Προς το περιεχόμενο

Καινούργια κάρτα ήχου.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κατ'αρχάς, καλώς σας βρήκα!

 

Όπως δηλώνει και ο τίτλος του thread ενδιαφέρομαι για αγορά καινούργιας κάρτας. Αυτή που έχω τώρα είναι η M-audio mobile pre, η οποία με έχει απογοητεύσει πλήρως στο θέμα της ηχογράφησης.

 

Κύριο πρόβλημα (που αν μπείτε στο forum της m-audio θα δείτε πως υπάρχουν άτομα επι 11 σελίδες που έχουν το ίδιο θέμα και κανείς υπεύθυνος δε δίνει λύση), είναι το εξής υπο μορφή warning:

 

"The ASIO sample rate is not supported  Please check your sync settings."

 

Τελοσπάντων δοκίμασα διάφορες "λύσεις" αλλά τίποτα, οπότε νομίζω πως πρέπει να αλλάξω κάρτα...

 

Χρειάζομαι μια κάρτα η οποία, Α) να μου παρέχει καλό ήχο. Β) να τρώει οσο το δυνατόν λιγότερα κολλήματα βλ. latency, clicks, noise κτλ. Γ) να έχει ΣΟΒΑΡΟ customer support, όταν αυτό χρειάζεται. Δ) να είναι αξιόπιστη και τέλος Ε) να μη ξεπερνάει τα 400 ευρώ.

 

Ο υπολογιστής μου είναι laptop innovator (απο το e-shop) και τρέχει με win XP sp3.

 

Μια κάρτα που έχω κατά νού είναι η NI audio 8 dj. Την έχει χρησιμοποιήσει κανείς σας;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 20
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Φαίνεται καλή (βασικά τρίκαλη...!), απλά το μόνο που με προβληματίζει είναι το οτι είναι firewire.

 

Θα μου πεις γιατί; Οι firewire τα σπάνε..

 

Ο λόγος που με προβληματίζει είναι το άν θα μου δουλέψει. Στο παρελθόν είχα δοκιμάσει την fireone της tascam η οποία συνεχώς είχε θόρυβο. Το ψάχνω και βρίσκω πως για να δουλέψει χρειάζεται μια pci card την οποία και πήρα, συνέδεσα αλλά πάλι είχα τον ίδιο θόρυβο. Τότε βέβαια είχα vista οπότε παίζει να έφταιγε αυτό... Φυσικά αφού δε δούλεψε με τίποτα την γύρισα πίσω και βρέθηκα με την mobile pre...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω την fast track usb και έχω το ίδιο πρόβλημα. Εάν η motherboard σου έχει Onboard κάρτα ήχου μπορείς προσωρινά να αντιμετωπίσεις το θέμα ως εξής

 

http://www.noiz.gr/index.php?topic=173870.msg401511#msg401511

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν και δεν αναφέρεις τις ανάγκες σου όσον αφορά την κάρτα, στο budget που αναφέρεις νομίζω οτι η TC Electronics Impact Twin πληρεί πλήρως τις προδιαγραφές σου. Κοίτα εδώ.

 

http://www.pcmajor.gr/el/products?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=889&category_id=22

 

 

 

Καλό θα ήταν να τσεκάρεις πρώτα τον controller  της Firewire (καλό θα ήταν να είναι Texas Instruments). Αν όχι μπορείς να προμηθευτείς μια PC Express Card που θα σου βγάζει TI Firewire.

 

Γιάννης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Evilnye, τη λύση αυτή την πρότειναν και στο forum της m-audio αλλά δε μου δούλεψε. Το θέμα είναι οτι πλέον έχω ξενερώσει με την m-audio (μου είχε βγει προβληματικό και το axiom 25), οπότε θα ήθελα να μου προτείνετε δοκιμασμένες κάρτες και όχι λύσεις για την mobile pre.

 

Ευχαριστω για το ενδιαφέρον σου. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιάννη έχεις δίκαιο για τις ανάγκες, καλά που το έιπες..

 

Την χρειάζομαι για καλή ηχογράφηση φωνής-κιθάρας, για ηχογράφηση διάφορων dj sets, να έχει phantom power και ξαναλέω αξιοπιστία! :P

 

Επίσης, αν θες γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος στο θέμα πώς θα δουλέψει η συγκεκριμένη firewire που προτείνεις και έχε στο νού σου οτι ασχολούμαι κοντά ενα χρόνο οπότε κάποιους όρους μπορεί να μή τους γνωρίζω. Αυτη η TI κάρτα που λες θα μου λύσει το πιθανό πρόβλημα μη-συμβατότητας; Πόσο κοστίζει περίπου;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ απέκτησα πρόσφατα την Tascam US122 MkII και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ρίξε μια ματιά. Από σύντομες δοκιμές που έκανα είχα πολύ καλά αποτελέσματα, ακόμα και με κινέζικα μικρόφωνα. Και αν θες και ψηφιακή είσοδο/έξοδο πας στην US144.

Shoot him again. His soul is still dancing...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δε ξέρω ρε παιδιά..

 

Για κάθε μοντέλο που προτείνετε ψάχνω να βρω προβλήματα σε forums και πάντα κάποιοι θα πουνε "το support ειναι χάλια" ή "δοκίμασε κάτι άλλο" ή "οι drivers είναι χάλια"

 

Θα μου πείς.. ποιό μηχάνημα δεν έχει προβλήματα; Μεγαλύτερο πρόβλημα είδα στις firewire κάρτες. Δύσκολα τις κάνεις να δουλέψουν σωστά και να αξιοποιήσεις όλες τις δυνατότητες τους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι με προβλήματα και στα φόρουμ θα βρεις πολλούς από αυτούς, γιατί πολύ απλά ζητάνε απαντήσεις στα προβλήματα τους,,, αυτός που δεν έχει γιατί να γράψει???

 

Εγώ θα σου πρότεινα κάτι σε firewire αν το pc  σου νομίζεις ότι θα το υποστηρίξει…(πάντα παίζει ρόλο και το pc)…. Κάτι σίγουρα σε tc electronic (εγώ έχω μία konnekt 6 και είναι υπεραρκετή και μου έχει τρέξει πολύ βαριά projects με πολλά vst και plug-ins φορτωμένα)

Τώρα πάλι αφού το σηκώνει η τσέπη σου θα κοίταγα κάτι και σε edirol…

 

Ψάξτο και μην βιαστείς.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου