάρχουν σε κάποιο κατάστημα διαθέσιμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν σε βοηθαει η γνωμη μου, εχω απ ολα αυτα το Xotic BB Preamp...ειναι το μονο πεταλι που δεν προκειτε ποτε να πουλησω η να φυγει απο το pedalboard μου.

Για μενα το BB preamp (οχι το Plus) , ειναι ενας extra ολοκληρος ενισχυτης.Καταπληκτικο πεταλι!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

True.

Δεν το έχω (και να το χα σε απραγία θα ταν) αλλά το έχω ακούσει εν δράσει.

 

Αν και προτιμώ το Plus......

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aπο οσα αναφερεις εχω μονο το BB και δε το αλλαζω με τιποτα, αν και εχω και αλλα δυο drive τα οποια επισης  χρησιμοποιω. Οπως ολα τα πεταλια θα ακουστει διαφορετικα με διαφορετικο ενισχυτη οποτε αν δε παιξεις στον δικο σου οτι και να σου πω δε θα 'χει σημασια.

 

Το ΒΒ, οπως ολα τα πεταλια της Xotic, ειναι διαφανο γι αυτο και οταν κατεβασεις το gain μπορει να γινει ακομα και boost. Εχει ομως αρκετο γκαζι το οποιο δε θα χρησιμοποιησεις οπως λες οποτε προτεινω να τσεκαρεις και το AC booster.

 

Τελος να προτεινω και το LovePedal Kanji το οποιο και αυτο μου αρεσει πολυ. Σε μενα ακουγεται λιγοτερο compressαρισμενο απο το ΒΒ και καπως πιο γλυκο. Και αυτο ειναι αρκετα διαφανο και καθαριζει αρκετα καλα.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τις δικές μου γνώμες για όλα (δεν επεκτείνομαι σε άλλα) εκτός από το BK τις έχω γράψει σε παλαιότερα θρεντ. Πέρνα πλιζ μια βόλτα από το ψαχτήρι, πχ. http://www.noiz.gr/index.php?topic=171892.0). To Tube Driver είναι αρκετά συγγενικό με το επίσης ακριβό, πλην όμως θαυμάσιο BB. To ΒΚ έχει ένα ηχόχρωμα που φέρνει σε Μάρσαλ, και που αν το αφήσεις με μια 12ΑΧ7 λυχνία αρχικά θα είναι αρκετά άγριο - αν θες να το "ηρεμήσεις", θα βάλεις μια με μικρότερο gain ή θα αγοράσεις την έκδοση με το bias trimmer. Είναι αρκετά fat και μου αρέσει πολύ. Ρώτα και τον Fenderiarh που το είχε στο παρελθόν (δεν είχε ενθουσιαστεί, νομίζω - για πιο "ήρεμες" χρήσεις όπως Gilmour ή Eric Johnson θέλει απαραίτητα αλλαγή λυχνίας).

 

Αυτές είναι οι καλύτερες επιλογές από αυτά που ανέφερες... δλδ το BB και το BK. Δεν θα σε καλύψουν ιδιαίτερα για SRV γιατί θες πιο tubescreamerίστικους ήχους, αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα!!

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Όντας εδώ και λίγο καιρό κάτοχος του Xotic RC Booster, καταλαβαίνω ποια είναι η δυναμική του BB Preamp. Επίσης ίσως συμφωνώ με τον bloody_sunday ότι σαν σύνολο τα καλύτερα από αυτά τα πετάλια είναι το BB και το BK Butler tube driver (αν και θα έβαζα μαζί και το Tonebone Classic, το οποίο μου φαίνεται το πιο all-around), παρόλα αυτά προβληματίζομαι για το αν θα ταίριαζαν σε αυτό που θέλω, γιατί πιο πολύ ψάχνω ένα overdrive για SRV καταστάσεις, που εκτός από αυτό θα μπορεί και να χρησιμοποιηθεί και για chord playing. Για να καταλάβετε τι εννοώ, φανταστείτε το 2ο από τους 3 κύριους ήχους του Eric Johnson, αυτόν που παίζει ακόρντα (και τι ακόρντα!) με λίγο τσιμπημένο drive... Εν'ολίγοις, ψάχνω κάτι διαφορετικό από το fat και compressed lead drive του Boogie, κάτι με τα παραπάνω χαρακτηριστικά που απλά θα πλαισιώνει τους δύο κύριους ήχους του ενισχυτή. Και όπως πιθανά να καταλάβατε, σκοπεύω να το χρησιμοποιώ με το καθαρό κανάλι του Boogie.

 

Αν έχει κάποιος γνώμη και για τα πετάλια της Maxon, ας πει τι γνώμη του. Επίσης οποιαδήποτε άλλη πρόταση καλοδεχούμενη. Θα με ενδιέφερε να ακούσω προτάσεις και για κάποιο dual overdrive πετάλι (δηλ. που να μπορείς να έχεις δύο ήχους, όπως το Xotic AC Plus ας πούμε), όχι όμως overdrive/boost (στο θέμα boost έχω ήδη το RC Booster που κάνει πολύ καλά τη δουλειά του).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

" ψάχνω ένα overdrive για SRV καταστάσεις"

Με το gear που εχεις,δυσκολο το βλεπω αγοραζοντας ενα καινουριο πεταλι να σου δωσει SRV ηχο. Ακομα κι ενα ΤS-9 η TS-808 ακομα και με Keeley mod , θα ηθελε τον.....Fender του !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

\Θα με ενδιέφερε να ακούσω προτάσεις και για κάποιο dual overdrive πετάλι (δηλ. που να μπορείς να έχεις δύο ήχους, όπως το Xotic AC Plus ας πούμε), όχι όμως overdrive/boost (στο θέμα boost έχω ήδη το RC Booster που κάνει πολύ καλά τη δουλειά του).

 

http://www.noiz.gr/index.php?topic=171688.0

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

με όλο το σεβάσμο, εφ όσον ενδιαφέρεσαι για καθαρό Overdrive, δοκίμασε και το ziggy απο crazy tube circuits, κατά την ταπεινή μου γνώμη το θεωρώ ένα από τα καλύτερα που έχω παίξει ποτέ, καθώς και πολύ ευέλικτο.

ttp://www.myspace.com/trioaynan

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όλες οι προτάσεις είναι ωραίες, αλλά επειδή δίνω βάση πολύ στο dirty rhythm παίξιμο αλά Johnson που λέγαμε πριν, τελικά λέω να πάω προς Barber LTD μεριά (σας έστειλα λίγο ε;  :)). Το ξέρω ότι ουσιαστικά έτσι βγαίνω εκτός αρχικού προσανατολισμού (δείγμα της σταθερότητας όλων των κιθαριστών σε θέματα εξοπλισμού), όμως μετά από αυτά που άκουσα έμεινα πάλι εντυπωσιασμένος, και από τον ήχο του, και από την τιμή. Βασικά μου μοιάζει σαν εκείνο το πετάλι που μπορεί να προσφέρει καλύτερα αυτό που έχω στο μυαλό μου.

 

Εγκρίνετε με αυτή την απόφαση; Πάλι θα ήθελα να ακούσω γνώμες κατόχων ή όσων το έχουν δοκιμάσει. Κοιτάζοντας και σε παλαιότερο θέμα είδα πολύ θετικές κριτικές από τα μέλη εδώ. Και μια ακόμα ερώτηση; Γνωρίζετε πόσο το δίνει ο Κουρμπής;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου