Προς το περιεχόμενο

Απορία σχετικά με τη φάση κατά την ηχογράφηση


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά ήθελα να ρωτήσω το εξής:

  Όταν ετοιμάζομαι να ηχογραφήσω με δύο μικρόφωνα, θέλω να τσεκάρω πρώτα τη φάση από το phase scop. Βάζω δηλάδή ένα phase scop στο master bus και ενεργοποιώ το monitoring (το κουμπάκι με το ηχειάκι στο cubase). Ενώ λοιπόν φαίνεται ότι είμαι εντός φάσης αφού κάνω τις απαραιτητες ρυθμίσεις , μόλις ηχογραφηθεί το δείγμα και το βαζω να παίξει, στο phase scop δείχνει ότι είναι εκτός φάσης. Βέβαια το φέρνω μετά με το panning και τις εντάσεις.

  Να σημειώσω ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο ηχογραφημένο πριν ή μετά την ηχογραφηση που να επηρεάζει το phase scop. Μπορεί κάποιος να μου το ερμηνεύσει αυτό ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μήπως πατάς το monitoring στο ένα κανάλι? Πρέπει να είναι πατημένο και στα 2 ώστε να να τα δει και τα 2 το phase meter κατά την ηχογράφηση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χρησιμοποιεις ΑΒ τεχνικη που συνηθως(αναλογα με την αποσταση) δεν εχει κανενα προβλημα με την φαση που σημαινει δεν χρειαζεται καν να ασχοληθεις με αναστροφες κλπ.

Αλλα αυτο εξαρτατε απο την αποσταση που εχεις τοποθετησει τα μικροφωνα..Και εφοσον μου λες ηχειο - ταστιερα περιπου 10-15cm φυσιολογικα δεν πρεπει να ασχοληθεις καν με φασεις διοτι δεν θα υπαρχουν ακυρωσεις...

Gaping the mind..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου