Προς το περιεχόμενο

Πλακετες ενισχυτων


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα ηθελα να μου λυσετε την εξης απορια σχετικα με τις πλακετες των ενισχυτων.

Τι διαφορα εχουν οι πλακετες αυτων των δυο λαμπατων ενισχυτων στις φωτογραφιες?Καλα θα μου πεις η μια ειναι pcb και η αλλη οχι...

αλλα βλεπω πως ο ενας χρησιμοποιει 5watt αντιστασεις και ο δευτερος 0,5watt.τι διαφορα εχουν?

marshall_inside.jpg.ea363f98f711af5d701463230a64d054.jpg

asshole_inside.jpg.ec1c721688bb16e6bfe8ab94e7e8d10b.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 34
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

H πρωτη ειναι hardwired turret board, και η δευτερη pcb (printed circuit board).

 

Διαφορες?

Στην πρωτη ολες οι συνδεσεις των εξαρτηματων (αντιστασεις, πυκνωτες, κλπ) γινονται ειτε απευθειας με τα ποδαρακια των εξαρτηματων, ειτε με καλωδιο, στη δευτερη οι συνδεσεις γινονται μεσω τυπωμενου κυκλωματος.

 

PCB2.gif

 

Οι διαδρομες (φιδια :P) που βλεπεις ειναι η συνδεσεις.

 

Α,

http://en.wikipedia.org/wiki/Printed_circuit_board

http://en.wikipedia.org/wiki/Turret_board

http://en.wikipedia.org/wiki/Point-to-point_construction

;)

What frequency are YOU getting?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλυτερη αξιοπιστια, απο την αποψη του οτι ο ελεγχος μπορει να ειναι κακος, και οι απειροι (χωρις πειρα), μικροτερο κοστος, ταχυτητα στην παραγωγη, πολλα...

 

Εσενα τι σε ενοχλει ομως? :P

What frequency are YOU getting?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θεωρητικά, και το τονίζω, υπογραμίζω το θεωρητικά, στην πρώτη περίπτωση, το λεγόμενο turret board, οι ενισχυτές που έχουν κατασκευαστεί έτσι ακούγονται """""καλύτερα""""". Και το έγραψα έτσι το καλύτερα γιατί η σύγκριση αυτή είναι μια από εκείνες τις κλασσικές στην μουσική όπου θα διαβάσεις χιλιάδες απόψεις καμία όμως αντικειμενικά τεκμηριωμένη.

 

Μερικοί λόγοι για την αντιμετώπιση αυτή είναι:

1) Όλοι οι vintage ενισχυτές έχουν κατασκευαστεί έτσι και όλοι ξέρουμε πόσο πολύ αγαπάμε ότι είναι vintage (αδικαιολόγητα κατα την δικιά μου άποψη αλλά τέσπα).

2) Οι turret boards κατασκευές είναι χειροποίητες και αρα ποιοτικότερες (ένα πιο σοβαρό και σίγουρα λογικοφανή επιχείρημα).

3) Τα turret boards δεν πάσχουν από κάποια από τα εγγενή μειονεκτήματα των pcbs όπως το παρασιτικό capacitance (χωρητικότητα) που εμφανίζεται μεταξύ των traces. (βέβαια αυτό το φαινόμενο για μερικούς είναι επιθυμητό γιατί διαμορφώνει έστω και ελάχιστα τον χαρακτήρα του ενισχυτή)

4) κ.α.

 

Βασικότερο μειονέκτημα είναι ότι λόγω των περισσότερων εργατοωρών οι turret κατασκευές κοστίζουν a shit load περισσότερο.

 

H διαφορά στα specs των αντιστάσεων δεν έχει να κάνει με την κατασκευαστική κατεύθυνση, αλλά περισσότερο με την προαναφερθείσα vintagoλατρεία η οποία οδηγεί τους σχεδιαστές να χρησιμοποιούν παλιομοδίτικες αντιστάσεις (και άλλα "μυθικά" components) οι οποίες συνήθως ήταν περισσότερων watt.

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπαρχουν αρκετες μεθοδοι κατασκευης ενισχυτων. Το turret board ειναι μια απο τις πιο συνηθισμενες μεθοδους, ειδικα στο παρελθον.

 

Εχει καποια πλεονεκτηματα. Συγκεκριμενα, ειναι πολυ ευκολο να αλλαξεις ενα συγκεκριμενο component, οπως μια αντισταση ή ενα πυκνωτη. Αυτο προσφερει πλεονεκτηματα οπως σχετικη ευκολια service αλλα και modification.

Εχει και μειονεκτηματα φυσικα. Προβληματα οπως αυτο του paracitic capacitance μπορουν να εμφανιστουν ΚΑΙ σε αυτη τη μεθοδο, οπως και πολλα αλλα προβληματα που οφειλωνται στο layout του κυκλωματος. Επισης, χρειαζεται πολυ χρονο για την κατασκευη του, η οποια δυσκολα γινεται automated. Θα πρεπει καποιος να κατσει να τον φτιαξει, και αυτος ο καποιος θα πρεπει φυσικα να πληρωθει. Τωρα αν το αποτελεσμα θα ειναι ποιοτικοτερο επειδη ειναι χειροποιητο, να μου επιτρεψετε να διατηρω τις αμφιβολιες μου. Επισης, βλεπωντας μια turret board πλακετα δυσκολα καταλαβαινεις τι ακριβως συμβαινει, καθως απλα βλεπεις μερικα components το ενα διπλα στο αλλο. Τελος, ειναι σχετικα "ογκωδης" μεθοδος κατασκευης. Φανταστειται πχ τι μεγεθος θα ειχε η πλακετα ενος Mark V αν ειχε φτιαχτει με αυτη τη μεθοδο...

 

Το PCB αντιθετα, αν εχει σχεδιαστει σωστα σου επιτρεπει να βγαλεις με πολυ μικρο κοστος χιλιαδες κυκλωματα, χωρις προβληματα, με μεγαλη "πυκνωτητα" και με τρομερο consistency. Η σωστη σχεδιαση του ομως απαιτει χρονο και κοπο απο εξειδικευμενους μηχανικους ωστε να αποφευχθουν τα διαφορα προβληματα που μπορουν να προκυψουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδια με καλυψατε πληρως!ευχαριστω για τις απαντησεις σας!Το ολο θεμα γινεται διοτι μου αρεσει to vintage style και προσφατα αγορασα τον marshall avt50 tribute ;D και ειδα οτι το εσωτερικο του ειναι με pcb.Και αναρωτηθηκα λογω του κοστους του γιατi να μην ειναι hardwired turret board!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τωρα αν το αποτελεσμα θα ειναι ποιοτικοτερο επειδη ειναι χειροποιητο, να μου επιτρεψετε να διατηρω τις αμφιβολιες μου.

 

Συμφωνώ. Η ποιότητα των κολλήσεων από μια μηχανή είναι πάντα καλύτερη, πιο αξιόπιστη και πιο προβλέψιμη. Γι' αυτό και έγραψα "λογικοφανή επιχείρημα" πράγμα που δεν σημαίνει απαραίτητα σωστό.

 

Ένας mark V με turret θα είχε το μέγεθος λεωφορείου και θα κόστιζε και όσο ένα.

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες απλά ο χειροποίητος με Turret αν κατσει μια στραβη αλλάζεις το πάσχον υλικό ακόμα και μόνος σου αν έχεισ τις στοιχειώδεις γνώσεις , ενω αν λογου χάρη σου γίνει κάποιο κάψιμο στο PCB στην πλακέτα κλάψτα χαράλαμπε σιγα μην βρείς καινούρια πλακέτα και σιγά μην κάτσεις να κολήσεις όλα τα εξαρτήματα αν τα βρείς η σιγά μην κάτσει κάποιος τεχνικός να βρει στο PCB αν σου έχει κάψει και κανένα απο τα μικροτρανζιστοράκια και ολοκληρωμένα που έχουν πια επάνω οι πλακετοενισχυτες ,σιγα λοιπον μιν φαει μια μέρα να κοιτάει τα τσεκ ποιντς οταν μεσα σε 15 λεπτά βγάζει 50 ευρω για να ρυθμίσει ένα ΒΙΑS ...

παντως δεν αναφέρθηκε κανείς οτι και στις Turret το κάθε καλωδιάκι που συνδεει το υλικό με το πιν της λάμπας ,με το ποτενσιόμετρο κτλ είναι ενα μικρό εντος εισαγωγικών πηνίο το οποιο εχει την αυτεπαγωγή του την αντισταση του, το μαγνητικο του πεδιο κτλ ... δεν ειναι και αγια ολα αυτα τα καλωδια το παρασιτικό capacitance  που εμφανίζεται μεταξύ των traces μας μάρανε ???

www.analogdesignaudio.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ολο θεμα γινεται διοτι μου αρεσει to vintage style και προσφατα αγορασα τον marshall avt50 tribute ;D και ειδα οτι το εσωτερικο του ειναι με pcb.Και αναρωτηθηκα λογω του κοστους του γιατi να μην ειναι hardwired turret board!

donkey.jpg

default-car.jpg

"[...] the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt."

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου