Προς το περιεχόμενο

Κλασσική Κιθάρα


Προτεινόμενες αναρτήσεις

ΟΧΙ -ΟΧΙ -Ο Χ Ι !!!!

δεν θα αφησω να με τρελανετε με τις telecaster σας!! :wink: θα θελα και γω μια , αλλα με επιασε ξαφνικα μια μανια επιστροφης στις ''ριζες μου''.

θα δινα τα παντα να ειχα αυτη τη στιγμη μια κλασσικη κιθαριτσα στο σαλονακι μου , και αγναντευοντας το ιονιο ,να επαιζα το 3ο νυχτερινο του τζωρτζινακη για παραδειγμα....(πολυ ωραιο κομματι...)

 

να σας πω πρωτα πρωτα , οτι αρχισα με μια ahlambra μοντελο 7P απο καχραμανη αγορασμενη το '92.πολυ τιμια για τα λεφτα της και για το ''αυτι μου'' τοτε.

λιγο πριν το διπλωμα την εδωσα και βαζοντας λιγα χρηματα ακομη για προκαταβολη παραγγειλα μια ''ΓΥΠΑΣ''.την ερωτευτηκα παραφορα.ξημεροβραδιαζομουν με την κιθαρα αγκαλια...μετα το διπλωμα πηγα φανταρος και γυριζοντας την εδωσα για 2 λογους.

1) υπηρξα σε μια πολυ δυσκολη κατασταση απο ασχημες συγκυριες και χρειαζομουν αμεσα ρευστο...δεν μπορουσα να μην βοηθησω τους δικους μου..

2)το χερι μου δεν πηγαινε με τιποτα μετα τον στρατο και απογοητευτηκα.

 

δεν σας κρυβω οτι την στιγμη που εαπιρνα τα χρηματα στα χερια μου , το χα μετανιωσει ηδη αλλα δεν γινοταν αλλιως.για ενα διαστημα 2 μηνων δανειστηκα μια ''παναγης'' απο τον δασκαλο μου ,η οποια μου αρεσε πολυ.

ετσι απο το '99 και μετα δεν εχω κλασσικη...

συγνωμη που τα εκθεσα ολα αυτα και για τον τροπο ισως με τον οποιο τα εγραψα αλλα προσπαθω να σας κανω να καταλαβετε οτι ψαχνω ενα οργανο που αγαπω πολυ και θα μου μεινει.

επισης εμαθα οτι υπαρχουν μερικες κλασσικες με ''βεργα'' οπως και η ηλεκτρικες.ιχυει κατι τετοιο???

θελω ογκο στον ηχο και λαμπεροτητα. το μεγιστο χρηματικο ποσο που μπορω να διαθεσω ειναι πανω κατω 1000 ευρω.

Mesa/Boogie & Strato

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

spimav παίζω καλσσική κιθάρα εδώ και αρκετα χρόνια, και θα προσπαθήσω να σου πω μερικά πράγματα που ανακάλυψα μετά από πολύ ψάξιμο. Πρωτα από όλα μακριά από δασκάλους! Οταν θα προσπαθήσεις να κάνεις μια σωστή επιλογή εκτός εάν τον ξέρεις πολύ καλά και τον εμπιστεύεσαι, όλοι τους πέρνουν μίζες !!

 

Εάν πάρεις κάποιου Έλληνα κατασκευαστή (που δεν θα σου το πρότεινα εκτός εάν την πουλάει πολύ φθηνά) προσπάθησε να την συγκρίνεις με κάποια επώνιμη αλλά όχι Esteve, Alhambra, Raimundo, κτλ. είναι βιομηχανοποιημένες, σαν έπιπλα super σαν όργανα τενεκέδες. Πολύ καλά όργανα είναι οι Kohno (ειδικά οι παλιές) και αν μπορέσεις να βρείς

Dieter Hopf. Ξεκινάν από τα 1000 Euro και είναι 100% χειροποίητες στις απαιτήσεις του πελάτη. Εγώ πριν 2 χρόνια αγόρασα μια Dieter Hopf La Portentosa είναι ακριβή αλλά έχω ξεμπερδέψει εφ'ορου ζωής. Αν περνάς ποτε από Αρτα θα είναι χαρά μου να βρεθούμε και να στην δόσω να την ακούσεις. Καμιά σχέση με οτιδήποτε άλλο.

Δώσε στο google Dieter Hopf Guitars και 8α καταλάβεις τι εννοώ :wink:

lues Legend

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θα διαφωνήσω με τον προλαλήσαντα... εξαρτάται τι θες να παίζεις. Εγω που ασχολούμαι με κλασσική κιθάρα σε καθαρά κλασσικό ρεπερτόριο, προτείνω alhambra και μόνο... Η αγορά οτ μοντέλου 9C που έχω (κι εγώ το 92 απο Καχραμάνη) είναι πιθανότατα αποτέλεσμα συνεργασίας του καθηγητή με το κατάστημα (μίζα δηλαδή) αλλα αυτό δε σημαίνει τίποτα για την ίδια την κιθάρα, η οποία γαμεί και δέρνει! Δεν είναι βέβαια ούτε Γύπας ούτε Ιωάννου αλλά είναι μια πολύ καλή κλασσική κιθάρα. Τότε είχε 300.000δρχ, σήμερα δεν ξέρω. Πάντως αν σε ενδιαφέρουν και άλλα εκτός του κλασσικού ρεπερτορίου, κοίταξε και τις Takamine :)

 

PS (Μπας και σου έκανε μάθημα ο Νικολόπουλος???)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

spimav_z και εγώ παίζω κλασσική και τώρα αρχισα να ασχολούμαι με ηλεκτρική.Έχω μια Αλκης ευθυμιάδης η οποία είναι αρκετά καλή για τα λεφτά της.Θα σου πρότεινα να κοιτάξεις καμια μεταχειρισμένη ελληνική,ειδικά η γυπας θεωρούνται πάρα πολύ καλές.

Στα λεφτά που λες καλές μου ακούγονται και οι contreras αλλά δεν ξέρω ποιός τις φέρνει ελλάδα.

Τελευταία που έπιαξα με μια aria όταν έψαχνα κιθάρα για μαθητριά μου έιχε μέσα βέργα νομίζω έχουν και άλλες μάρκες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κι εγω την ahlambra εχω στο μυαλο μου.βεργα απ οτι ξερω εχουν και κατι κλασσικες που φερνει ο λογοθετης αλλα δεν μου αρεσουν πολυ.εχουν τελειως μαθητικο ηχο.

παντως απο ρεσιταλ που εχω συμμετασχει παλιοτερα και σε διαφορα σεμιναρια , οι γυπας ριχνουν σε ολων τα αυτακια!!!em.icon.bigsmile.png πολλα χαστουκακια!!!!em.icon.cool.pngομως τσιμπαει η τιμουλα τους...em.icon.evil.png

Mesa/Boogie & Strato

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω μονο μια κλασσικη guernica αλλα εχω παιξει με διαφορες. Την δικια μου την αγορασε ο πατερας μου μαζι με ενα φιλο του κιθαριστα, για να με στειλει στο ωδειο!!! Το 1987 την πηρε 37.000δρχ Δεν εχω παιξει πιο δυσκολη κιθαρα. Στο ωδειο πηγαινα χωρις την κιθαρα μου για να παιξω με του δασκαλου που ηταν απειρως πιο ευκολοπαιχτη. Απο ηχο λιγες εχω ακουσει καλυτερες. Δεν εχω παιξει βεβαια με πολυ ακριβες κιθαρες.

 

Μια alhambra επαιξα περισυ ενος φιλου, αλλα δεν μου γεμισε το "αυτι" (την πηρε 300e απο Μαδριτη, μοντελο δεν ξερω)

Απο αλλες μαρκες οχι ελληνικες, που εχω ακουσει δεν με ενθουσιασε καμια. Τωρα εχω καιρο να ασχοληθω και η δικια μου ειναι παροπλισμενη εδω και αρκετα χρονια :oops: :oops:

τσαμπα καιει η λαμπα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε gpolic μια alhambra των 300 ευρώ είναι λογικό το να μη σου κάνει καμοια εντύπωση διοτί είναι μαθητικό μοντέλο... Στα χρήματα που διαθέτει όμως ο φίλος μας θα έλεγα πως είναι πολύ καλή λύση ένα μοντέλο alhambra . Πάντως spimav_z με τα χρήματα αυτά ούτε να το σκέφτεσαι για Γύπας... και να σου πω την αλήθεια, αν δεν το σκέφτεσαι για σολιστική καριέρα, δεν έχει νόημα να έχεις μια τέτοια κιθάρα (εκτός και αν σου περισεύουν πολλά χιλιάρικα). Αλήθεια τη βέργα τι τη θέλεις στην κλασσική κιθάρα? Μόνο κάποιες ηλεκτροκλασσικές έχουν, αλλα και πάλι δεν καταλαβαίνω το γιατί...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου