Προς το περιεχόμενο

Τι ακουγεται "καλυτερο"?


DaveMurrayJr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια!

Ειναι τα πρωτα ηχητικα κλιψ που ανεβαζω, και δεν εχουν καν σχεση με το παιξιμο(το οποιο ειναι αισχρο :P).

 

Αυτο που θελω ειναι να μου πειτε ποιο απο τα δυο κλιπ ακουγεται πιο καλα(οχι καλα ;D), πιο ωραια σαν ηχο, και οχι σαν παιξιμο.

 

Η ηχογραφηση εγινε με την καμερα, και απλα κρατησα μονο τον ηχο.

Με καθε κλιπ θα ανεβασω και φωτο για να φανει το που ειναι η καμερα σε σχεση με τον ενισχυτη.

close.mp3

close.jpg.82aff643ca2bc155a8c629e6333e230d.jpg

What frequency are YOU getting?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Γεια χαρα,

 

Οταν εχεις γενικα ενα μικροφωνο μακρυα απο την πηγη τοσο χανεται απο την ηχο το attack του οργανου και το presense. Και επισης οσο πιο μακρυα τοσο περισσοτερο ambience προσθετεις. Μπορεις να πειραματιστεις και να τσεκαρεις διαφορες αποστασεις σε διαφορετικα σημεια του δωματιου να δεις πιο σου ακουγεται καλυτερα (φυσικα το δωματιο πρεπει να εχει καλη ακουστικη για να ειναι καλη μια ηχογραφιση με ambience).

Μπορουμε να πουμε οτι οταν το μικροφωνο ειναι μακρυα αρχιζει και γινεται πιο μουντος ο ηχος, ενω κοντα εχεις ενα πιο bright ηχο και επισης πιο ευρυ που κραταει πολλα χαρακτηριστικα της κιθαρας και του ενισχυτη.

Αν θες ambience (να το χρησιμοποιεις σαν reverb) θα σου προτεινα να μην το κανεις με το να βαζεις σε αποσταση το μικροφωνο καθως θελει μεγαλη εμπειρια και ειδικα διαμορφωμενο χωρο. Αντιθετα μπορεις να ηχογραφεις απο κοντα και μετα να χρησιμοποιεις καποιο reverb plugin.

 

 

Επιπλεον σε σχεση με τον ηχο... δεν υπαρχει καλυτερος η χειροτερος παντα... Θα βρεις τον ηχο που δενει περισσοτερο με το παιξιμο σου. Ποτε δεν θα αισθανεσαι το ιδιο ανετα με ολους τους ηχους. Με αλλους θα μπορεις να εκφραζεσαι πολυ πιο ευκολα και με αλλους θα δυσκολευσαι τοσο πολυ που θα σου φαινεται βλακια το παιξιμο.

 

Σορρυ αν κουρασα... αυτα για αποψε  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου