Προς το περιεχόμενο

Τραυματισμός στο δάχτυλο από ασκήσεις


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα,

 

Συνέβη το εξής..Είχα δοκιμάσει να μελετήσω το σόλο απο το the dagger πριν μερικούς μήνες.Η αλήθεια είναι ότι πίεσα αρκετά τα δάχτυλα μου αλλά πάντα έκανα ζέσταμα πριν αρκετό για να μην την ξαναπατήσω όπως ακόμα παλιότερα.Όσο το μελετούσα λοιπόν διαπίστωνα ότι όταν ήθελα να παίξω μια φράση με 1ο, 3ο, 4ο, δάχτυλο πάντα με το που κατέβαζα το 3ο στην ταστιέρα μου τραβιόταν το 4ο προς την παλάμη και δυσκολευόμουν να το χρησιμοποιήσω.Του κάνω διατάσεις,παίζω αργά με τον μετρονόμο μήπως στρώσει αλλά δε βλέπω φως.Ακόμα και αργά που παίζω νιώθω ένα τράβηγμα άσχημο.Έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να είναι και πως μπορώ να το ξεπεράσω;;

 

Ευχαριστώ

You are wrong f**ked and overatted...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 112
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Καλημέρα. Γνώμη μου είναι πως οι "αντανακλαστικές" σπαστικές κινήσεις που κάνει κυρίως το 4ο δάχτυλο είναι αναμενόμενες αν δεν έχεις μάθει να ρίχνεις τα δάχτυλα κάθετα στην ταστιέρα και, το πιο σημαντικό, να περιορίζεις τις κινήσεις κάθε δάχτυλου στο ελάχιστο δυνατό.

 

Μια πολύ καλή άσκηση που μπορεί να σε βοηθήσει, πέρα από την χρωματική και τις διάφορες παραλλαγές της είναι η εξής:

 

1-4-3-4-2-4-3-4

 

Αργά αρχικά με μετρονόμο, και σε κάθε χορδή, ενώ τα δάχτυλα πέφτουν κάθετα. Όταν κατέβεις στην τελευταία χορδή ανεβαίνεις ένα τάστο, ωστε να την κάνεις στο μήκος της ταστιέρας. Προσωπικά με βοήθησε πολύ στον έλεγχο του άναρχου δάχτυλου  ;D.

 

www.youtube.com/channel/UCelzEAB-vToaDU1y4jeUQpg

www.facebook.com/groups/garagevibe/ www.facebook.com/revoltedmasses http://vaggelisrevolted.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν είσαι αυτοδίδαχτος, είναι κλασικό πρόβλημα!

Αλλά μην σε αγχώνει,φταίει η θέση του αριστερού χεριού. Δοκίμασε λίγα ανοίγματα,καθώς και ασκήσεις τύπου

1-2-3-4, 2-3-4-5, 3-4-5-6 κλπ κλπ κ θα στρωσει σιγά σιγά!

Guitarist in training

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το όποιο στρώσιμο δαχτύλων θέλει πολύ καιρό.

Εγώ ήδη μήνες τώρα προσπαθώ να στρώσω τον ιδιαίτερα κουλό παράμεσο που έχω. Έχει βελτιωθεί αλλά θέλει ακόμα... αρκετά.

Υπομονή και αργά με τον μετρονόμο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ολα αυτες οι ασκησεις ειναι πολυ βασικες. Αλλα πολυ σημαντικο ειναι οταν αρχιζεις να πονας σε καποια ανοιγματα, να σταματας για λιγο και να μην πιεζεις τον εαυτο σου. Καλο ειναι επισης να μαθαινεις να απομονωνεις τον πονο. Αν το επιτυχεις αυτο, μετα δεν θα εχεις προβλημα. Αλλα προς το παρον, μην πιεζεσαι οταν πονας. Σταματα για λιγο και μετα παλι απο την αρχη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα,

Είχα δοκιμάσει να μελετήσω το σόλο απο το the dagger πριν μερικούς μήνες.

Ευχαριστώ

 

TO ΠΟΙΟ??

 

προσωπικη γνωμη:παρε καποιο βιβλιο τεχνικης , όπως το βιβλίο του Κοτσιώλη ή το  Pumping Nylon: The Classical Guitarist's Technique Handbook και ξεκινα απο εκει. Στα συγκεκριμένα βιβλία, θα βρεις διαφορες τεχνικες που αντιμετωπιζουν τετοια θεματα με συστηματικό και αποτελεσματικο τρόπο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν και έχω διαβάσει ποστς σχετικά με το θέμα,και εγώ αντιμετωπίζω κάποιο θέμα με το 4ο δάκτυλο.Συγκεκριμένα,εδώ και λίγο καιρό είναι μουδιασμένο(βέβαια,τις τελευταίες μέρες έχει,σαφώς,υποχωρήσει το φαινόμενο,αλλά εξακολουθεί να υφίσταται).Το πρόβλημα εμφανίστηκε μετά από κάποιες ασκήσεις τεντώματος δακτύλων,όπου ένιωσα πως πίεσα αρκετά το χέρι μου..Πολύ σπαστικό αίσθημα..Να δω πότε θα το πάρω απόφαση να δω κάποιο γιατρό..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα,

όταν ήθελα να παίξω μια φράση με 1ο, 3ο, 4ο, δάχτυλο πάντα με το που κατέβαζα το 3ο στην ταστιέρα μου τραβιόταν το 4ο προς την παλάμη και δυσκολευόμουν να το χρησιμοποιήσω

Το "4ο δάχτυλο που πάει για καφέ" είναι κλασικό πρόβλημα που το παθαίνουν οι αρχάριοι και όσοι έχουν συνηθίσει να παίζουν με 3 δάχτυλα για πολύ καιρό. Αν επικεντρωθείς σ' αυτό, μπορείς να το λύσεις σε σχετικά μικρό διάστημα. :)

 

... ή το  Pumping Nylon: The Classical Guitarist's Technique Handbook και ξεκινα απο εκει. Στα συγκεκριμένα βιβλία, θα βρεις διαφορες τεχνικες που αντιμετωπιζουν τετοια θεματα με συστηματικό και αποτελεσματικο τρόπο.

+1. Το Pumping Nylon είναι ίσως το καλύτερο βιβλίο τεχνικής για το αριστερό χέρι που έχει υποπέσει στην αντίληψή μου. Οι ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν στο συγκεκριμένο πρόβλημα με το 4ο δάχτυλο είναι οι ασκήσεις με τα hammer-ons και τα pull-offs ΑΡΚΕΙ να τις εκτελείς σωστά, δηλ. όπως ακριβώς γράφει ο Tennant στο βιβλίο.

 

Και οι ασκήσεις τύπου 1-2-3-4, 1-3-2-4 κλπ. βοηθούν, αλλά πρέπει να τις παίξεις πολύ αργά στην αρχή και να προσέχεις να μην κρατάς πατημένο το προηγούμενο δάχτυλο όταν παίζεις με το επόμενο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν όσα είπαν οι προηγούμενοι είναι σωστά.Να υπογραμμίσω και εγώ με τη σειρά μου τη μεγάλη σημασία της στάσης του χεριού.Δυστυχώς πολλοί νομίζουν ότι ο αντίχειρας του αριστερού χεριού πρέπει μόνιμα να εξέχει πάνω από την ταστιέρα κάτι που είναι λάθος.Εκτός αν σε ενδιαφέρει να παίζεις ένα πολύ περιορισμένο ρεπερτόριο στο οποίο ναι, γίνεται να το κάνεις αυτό.Θα πρότεινα αν πραγματικά σε ενδιαφέρει να εξαλειφθεί το πρόβλημα να αρχίσεις κλασική κιθάρα.Είναι ωραίο, δημιουργικό και σίγουρα λιγότερο βαρετό από τις χρωματικές ασκήσεις των οποίων το όφελος είναι αναντικατάστατο, βέβαια, αλλά αν δεν είσαι επαγγελματίας ή δεν δίνεις για πτυχίο νομίζω μπορείς να τις αποφύγεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου