Προς το περιεχόμενο

Για Βαρυκεντραρισμενο πλήκτρο.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είχα καταλήξει σε μια και μοναδική επιλογή για μένα για midi controller, και ήταν το M-Audio Keystation 88ES, κυρίως λόγω περιορισμού χρημάτων. Ωστόσο τελικά θα έχω περισσότερα χρήματα διαθέσιμα και αποφάσισα να το ξανασκεφτώ.

 

Midi controllers με βαρυκεντραρισμένο πλήκτρο κοστίζουν από ότι κατάλαβα πάνω από 500Ε. Από την στιγμή όμως που η τιμή φτάνει τόσο, μήπως να αναζητήσω κάτι στην κατηγορία των Digital Pianos? Σκοπεύω να χρησιμοποιήσω τον υπολογιστή μου για να συνδέσω με MIDI και να ασχοληθώ με τα VST και τον ήχο που επιθυμώ. Για αυτό και η πρώτη επιλογή μου του Keystation. Όμως κυρίως με κάνει να ξανα σκέφτομαι την απόφαση μου το βαρυκεντραρισμένο πλήκτρο.

 

Αν έχετε προσωπική πείρα και μπορείτε να βοηθήσετε, έστω να σχολιάσετε, θα σας ευγνωμονούσα πραγματικά.  :)

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΖΕΣΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κοίταξε αυτά τα δύο είναι πολύ καλές επιλογές.

http://www.thomann.de/gr/fatar_vmk188_plus.htm

 

http://nireas.nakas.gr/ecomnakas/nakas2006/Default.asp?Static=243&Product=96920&Category=2116

 

Είναι και τα δύο κάτω των 500 ευρώ, βαρυκεντρισμένα, πολύ καλά για τα λεφτά τους απλά πρέπει να τα δοκιμάσεις και να καταλήξεις εσύ για το ποιο θα σε βολέψει περισσότερο.

Οστόσο θα σου έλεγα να αφήσεις την ιδέα του stage piano διότι το θες μόνο για master keyboard.

 

Φιλικά,ninja.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Θα σε συμβούλευα, ΧΩΡΙΣ καμμιά αμφιβολία (και χωρίς % από την εταιρία) να πας προς Digital Piano και μάλιστα για κάτι πολύ φθηνο και ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ σε σχέση με τα πλήκτρα το Casio PX 130. Δεν έχει τα μπλιμπλίκια των μεγάλων αδερφών, και ούτε τον σούπερ ουάου ήχο, αλλά από touche σκίζει! Και είναι κάτω από 500 ευρώ, ή εκεί τριγύρω.

 

Ώς πιανίστας το προτείνω ανεπιφύλακτα! Αν δεν είχα το PX 110 θα το αγόραζα τώρα, αλλά είμαι ευτυχείς κάτοχος του και έτσι... Το έπαιξα όμως στην musikmesse και έμεινα με ανοιχτό το στόμα. Το ίδιο και φίλοι μου ξένοι. Και μάλιστα το συγκρίναμε με το V-Piano (προσβολή, αλλά τέλος πάντων, πάντα σε σχέση με τα βαρυκεντρισμένα πλήκτρα). ΠΡοφανώς τα μεγαθύρια της Yamaha δεν τα φτάνει, αλλά που οι χιλιάδες που κοστίζουν αυτά;

 

Και αφού είναι για midi controller, (όπως έκανα κι εγώ), πάρε και ένα μικρό midi controller τών 80 ευρώ (πχ Oxygen 8 της M-Audio) και έχεις και pitch bend και mod wheel και knobs και ότι τραβάει η ψυχή σου!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνώ με το παραπάνω... αλλά πρόσφατα ένας φίλος μου αγόρασε το M-Audio Keystation Pro 88

 

http://www.athensproaudio.gr/index.php?target=products&product_id=30144

 

είναι πολύ καλό, μαλακό και γρήγορο πλήκτρο και με πολλά assignable controls.

με χάλασαν βέβαια τα wheels αντί για joystick (είμαι KORGακιας) :) αλλα και πάλι αυτό είναι θέμα γούστου! Τσεκαρέ το πάντως...

TC Konnekt48, TC PowerCoreX8, Focal Solo6, Cubase5

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ninja πράγματι είχα στο μυαλό μου το FATAR VMK-188 PLUS όμως μου φαίνεται υπερβολική η τιμή του. Master keyboard είναι το FATAR, δεν έχω υπόψη τα stage αν και δεν μπορώ να καταλάβω την διαφορά τους βασικά.

 

Νικόλα, αυτό εννοείς; http://www.thomann.de/gr/casio_px130_bk_privia.htm

 

Μάλλον θα κατεβώ Θεσσαλονίκη για να τσεκάρω τα stores. Πραγματικά αν δεν αγγίξω τα πλήκτρα των midi controllers που έχω στο μυαλό μου δεν θα είμαι ποτέ σίγουρος.

 

Κλίνω προς το FATAR να σας πω την αλήθεια, δηλαδή αν τύχει και έχω χρήματα διαθέσιμα. Πάντως αν τύχει και το βρω κάπου δεν θα χάσω την ευκαιρία να νιώσω τα πλήκτρα του πρώτα. Μπορεί να το θέλω ως midi controller για χρήση με τον υπολογιστή, δεν παύω να έχω τις απαιτήσεις όμως ενός ΓΥΦΤΟΥ πιανίστα!  ;D

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΖΕΣΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Ναι, αυτό λέω φίλε μου! :) Νομίζω ότι υπάρχει (αρκετά) φθηνότερη τιμή από του Θώμαν. Μάλιστα να ψάξεις για PX 120 (προηγούμενη γενιά), δεν χάνεις και πολλά, αλλά είναι πολυ φθηνότερο... ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Midi controllers με βαρυκεντραρισμένο πλήκτρο κοστίζουν από ότι κατάλαβα πάνω από 500Ε. Από την στιγμή όμως που η τιμή φτάνει τόσο, μήπως να αναζητήσω κάτι στην κατηγορία των Digital Pianos? Σκοπεύω να χρησιμοποιήσω τον υπολογιστή μου για να συνδέσω με MIDI και να ασχοληθώ με τα VST και τον ήχο που επιθυμώ.

 

Είπες ότι το θέλεις γιατί σκοπεύεις να το δουλέψεις με vst και με την σειρά μου σου είπα να δεις τα συγκεκριμένα master keyboards διότι τα υπόλοιπα stage pianos που έχουν τις ίδιες ή και περισσότερες δυνατότητες με αυτά είναι πιο ακριβά. Αν έλεγες ότι το θες για μελέτη πιάνου, θα συζητούσαμε διαφορετικά τώρα αλλά.........

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για vst το θέλω το master keyboard, όχι για μελέτη πιάνου, αφού είμαι ήδη υπέροχος πιανίστας, γιατί να μελετήσω; [/bLACK HUMOR] Ναι, λοιπόν σκέφτομαι για το fatar αλλά θα δώ όταν θα έρθει η ώρα να αγοράσω και τελικά θα έχω και τα χρήματα.

 

Ευχαριστώ παίδες για τις πληροφορίες σας!  ;D

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΖΕΣΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου