Προς το περιεχόμενο

Home Rehearsal & Practice


DrRhythm

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά θα ήθελα τα φώτα σας για ένα θέμα που με απασχολέι τον τελευταίο καιρό. Ενίοτε, κάνουμε με το γκρουπ μου προβίτσες σε σπίτια όλοι μαζί (ηλ. κιθάρα, μπάσο, ντραμς, φωνή). Αναρωτιόμουν αν έχετε κάποια λύση για να μην ενοχλώ εγώ (ο ντράμερ) τους γείτονες (και τους γονείς) κατά τη διάρκεια αυτών των προβών. Με ενδιαφέρουν τα πάντα, από διαφορετικά sticks, mufflers, ηλεκτρονικά drums κλπ. Αν είναι εύκολο, κάθε πρόταση να συνοδεύεται από κάποια ενδεικτική τιμή ή κάποιο Link που μπορώ να ανατρέξω για πληροφορίες. Προς το παρόν, χρησιμοποιώ ένα hi-hat, ένα crash/ride, ένα ταμπούρο και ένα floor tom 16"x16", που το έχω μετατρέψει σε κάσσα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και sorry για το μακροσκελές post. 8) :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αναρωτιόμουν αν έχετε κάποια λύση για να μην ενοχλώ εγώ (ο ντράμερ) τους γείτονες (και τους γονείς) κατά τη διάρκεια αυτών των προβών.
Προτείνω τη διάλυση του γκρουπ και την ενασχόληση με το διάβασμα. Εναλλακτικά, μπορείτε να εργάζεστε (τα μέλη του γκρουπ) σε περιστασιακή βάση, και με τα χρήματα να νοικιάζετε χρόνο σε κάποιο προβάδικο.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάνουμε τακτικές πρόβες σε studio κανονικά ρε συ Wow!, μιλάμε τώρα για τις φορές που συναντιόμαστε για καφέ σε κάποιο σπίτι και το συνδυάζουμε με το να κοιτάξουμε κάποια τραγούδια ή για να τζαμάρουμε. Όσο για την ενασχόληση με το διάβασμα, δεν κατάλαβα απολύτως τι ήθελες να πεις, αλλά οκ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν κατάλαβα απολύτως τι ήθελες να πεις' date=' αλλά οκ.[/quote'] Τίποτε κακό, απλά θυμήθηκα όταν ήμουν και εγώ πιτσιρικάς και είχα τα ίδια προβλήματα. Όντως πιστεύω ότι το πρόβλημα που έχεις είναι άλυτο - αλλά αν το λύσεις (δηλαδή πως δεν θα ενοχλούνται οι γονείς και οι γείτονες) πες το και σε εμάς.

 

Φιλικά

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάνουμε τακτικές πρόβες σε studio κανονικά ρε συ Wow!' date=' μιλάμε τώρα για τις φορές που συναντιόμαστε για καφέ σε κάποιο σπίτι και το συνδυάζουμε με το να κοιτάξουμε κάποια τραγούδια ή για να τζαμάρουμε. Όσο για την ενασχόληση με το διάβασμα, δεν κατάλαβα απολύτως τι ήθελες να πεις, αλλά οκ.[/quote']

 

Όταν συναντιόμαστε στο σπίτι κοιτάμε συγκεκριμένα πράματα, όπως κάποιες διφωνίες, μετρήματα και άλλες λεπτομέρειες που ο ντραμίστας δεν έχει ή έχει βοηθητικό ρόλο, και πάντα με πετσέτες, κουβέρτες, φλοκάτες στα τύμπανα και σκουπάκια.

 

Τζαμάρισμα απορρίπτεται κατηγορηματικά.

 

Πάντως χωρίς πλάκα έχει δίκιο ο Wow!, χρειάζεται να αφιερώνουμε χρόνο και στο διάβασμα κάπου κάπου. :D

Empty Rooms

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτο ειναι και ενα θεμα δυσκολο για τον ντραμμερ καθως η μονη λυση που εχω βρει ειναι και η κατωθι....

Σε εναν ηλεκτρονικο υπολογιστη εχω βαλει μια καρτα esi που μου δινει 4

αναλογικες εισοδους και 2 μικροφωνα.το κοστος της καρτας ειναι 270 ευρωπουλακια και λεγεται esi 192x.με την καρτα αυτη και ενα πολυ ευχρηστο και απλο προγραμμα που λεγεται cool edit,εχω οτι ακριβως μου χρειαζεται και τιποτα παραπανω.

Τα τυμπανα ειναι ηλεκτρονικα,roland custom,και περναω απο εκει τους ηχους μου και κανω και εξασκηση πανω σε κομματια απο mp3,cd,καθως επισης και τζαμαρισμα με αλλα 3 ατομα πανω στις αναλογικες εισοδους και 2 τουλαχιστον απο μικροφωνα.H καρτα βεβαια υποστηριζει και στα 2 μικροφωνα εννοειται phantom power.Ολα αυτα βγαινουν σε 2 ηχεια η ακουστικα η οπως αλλιως θελω(π.χ κονσολα,κτλ)

H ηλεκτρονικη τωρα μου κοστισε περιπου 4000-5000,ευρω, αν και θα βρεις στην αγορα το σετ millenium με τα μαυρα διχτακυα περιπου στα 1300 ευρω και ειναι σουπερ για την τιμη της.Το site ειναι το www.thomann.de.εκει θα βρεις και χαμηλοτερα μοντελλακια που ξεκινανε απο 600-700 ευρω....

Η ενταση και η μιξη απ οτι καταλαβαινεις ειναι ρυθμιζομενη απο μενα...

 

υ.γ.....

Τα ντραμς ειναι ο ρυθμος σε μια μπαντα....χωρις αυτα δεν υπαρχει καρδια του συγκροτηματος...η μπαντα ειναι νεκρη....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά καλή χρονιά σε όλους και συγχαρητήρια στον διαχειριστή για το site.

 

Κι εγώ drummer είμαι και αντιμετοπίζω το ίδιο πρόβλημα. Σήμερα ήμουν στον εισαγγελέα για ακρόαση γιατί η πολυκατοικία αποφάσησε να με κυνηγήσει νομικά :cry:

 

Και να φανταστείτε ότι είχα triggerheads και silencers στα πιατίνια και δεν έπαιζα σε ώρες κοινής ησυχίας.

 

Εγώ μία λύση που μπορώ να προτείνω είναι να βρείς κάποιο χώρο έτοιμο για αυτό το πράγμα ( υπάρχουν άραγε, το drumstore που είχε δεν έχει πιά γιατί όλοι οι χώροι είναι πιασμένοι ), πράγμα στο οποίο σκέφτομαι κι εγώ να προχωρήσω.

 

Ξέρει κανείς άλλος αν υπάρχει κάτι τέτοιο στην Αθήνα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ψάξε στο siteτου Φακανά. Κάτι νομίζω παίζει στους χώρους του ωδείου του. Δεν το έψαξα καλά λόγω χρόνου sorry. Εκτός αν θες να πληρώνεις προβάδικο για 1 ώρα π.χ. να μελετάς μόνος. Καλή και η ιδέα του φίλου, αλλά κοίτα και για τα DD-55 της yamaha στο διαδύκτιο. Στην Ελλάδα θα τα βρείς περίπου 350 ευρώ. Μπορείς να τα συνδέσεις και σε hi-fi στο σπίτι που μαζευόσαστε. Δεν είναι ντράμς αλλά θα κάνει τι δουλειά που θες και είναι φτηνότερη από τη λύση του φίλου. Επίσης μπορείς να βρείς και φθηνότερα pad, σαν αυτό που σου προτείνω.

Ευχαριστώ.

Then as it was, then again it will be...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κι εγώ ευχαρισώ για την άμεση ανταπόκριση φίλε μου.

 

Θα το ψάξω στο ωδείο του Φακανά. Απο εκεί και μετά για προβάδικο είναι η τελετυαία λύση που θα κοιτάξω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα σκάσω αν δεν το μάθω. Τι είναι αυτά τα διχτάκια στα e-drums; Εγώ έχω set με λαστιχένια pad της Yamaha, αλλά θα σε γελάσω δεν τα γνωρίζω. Ρίξε πληροφορία κάνα site να τα δούμε κ.λ.π κ.λ.π.

Ευχαριστώ.....

Then as it was, then again it will be...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου