Προς το περιεχόμενο

Tελικα το Dac ειναι απαραιτητο ?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το στουντιακι μου αποτελειτε απο akg percension 220  ->  tube mp  προενυσχηση -> mackie satellite -> akg k171  & samson resolv 6,5 δεν μπορω να πω οτι ο ηχος ειναι κακος αλλα αντιλαμβανομαι κατι που δε αρεσει  στο αυτι μου κατι σαν ελαχιστο κατι σαν delay οσο παταει το μυρμιγκι κατι με χαλαει ισως η χρεια ,  κατι σαν να λίπει  πόσο μεγαλο ρολο  εδώ παιζει ενα DAC και καλα xlr  καλωδια θα ηθελα ενα Apogee αλλα δεν υπαρχουν χρηματα διαθεσιμα και δεν εχω mac ισως μεχρι 200 250 ευρω  η ερωτηση ειναι ενα home studiaki για να σεβεται τον εαυτο του πρεπει να εχει ενα dac η την παλευει και χωρεις?   ;D

μολις παρατηρισα οτι δε εχω ψηφιακη εξοδο στη καρτα οπωτε το ξεχναμε το dac?

μπλουζάκι και άγιος ο θεος!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η αλληθεια ειναι οτι latency value για καποιο λογο  μπηκε στο 512 και μολις το τσεκαρα  τα πραγματα διορθωθικαν αλλα θα ηθελα στο μελλων να ξερω αν μπορω να βαλω ενα ακριβο dac στο setup μου και αν αξιζει.

μπλουζάκι και άγιος ο θεος!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν αξίζει

αυτή τη στιγμή το καλύτερο κομμάτι του εξοπλισμού σου είναι η κάρτα ήχου σου

μ αυτά που έχεις μπορείς να βγάλεις μια χαρά παραγωγούλες

ΕΙΜΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eeeeehmmm... What's up "DAC"?  ;D

 

Οκ, μετατρεπει το ψηφιακο σε αναλογικο και υπαρχει σε πολλες συσκευες, πχ καρτες ηχου... Και μετα? Θελω να πω, πως το καταλαβαινουμε, τι ακριβως κανει/που χρησημευει, κτλ?  ??? Αισθανομαι χαζος που τα ρωταω, αλλα τι να κανουμε?  ::)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eeeeehmmm... What's up "DAC"?  ;D

 

Οκ, μετατρεπει το ψηφιακο σε αναλογικο και υπαρχει σε πολλες συσκευες, πχ καρτες ηχου... Και μετα? Θελω να πω, πως το καταλαβαινουμε, τι ακριβως κανει/που χρησημευει, κτλ?  ??? Αισθανομαι χαζος που τα ρωταω, αλλα τι να κανουμε?  ::)

 

Το DAC (=Digital-to-Analog Converter) είναι το τελικό στάδιο συσκευών που δουλεύουν σε ψηφιακό περιβάλλον, είναι αυτό που απαιτείται για να έρθει το ακουστικό σήμα στον "πραγματικό κόσμο", δηλαδή να μπορέσουμε να το ακούσουμε.

Για παράδειγμα, σε όποια συσκευή υπάρχουν αναλογικές έξοδοι, π.χ. σε ένα synthesizer, σε μία κάρτα ήχου, σε έναν υπολογιστή (π.χ. laptop) με έξοδο line out, τα ...βύσματα που βλέπουμε είναι η τελική κατάληξη του κυκλώματος DAC.

Δηλαδή πρόκειται για ένα "μεταφραστή" των ψηφιακών δεδομένων σε ήχο.

Χωρίς το DAC, ο ήχος παραμένει σε ψηφιακό περιβάλλον και επομένως δεν υπάρχει τρόπος να τον αντιληφθούμε, εφόσον τα αυτιά μας λειτουργούν "αναλογικά".

 

Σόρρυ για το αν φαίνεται πολύ ...απλοποιημένο και ίσως όχι επιστημονικά δοσμένο, αλλά κάπως έτσι το αντιλαμβάνομαι κι εγώ.

 

Ελπίζω να σου έδωσα να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται. ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Το DAC αν το πάρεις θα σου αυξήσει την αναλυτικότητα και τη διαύγεια στο monitoring.  Δηλαδή θα ακούς σωστότερα ότι έχεις γράψει.

Οταν όμως μια τετοια συσκευή κοστίζει πάνω από 900 ευρώ (τουλάχιστον) πρέπει να σκεφτείς αν τα ηχεία σου είναι ανάλογης αξίας αφού θα καταλάβεις τις αδυναμίες τους. Τότε θα χρειαστείς αναβάθμιση στα Samson και σύντομα στην προενίσχυση σου (αλήθεια: τι προβλημα εχει αυτη της κάρτας σου και πηρες άλλη της ιδίας κατηγορίας; ). Το πρόβλημα της ψηφιακής πόρτας λύνεται αν παρεις DAC με USB όπως ο Benchmark DAC1 USB πχ.

Εν ολίγοις, αν θεωρείς ότι καλό θα σου κανει μια αναβάθμιση, θα πρέπει να την κάνεις σε όλη την αλυσίδα με το ανάλογο κόστος. Δηλαδή:

-DAC των 1000 ευρώ ή κάρτα ανάλογη (Lynx κλπ)

-Ηχεία των 1500 και βάλε

-προενίσχυση των 700+

 

Αν δεν σε πονάει... προχώρα, θα ακούσεις διαφορά. Αν όχι, μια χαρά μου φαίνεται το σετάκι σου όπως είναι.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου