Προς το περιεχόμενο

Περι USB και MIDI


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Διαβάζοντας ένα άλλο θέμα για MIDI (και Pachbay) θυμήθηκα το πρόβλημα του "μεγάλου όγκου δεδομένων", τον περιορισμό του μήκους του καλωδίου (και άλλα σημαντικά παρόμοια προβλήματα...)

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι νέες συσκευές στέλνουν midi και μέσω USB, η ερώτηση είναι η εξής: Γιατί υπάρχει (και συνεχίζει και σε όλα τα νέα μοντέλα) η ύπαρξη του κλασικού 5πινου MIDI καλωδίου, και δεν παραχωρεί την θέση του αποκλειστικά σε USB? Αν δεν κάνω λάθος, με αυτό τον τρόπο θα λυνόντουσαν πολλά (αν όχι σχεδόν όλα) τα περί συνδεσμολογίας προβλήματα!!!

 

Σωστά ή πλέω σε θάλασσα χωρίς νερό??? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω αναρωτηθεί κι εγώ στο παρελθόν κάτι τέτοιο, αλλά η μόνη απάντηση που βρήκα, χωρίς να είμαι ειδικός, είναι ότι μάλλον χρειάζονται για την επικοινωνία από συσκευή σε συσκευή, π.χ. ένα MIDI keyboard με ένα rack module. Η σύνδεση τέτοιων συσκευών μέσω USB απαιτεί να είναι το ένα master και το άλλο slave, με την χρήση A-type ή B-type ακροδέκτες στο αντίστοιχο καλώδιο, αλλά και αντίστοιχες συνδέσεις στην κάθε συσκευή. Φαντάσου τι μπάχαλο θα επικρατούσε αν ο μόνος τρόπος αποστολής σημάτων MIDI θα έπρεπε να γίνει αποκλειστικά μέσω USB συνδέσεων. Προσωπικά πιστεύω ότι θα δημιουργούσε επιπλέον προβλήματα αντί να λύσει τα ήδη υπάρχοντα. Η χρήση απλών καλωδίων MIDI για σύνδεση MIDI συσκευών, τουλάχιστον προς το παρόν, μάλλον αποτελεί την πιο απλή και πρακτική λύση. Βέβαια ίσως στο μέλλον αλλάξει αυτό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πέραν των σωστών που λέει ο cyclops, προσθέτω ότι βλέπω στην αγορά την τάση να παραλείπονται οι κλασσικές MIDI θύρες σε πολλά keyboards και controllers που έχουν κυκλοφορήσει τελευταία.

 

Αυτό το θεωρώ κάπως χαζό καθώς έτσι ουσιαστικά δεσμεύεσαι να χρησιμοποιήσεις το μηχάνημα ΜΟΝΟ με υπολογιστή.

Από πλευράς marketing είναι μια σωστή κίνηση αφού τα laptops έχουν μπει για τα καλά στα live rigs και έχουν πάρει μέχρι ενός βαθμού τη θέση του hardware (οποτε γιατί να ασχοληθεί κανείς με τα MIDI ports). Από την άλλη, είναι κρίμα που υπάρχουν πολλά και καλά μηχανήματα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν ιδανικό συμπλήρωμα σε ένα rack module ή ένα workstation και δεν γίνεται να τα αξιοποιήσουμε λόγω έλλειψης MIDI ports.

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν θέλω να εισβάλλω ακάλεστος στο συγκεκριμένο thread αλλά έχω μια απορία σχετική με το θέμα, και η οποία περιλαμβάνει μια απορία σχετικά με ένα midi controller. Απλώς δεν θέλω να ξεκινήσω νέο θέμα.  :)

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΖΕΣΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου