Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση κιθάρας και Η/Υ


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά σας παιδιά.

Θέλω να συνδέσω την κιθάρα μου στο λάπτοπ (είμαι αποκλειστικά bedroom player), σκοπός είναι να μπορώ να ηχογραφώ ριφάκια χωρίς την απαίτηση υψηλής ποιότητας με την φορητότητα στα υπόψιν και έχω το εξής τρίλημμα:

α)Να πάρω κάτι σαν V-amp3 ή κάποια άλλη αντίστοιχη πεταλιέρα και να τη χρησιμοποιώ και στον ενισχυτή μου ενίοτε;

β)Να πάρω Line6 ux1 ή ux2 ή guitar port;

γ)Να πάρω κάποια κάρτα usb audio-interface (δηλαδή όχι guitar specific interface)και να χρησιμοποιώ τα υπάρχοντα πετάλια μου ή λογισμικό; Θα χρειαστεί να αγοράσω monitors ή αρκεί ο ενισχυτής για να παρακολουθήσω την έξοδο; Μπορώ να χρησιμοποιήσω, για λόγους φορητότητας τα ενσωματωμένα ηχεία του λάπτοπ σε αυτήν την περίπτωση;

Τί προτείνετε από την εμπειρία σας;

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω τί παραπάνω προσφέρει ή λύση γ) από την α) και εάν αξίζει τον κόπο αφού η α) θα μπορεί να συνδεθεί και με τον ενισχυτή.Η λύση β) μου φαίνεται το υβρίδιο των άλλων δύο! (Καλό θα ήταν η λύση < 200€)

Θέλω να ακούσω τις προσωπικές σας εμπειρίες, συμβουλές, σχόλια, ιδέες και προτροπές.

Ευχαριστώ.

 

 

threadender

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια χαρά antonisg. Το θέμα έχει ως εξής:

 

Εάν δεν πάρεις κάρτα ήχου/audio interface (υποθέτω ότι η ήδη υπάρχουσα του λάπτοπ σου είναι πολύ βασική), οποιοδήποτε modelling software και να πάρεις, θα έχεις μεγάλο latency στην εγγραφή.

 

H λύση τύπου v-amp που είναι και audio interface και amp modelling  και δεδομένου ότι δεν έχεις και καμία μεγάλη απαίτηση για τον ηχογραφημένο ήχο, μου φαίνεται καλή. Θα κάνεις τη δουλειά σου δηλαδή + θα μπορείς να το χρησιμοποιείς και ως σκέτο audio interface ώστε να ηχογραφείς από τον ενισχυτή σου με μικρόφωνο.

 

Γιατί τώρα η λύση καρτας ήχου είναι καλύτερη από v-amp; Γιατί το v-amp (χωρίς να το έχω ακούσει) είναι απ' ό,τι φαίνεται ένα οικονομικό μηχάνημα "ολα σε ένα" ενώ η κάρτα ήχου είναι εξειδικευμένο hardware. Θέμα ποιότητας ήχου εν ολίγοις.

 

Tα ux1-ux2 που αναφέρεις είναι audio interfaces οπότε εμπίπτoυν στην κατηγορία γ. Το guitar port είναι amp modeller αλλά όχη audio interface. Σκέτο, θα σου είναι άχρηστο μια και η εγγραφή σου θα έχει υψηλό latency.

 

Ενωμοτάρχης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τα UX1 & UX2 (ειδικά το δεύτερο) σου δίνουν πλουσιώτερη συνδεσιμότητα

 

αν δεν τη χρειάζεσαι, πάρε το vamp3 ώστε πέραν της δυνατότητας να παίζεις μέσω υπολογιστή, να έχεις έτοιμα ένα σωρό εφέ και προενισχυτές και να κουμπώσεις κάποτε σε κάποιον τελικό ενισχυτή (ή ακόμη και στο στέρεο σου, αφού σου δίνει και προσομοιώσεις καμπίνας)

 

το ηχειάκι του λάπτοπ θα σου δίνει χάλια ήχο όμως  ;)

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γειά σου gdevelek,

να αναφέρω δεν έχω σκοπό να συνδέσω τίποτε παραπάνω από μία κιθάρα και όντως κάτι σαν το v-amp3 θα μπορούσα να το βάλω και στον ενισχυτή μου.

(Καλά ότι τα ηχειάκα του λάπτοπ δεν δίνουν ήχο, ούτε συζήτηση!). Ένα άλλο ερώτημα είναι εάν μπορώ να συνδέω το εφεδάκι με pc και ενισχυτή ταυτόχρονα.

threadender

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ θα πρότεινα το v-amp3,γιατί με 90 ευρώ σου παρέχει εκτός των άλλων και software(energy xt2) και εξωτερική κάρτα ήχου και τη δυνατότητα,στο μέλλον,να παίξεις μέσω ενισχυτή με τα εφέ που περιέχει(δεν είναι κορυφαίας ποιότητας,αλλά κάνουν μια χαρά για παίκτη δωματίου)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πραγματικά όσο το ψάχνω...  ???

Είδα το καινούργιο εφέ της boss το me-25 το οποίο είναι βέβαια στα 160€(μέσα στο μπάτζετ μου) αλλά είναι και usb audio interface! Στο τέλος με βλέπω να ρίχνω ζάρι για να διαλέξω!

Το πρωταρχικό ερώτημα πάντως κάρτα ή εφέ με συνδεσιμότητα μάλλον καταλήγει προς το διπλό...

threadender

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου