Προς το περιεχόμενο

Windows 7 Recovery


korg_nikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σε όλους.

 

Πρόσφατα αγόρασα για λογαριασμό της αδερφής της μητέρας μου ένα Laptop της HP με Pentium επεξεργαστή 640Gb σκληρό 4Gb μνήμη. Περισσότερα χαρακτηριστικά δεν θυμάμαι διότι δεν το έχω μπροστά μου αυτή τη στιγμή πάντως σε γενικές γραμμές είναι καλό μηχανάκι. Αν χρειαστεί να γνωρίζετε τα ακριβή χαρακτηριστικά του θα επανέλθω με άλλο Post στο οποίο θα αναφέρω λεπτομερώς τα χαρακτηριστικά του.

 

Πάμε στο θέμα μας τώρα. Το Laptop είχε προεγκατεστημένα τα Windows 7 Home Premium. Αφού έκανα την εκκίνηση κανονικά και όλες τις ρυθμίσεις που απαιτούνται κατά την πρώτη εκκίνηση και μάλιστα ΠΡΙΝ εγκαταστήσω το παραμικρό από προγράμματα έφτιαξα τα Recovery Discs (3 DVD). Στη συνέχεια εγκατέστησα τα προγράμματα που χρειάζεται η αδερφή της μητέρας μου και όλα λειτουργούσαν ok. Επίσης τo Laptop σε ότι είχε να κάνει με τις Hardware συσκευές του λειτουργούσε κανονικότα χωρίς να έχει εμφανίσει ούτε ένα ερωτηματικό στο Device Manager. Όλα λοιπόν είναι ok.

 

To θέμα είναι οτι η αδερφή της μητέρας μου σαν απλή χρήστης και όχι Guru των υπολογιστών έχει συνηθίσει να δουλεύει σε XP και μου ζήτησε αν μπορώ να της αλλάξω τα Windows.

 

Εχω τα XP με SP 3 και μπορώ να τα βάλω.

Αυτό που με ανησυχεί είναι αν θα καταφέρω να βρω οδηγούς για όλα τα επιμέρους Hardware του Laptop έτσι ώστε όλες του οι συσκευές να λειτουργούν χωρίς το παραμικρό πρόβλημα όπως μέχρι στιγμής. Να πω εδώ οτι το Laptop έχει έρθει με προεγκατεστημένα τα Windows 7 και όχι με Bootable CD Windows 7. Επίσης όλα τα υπόλοιπα CD που βρήκα στη συσκευασία του διαθέτουν οδηγούς και utilities μόνο για Windows 7 και όχι για XP.

 

Aυτό που με ανησυχεί κυρίως όμως είναι οτι αφού φορτώσω τα XP μετά από Format θα έχω τη δυνατότητα όποτε το επιθυμήσω να επιστρέψω στα Windows 7 από τα Recovery Discs που έφτιαξα; Γνωρίζει κανείς αν είναι Bootable έτσι ώστε με φορτωμένα τα XP να δώσω εντολή από το BIOS έτσι ώστε o υπολογιστής να δώσει Boot Priority στο DVD-ROM για να εκτελεστουν τα Recovery Discs από εκεί; Επίσης αν γίνεται αυτό, τα Recovery Discs θα κάνουν και Format ταυτόχρονα όπως τα XP έτσι ώστε να σβήσουν οποιοδήποτε εγκατεστημένο λειτουργικό; Άνοιξα τα Recovery Discs με Explore από άλλο PC και βλέπω οτι περιέχουν φάκελο Boot ο οποίος περιέχει ISO και UDF αρχεία αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο μπορώ να επιστρέψω στα Windows 7 όποτε το θελήσω.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Νομίζω οτι υπάρχει ρύθμιση από τα Windows 7 έτσι ώστε να σου δίνουν Display σαν XP αλλά δεν ζητάω αυτό.

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 22
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

η πιθανότητα να βρεις όλους τους οδηγούς που χρειάζεσαι για ΧΡ είναι μικρή, πολλοί προσπάθησαν κάτι παρόμοιο για να ξεφορτωθούν τα σVista και μετά από ταλαιπωρία εγκατέλειψαν την προσπάθεια

 

στη θέση σου, AN αποφάσιζα να το προσπαθήσω, θα άφηνα στην άκρη τα τρία DVD που έχεις και θα φρόντιζα για bare-metal-restore με κάποιο άλλο πρόγραμμα, π.χ. norton ghost ή  acronis

 

είναι μάλλον ευκολώτερο η θεία σου να μάθει να δουλεύει στα 7

 

εντιτ  μπορείς να δοκιμάσεις να μπουτάρεις από το πρώτο dvd και έτσι να διαπιστώσεις εμπράκτως αν μπορεί να προχωρήσει έτσι η διαδικασία αυτή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τσέκαρε στην hp online να δεις αν έχουν xp drivers στο support, οι περισσότερες εταιρίες έχουν ακόμα.

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Το έχω σκεφτεί κι εγώ για δημιουργία ghost απλά θέλω να μάθω αν γίνεται με τα Recovery Discs.

 

Τι σόι Recovery τότε είναι αυτό που προϋποθέτει να έχει γίνει εκκίνηση του Software για να το ενεργοποιήσεις από εκεί;

 

Αν πχ κάποιος δεν μπορεί να εκκινήσει τα Windows 7 από που θα κάνει το Recovery;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιούργησα τα 3 DVD με το onboard πρόγραμμα του laptop. Μόλις εκκινείς τα Windows 7 για πρώτη φορά υπάρχει μια συντόμευση η οποία εκκινεί τη διαδικασία του Factory Recovery και σου ζητά 3DVD ή 18CD στα οποία θα κάψει όλα τα αναγκαία αρχεία για την επαναφορά του Laptop στην εργοστασιακή του κατάσταση σε περίπτωση προβλήματος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα laptops που έρχονται με προεγκατεστημένο λειτουργικό χωρίς συνοδευτικό CD, συνήθως έχουν ένα partition στο σκληρό τους με τα περιεχόμενα του CD εκεί και είναι και bootable. Αν δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, ίσως πρέπει να ζητήσεις το CD από το κατάστημα χωρίς περεταίρω χρέωση αν φυσικά η προσφορά με την οποία αγοράστηκε ο υπολογιστής το περιλαμβάνει.

Ενωμοτάρχης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Σίγουρα θα βοηθούσε αυτό. Άλλωστε έγραψα και παραπάνω οτι μάλλον υπάρχει τρόπος όλο το Display Ιnterface να γίνει ίδιο με των XP αλλά θέλω πρώτα να εξακριβώσω αν γίνεται όπως περιγράφω:

 

Έχοντας εγκατεστημένα τα XP δηλαδή να εγκαταστήσω τα Windows 7 σβήνοντας τα XP έτσι ώστε το μόνο λειτουργικό να είναι τα 7 ξανά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό που θές γίνεται. Το καλύτερο όμως είναι να κάνεις format κατά την αλλαγή των λειτουργικώς ώστε να μην έχεις παρατράγουδα. Αν χρησιμοποιήσεις το recovery τότε έισαι ΟΚ.

Γιατί δεν το κάνεις dual boot ή να βάλεις τα XP σε ένα VPC?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου