Προς το περιεχόμενο

USB to MIDI cable πρόβλημα


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αγόρασα από το ebay ένα φθηνό USB to MIDI interface cable.

Μόλις το έβαλα σε μια θύρα USB στο pc μου αμέσως εγκαταστήθηκαν οι Windows USB audio device drivers. Εχω τα Windows XP pro me ta Service Pack 3 και όλα τα τελευταία critical και security updates.

Στην καρτέλα Πίνακας Ελέγχου και Ήχοι και Συσκευές αναπαραγωγής>Προεπιλεγμένη Συσκευή MIDI : Συσκευή ήχου USB και Συσκευή ήχου USB [2] . Μια χαρά ως εδώ.

Τρέχω το Cubase όλα δουλεύουν εντάξει δηλαδή και στέλνω midi νότες από το synthesizer κλαβιέ και παίζει ξανά αυτό που έγραψα στο sequencer μια χαρά χωρίς latency.

Άλλα όταν τρέχω οποιοδήποτε editor για ήχους για το synthesizer μου βγάζει MIDI Communication Error Occured, Check cables and interface. Συγκεκριμένα για το Korg X5DR τον editor που συνόδευε η KORG. Αλλα και από άλλους synth editors επίσης τα ίδια.

Οταν συνδέω το X5DR με το midi interface τις Sb Live! από το Game port δηλαδή με ειδικό καλώδιο midi Y se joystick kai MIDI IN kai MIDI OUT δουλεύει εντάξει kai ο editor και μου βγάζει στην οθόνη την ROM του οργάνου κατευθείαν.

Δηλαδή το USB to MIDI interface cable που πήρα δεν λειτουργεί στα sysex μηνύματα ή θέλει κάποιον εξειδικευμένο driver ίσως.

Υπάρχει κάποιος driver εξεδικευμένος σε κάποιο site να κατεβάσω γιατί το interface που πήρα είναι με 3,50 ευρώ και δεν χρειάζεται driver γιατί έχει built in γράφει στην σελίδα στο ebay και η μάρκα είναι άγνωστη. To interface είναι αυτό :

http://cgi.ebay.com/USB-MIDI-Cable-Converter-PC-Music-Keyboard-Adapter-/270579919603?cmd=ViewItem&pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3effd1eaf3

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Πολύ πιθανό να μην έχεις ορίσει από το πρόγραμμα (editor) τις MIDI θύρες από τις οποίες θα στέλνει-δέχεται μηνύματα το πρόγραμμα από και προς το synth.

Κάνε πρώτα αυτό και μετά βλέπουμε.

 

Υ.Γ.

Δεν έχω ούτε το πρόγραμμα αλλά ούτε και το συγκεκριμένο synth.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω και άλλα synth απλώς αναφέρθηκα σε αυτό. Σε όλα τα συνθ που το έχω συνδέση τα ιδια κάνει δεν μπορώ να στείλω sysex dump ουτε να λάβω με αυτό το usb midi interface cable.

Επίσης φυσικά και έχω επιλέξει στο Midi setup tou editor to MIDI IN kai to MIDI OUT sto interface αυτό αντίστοιχα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Έλεγξε μήπως είναι κλειστό το SysEx από το(α) όργανο(α) που είναι συνδεδεμένα.

Εναλλακτικά δοκίμασε άλλο midi interface.

 

Περίεργο να μην στέλνει - δέχεται SysEx το midi interface σου. Δεν μου έχει ξανατύχει.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα εχω κάνει enable ta sysex στα σύνθ, αφού όταν συνδέω το midi in και out από την Sblive! platinum δουλεύουν όλα τα sysex και φορτώνω καινούριους ήχους στα συνθ και από τα συνθ sto pc.

Το περίεργο είναι οτι για να λειτουργήσει στην αρχή έπρεπε να συνδέσω το Midi In sto Midi In του συνθ και το Midi Out στο Midi Out του συνθ και όχι οπως γράφει(και γνωρίζουμε σχεδόν όλοι) σε ενα μικρό χαρτάκι που έχει για manual το usb to midi cable.

Να υποθέσω κολλημένα τα καλώδια λάθος στο interface κατά λάθος από τους κινέζους στο εργοστάσιο;

Και εδώ στην Ελλάδα τα κινέζικα αυτά τα usb interface τα πουλάνε 20 με 25 Ευρώ:-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Φίλε μου συγνώμη αλλά μάλλον εσύ έκανες λάθος.

Σε κάποια Midi Interfaces το Midi Out (πραγματικό Out του interface) το εννοούν ότι πρέπει να πάει στο Midi In του μηχανήματος. Αυτό ισχύει κατά 90%.

Κάποια άλλα (έστω και της ίδιας εταιρίας) εννοούν πού πρέπει να πάει. Δηλαδή στο Midi Out. Λογικά στο βύσμα πρέπει να έχει τοξάκι πως πάει το σήμα ή να το αναφέρει στο manual.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι τελικά ανάποδα αυτό που πήρα εγώ.

Μόνο το IN στο IN και το OUT στο OUT θέλει αλλιώς δεν δουλεύει καθόλου, αλλά δεν μπορώ να στείλω sysex, ενώ το φωτάκι το πράσινο παίζει όταν πατάω Send Sysex στον Editor το σύνθ χαμπάρι δεν παίρνει, μόνο άν στείλω sysex από το σύνθ πρός το pc δουλεύει. Και ανακάλυψα ότι σε Korg μηχανήματα το Πορτοκαλί φωτάκι αναβοσβήνει συνεχώς γιατί η Korg στέλνει σήμα για MIDI Active Sensing.

Το πράσινο φωτάκι παίζει όταν στέλνει data το PC προς τα synth και το πορτοκαλί παίζει όταν λαμβάνει data από το σύνθ προς το pc και το κόκκινο πάντα αναμένο που είναι η τροφοδοσία USB.

Τι να φταίει ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Ωραία.

 

Μήπως είναι κλειστό κάτι έτσι ώστε να μην στέλνει SysEx;

Μήπως έχει κάτι στα settings που είναι κλειστό όπως για παράδειγμα SysEx Filter = On

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Τίποτα δεν είναι κλειστό.

Πολύ περίεργο να μην στέλνει SysEx. Θα ήθελα πολύ να το δω αυτό το interface από κοντά. Είσαι Αθήνα;
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου