Προς το περιεχόμενο

Guitar action ερωτηση


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα,

 

Εχω μια esp M2 και την εκανα setup μονος. Χαμηλωσα το action και απο 9αρες εβαλα 10αρες χορδες. Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι οτι τωρα που χαμηλωσα το action οι μπασες χορδες τασταρουν σε μερικα ταστα αλλα δε μου βγαινει το τασταρισμα στον ενισχυτη. Συμβαινει αυτο οταν μια κιθαρα εχει χαμηλο action η δε πρεπει να τασταρει καθολου ουτε οταν δεν την ακουμε μεσω ενισχυτη?

 

Ενημερωτικα η χορδη 6Ε ειναι περιπου σε αποσταση 1.3 χιλιοστα απο το 12ο ταστο και το μπρατσο ειναι ολοισιο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1,3 χιλιοστα??? :o Δηλαδη θελεις πιο χαμηλο Action??

 

Aπο τη στιγμη που δεν ακουγεται καθολου στον ενισχυτη το τασταρισμα και δεν επιρεαζει τον ηχο σου καθολου δεν θα επρεπε να σε απασχολει πολυ..Απλα κατα τη γνωμη μου το εξαιρετικα χαμηλο Action μπορει να κανει την κιθαρα σου πιο ευκολοπαιχτη αλλα ψοφαει εντελως τον ηχο της.Ειδικα με δεκαρες χορδες και 25,5 σκαλα ειναι πολυ δυσκολο να παετυχεις καλα  bendings..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γενικά, δεν μπορεί να εξαφανιστεί το buzz όταν κυνηγάτε πολύ χαμηλό action. Για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να λιμαριστούν τα τάστα με μεγάλο ίσιο block. έτσι εξασφαλίζεται πως η κορυφή όλων των τάστων ανήκει σε ΜΙΑ ευθεία, οπότε το action μπορεί θεωρητικά να γίνει εντελώς "πίττα" με ίσιο neck, όσο δηλαδή είναι το εύρος ταλάντωσης της χορδής. Είναι θέμα γούστου και συνήθειας αν ο ήχος της κιθάρας με αυτό το setup θα σας άρεσε. Στο απέραντο youtube υπάρχουν σχετικά tutorials.

 

Εκτός θέματος, εγώ προτιμώ μεγαλύτερο action για να έχει πιο πολύ "αέρα" ο ήχος της κιθάρας μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν δεν ακούγετε στον ενισχυτή δεν νομίζω να είναι πρόβλημα .Προσπάθησε να σηκώσεις λίγο τις χορδές απο τη πλευρά που ταστάρουν  πάντως αν σε ενοχλεί τόσο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου