Προς το περιεχόμενο

Midi Controller!!!!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο συγκεκριμένος ενισχυτής δεν είναι midi enable αρα don't bother. Το βύσμα που έχει πίσω αν και είναι τύπου midi δεν είναι midi. Χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το footswitch του.

 

Με την gt8 μπορείς να κάνεις αλλαγές προγραμμάτων σε άλλες midi enable συσκευές, αλλά προφανώς δεν κάνει στην δικιά σου περίπτωση. Δυστυχώς θα πρέπει να κάνεις το λιγότερο δύο πατήματα, ένα για αλλαγή καναλιού στον ενισχυτή μέσω του footswitch και ένα στην πεταλιέρα για όποια αλλαγή θες στην πεταλιέρα ή σε άλλη συσκευή.

και το midi in out στα χαρακτηριστικα ειναι μονο για switcher?  ???

www.sonicspace.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Read the fucking manual.  :)

 

http://www.laney.co.uk/show_spec.php?prod=vh100r

 

Αν βλέπεις πουθενά midi in out πες μου να πάω να κοιτάξω τα μάτια μου. Και θα το πω για 100στη φορά. Το midi βυσμα δεν είναι για midi, είναι για το footswitch το οποίο, μάντεψε, δεν είναι midi.

 

Λογικό παράδοξο. Να κοιτάξω τα μάτια μου

VH100R_-_2008_-_2.3.pdf

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χαθηκαμε στην ροη της πληροφοριας αγαπητε μου.

Σχολιασα τα περι midi controller σχετικα με την gt8.Οτι θα κανει την δουλεια του midi controller που πουλαει ο Γερμανος. Οχι σχετικα με τον ενισχυτη.

 

www.sonicspace.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχήν καλόπαιχτος να είναι.Είναι πολύ καλός,αξιόπιστος ενισχυτής για τα λεφτά του και με ένα κάλο συνδιασμό λαμπών,είναι κορυφή,ειδίκα για μεγάλα clubs του εξωτερικού -που και εκεί...::)- αλλά και για μεγαλύτερα εδώ,για να τον χρησιμοποιήσεις πραγματικά.

Καταρχήν,να ξεκαθαρίσω πως προσωπικά είμαι κάθετος στην χρήση πεταλιέρων(βλέπε gt8 κ.τ.λ),με τέτοιου τύπου ενισχυτές.

Όσο για το midi system και την "pro" προσέγγιση του θέματος νομίζω,πως στην Ελλάδα είναι άχρηστο για πολλούς και διάφορους λόγους.Ένας σημαντίκος λόγος (εάν εξαιρέσουμε το γεγονός του "βεληνεκούς" μιας μπάντας) είναι το κόστος και η συντήρηση αλλά και ο χειρισμος αυτών των μηχανημάτων.Οι άλλοι λόγοι,πιστεύω είναι αυτονόητοι.Συγκεκριμένα,ο Laney VH100R δεν υποστηρίζει midi -ακόμα και αν το footswitch του λειτουργεί έτσι- αντίθετα με τον TT100.Υπάρχουν λύσεις γι'αυτό βέβαια με mοds στον ενισχυτή και όχι μόνο στο καλώδιο.Από εκεί και πέρα για να έχεις ενα midi controller μπροστά σου όπου θα ελένχεις πέταλια,ενισχυτή,rack effects,και τα μεταξύ τους κ.τ.λ,θα πρέπει να έχεις και midi looper.Πάνω σε αυτό θα συνδέονται αυτά που θες και θα τα ελένχεις με τον controller(πολύ συνοπτικά στα λέω).Στο ενδιάμεσο βέβαια μπορεί,να υπάρξουν και κάποια booster για το σήμα,phase adjustment tools,line selectors σε περίπτωση που θα έχεις και 2ο ενισχυτή κτλ.Υπάρχουν συστήματα midi, ψηφιάκα αλλά και αναλογικά.Το καθένα από αυτά,έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του,με λιγότερα μειονεκτήματα τα αναλογικά (προσωπική άποψη).Δεν θα συνεχίσω να αναλύω και άλλο,για ευνόητους λόγους.Σε περίπτωση που θες να να ελένχεις τον ενισχυτή με την gt8,δεν ξέρω εάν είναι εφικτό ακόμα και με την αλλαγή του καλωδίου.Πολλοί χρησιμοποιούσαν το G-System της TC.Εάν ψάξεις βέβαια στο net κάτι θα βρεις είμαι σίγουρος.(ΠΧ.http://www.petrucciforum.com/forums/showthread.php?t=52732)

Εάν έχεις να διαθέσεις περί τα 4000 ευρώ τουλάχιστον (ίσως και λιγότερα),μπορείς να κοιτάξεις υπάρχουν εταιρίες σαν,

 

i.http://www.skrydstrup.com/

ii.http://www.axess-electronics.com/(έκλεισε)

iii.http://www.voodoolab.com/(πιο προσεγγίσιμο)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το παρεξηγήσατε το παλικάρι.

Αυτό που θέλει είναι να αλλάζει presets στην GT8 και συγχρόνος να ανοιγοκλείνει-αλλάζει κανάλια στον ενισχυτή.

Η FCB1010 έχει 2 jacks που κάνουν αυτή τη δουλειά (αλλάζουν κανάλια σε ενισχυτή και ανοιγοκλείνουν reverb κλπ) και με τη (τηλεφωνική μόνο πίστεψέ με) βοήθεια των τεχνικών της Behringer θα καταφέρεις να την προγραμματίσεις.

Εγώ αν και κάτοχος της FCB1010 εδώ και 5 χρόνια, δεν το έχω χρησημοποιήσει ποτέ αυτό, άρα δεν ξέρω και πως γίνετε, αλλά σίγουρα γίνετε.

 

Απο το site της Behringer:

2 programmable and relay-controlled Switch jacks, e.g. to select channels on any guitar amp

 

Απο 'κει και πέρα όμως για τον συγκεκριμένο ενισχυτή, θέλει τροποπίηση το καλώδιο του Footswitch.

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το παρεξηγήσατε το παλικάρι.

 

Απλά θέλησα να δώσω μία πιο γενική εικόνα και ειδικά στην περίπτωση που θα θέλει να χρησιμοποιήσει για παράδειγμα το gain boost στο 2ο κανάλι και μετά να επιλέξει να μεταβεί στο καθαρό μαζί με reverb,delay κ.τ.λ,με το πάτημα ενός switch.Δεν ξέρω εάν η gt8 *** ακόμα και με την αγορά ή μετατροπή του καλωδίου θα έχει αυτή την δυνατότητα.

 

ΕDIT:ακόμα και με την χρήση του FCB1010.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για την GT8 δεν τίθεται καμία μετατροπή, απλά θα πάρει το MIDI out της 1010 στο MIDI in της GT8, έτσι η 1010 θα αλλάζει τα presets της GT8 και ανάλογα με το ποιό νούμερο πατάει στην 1010 θα έχει μαζί προγραμματισμένο το ON/OFF των switch της.

 

Η όποια μετατροπή έχει να κάνει με το 5pin καλώδιο του Footswitch, εκεί πρέπει να βρει τις αντιστοιχίες ON/OFF των καλωδίων (του 5pin) για να πάει με jack σε ένα απο switches της 1010. Τέλος προγραμματίζει ανάλογα και αυτό είναι.

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου