Προς το περιεχόμενο

Κεφαλή ή μπάσο???


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετίζω το πλήθος και προχοράω κατευθείαν στο ζουμί...

 

Ήρθε η ώρα να ανανεώσω τον φτωχό εξοπλισμό μου και για αυτόν ακριβώς τον λόγο θα ήθελα κάποιοι με περισσότερη εμπειρία να βοηθήσουν!

Είμαι μπασσίστας (παίζω περίπου 5 χρόνια) και έχω μαζέψει περίπου στα 1800-1900Ε.

Αρχικά,σκεφτόμουν να αγοράσω κάποιο καλό μπασσάκι (βλέπω ένα ΜΜ stingray 5 καθώς επίσης είδα και τα odyssey χωρίς να αποκλέιω άλλα) αλλά μετά άρχισα να σκέφτομαι ένα πιο μέτριο μπάσσο μαζί με μια καλούτσικη κεφαλή!

Τι θα συμβουλεύατε για πρώτη κίνηση, μπάσσο ή κεφαλή?(από ηχείο έχουμε)

Από κεφαλή σκέφτόμουν την 6.0 της genz benz χωρίς να την έχω ακούσει...(γνώμες και προτάσεις???)

Επίσης, από μπάσσο τι θα προτίνατε?

Είμαι ανάμεσα σε κάτι από ΜΜ stingray 5, odyssey και κάτι σε στυλ fender jazz bass american deluxe(ακόμη και κάτι σε sandberg,bacchus...).Έχω ακούσει ότι η καινούρια σειρά της fender american deluxe είναι πολύ καλή!!!

 

Περιμένω γνώμες και απόψεις...

Ευχαριστώ εκ των προταίρων για το χρόνο που διαθέσατε... ;D

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 21
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

ουάου πρώτα πρώτα δίνεις τα 1000 σε εμένα και μετά πάρε ότι θες  ;D ;D

 

Πέραν της πλάκας. Τι έχεις τώρα; Μπάσο, ενισχυτή κτλ; Τι σε έχει βολέψει, τι θέλεις να έχει απαραίτητα το μελλοντικό σου σετάκι;

Έχεις δυνατότητα να δοκιμάσεις κάποια πράγματα;

 

Επίσης, με τη μπάντα που παίζεις, προβλέπονται τακτικά λάιβ; Ο τυχόν ενισχυτής που θα πάρεις θα τον πηγαινοφέρνεις; Ή τον θες για το σπίτι/ home studio/ κάτι;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν...

προς το παρών έχω ένα τετράχορδο yamaha rbx 374 και το pandora's box από όπου και ακούω με ακουστικά ότι παίζω!Όπως καταλαβαίνεις λίγα πράγματα...

Το θέμα είναι ότι χρειάζομαι και μπασο και κεφαλή αλλά δν ξέρω αν είναι καλύτερο να τα αγοράσω μαζί ή να δώσω κάποια καλά λεφτα για το ένα από τα δύο και αργοτερα παίρνω και το άλλο!Όμως το να τα αγόραζα και τα δύο είναι πειρασμός...

Με την μπάντα παίζουμε ροκ μουσική και funk θα μπορουσα να πω...(και αλλα)

ένα σημαντικό πρόβλημα είναι ότι μένω Ξάνθη και η προσβαση και δοκιμή είναι λίγο δύσκολη!Βέβαια έχω στο πρόγραμμα να κατεβώ Αθήνα κάποια στιγμη (όταν καταλήξω στο τι θέλω) αλλά και πάλι ο χρόνος δοκιμής θα είναι περιορισμένος!!!

Τον εξοπλισμό τον θέλω για πρόβες και για live κυρίως αλλα θα τον χρησιμοποιώ και στο σπίτι για να ακούω..Δλδ απο ενισχυτή θέλω κάτι portable...και αφού ηχέιο έχω εξασφαλισμένο ενδιαφέρομαι για κεφαή μόνο!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

λοιπον η δικια μου θεωρια ειναι η εξης:ενας καλος ενυσχητης δεν αναδεικνυει ενα μαπα οργανο.αντιθετα ενα καλο οργανο ακουγεται καλα σε μαπα ενυσχητη.οπωσδηποτε ενα καλοοργανο αναδεικνυεται σε ενα καλο ενυσχητη.γι αυτο το λογο σου προτεινω να τσιμπισεις ενα σπεσιαλ μπασσακι και περιμενε λιγο για τον ενισχιτη.επισεις σου προτεινω να κινιθεις στην musicman σαν fan των οργανων αυτων.παιζουν τα παντα και τα παιζουν καλα.checkαρε musicman bongo MM.εγω εχω ενα sterling Μ και ειμαι καταευχαριστημενος...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να σου πω την αλήθεια μου, εγώ 1800-1900 δεν θα έδινα για μπάσο ενισχυτή, εκτός και αν ζούσα από το να παίζω... ουάου πολλά λεφτά, έχω εκστασιαστεί!

 

Το μπάσο που έχεις τώρα γιατί δεν σε καλύπτει; Θα το κρατήσεις αφού αγοράσεις καινούριο; Θέλεις να πάρεις 5χορδο; Είσαι σίγουρος; Είναι μεγάλη αλλαγή!

Γενικά καλό είναι να ξεκαθαρίσεις αυτά που πραγματικά θες.

Πόσες χορδές;

Ακτιβ/ Πάσιβ;

Τι τύπου μαγνήτες;

Υπάρχουν χαρακτηριστικά στα οποία είσαι ακατέβατος; (όπως πχ το βάρος του! ή άλλα σκαλώματα όπως πχ να είναι musicman/ fender)

 

Σε ενισχυτή να σου πω την αλήθεια μου, από 100-150watt θα είσαι υπερκαλυμμένος για το σπίτι και μικρά λάιβ. Οπότε μετά απλά ψάξε το θέμα αν θες κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Πχ 2 κανάλια, πχ βάρος, τι ηχεία κτλ κτλ.

 

Με τόσα λεφτά που θες να δώσεις ΠΡΕΠΕΙ να έχεις ξεκαθαρίσει αυτά τα βασικά. Παίζεις 5 χρόνια, κοίτα τον εξοπλισμό σου και δες έστω τι είναι αυτά που δεν σου αρέσουν στο gear σου!

 

Εν τω μεταξύ είπες ηχείο έχεις. Εννοείς τα ακουστικά; Ή δεν κατάλαβα κάτι;

 

(Παρεπιπτόντως το Pandoras Box φαίνεται φοβερό παιχνιδάκι! Θέλω!! ;D )

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα odyssey ειναι φοβερα μπασσα αλλα ειναι αρκετα πιο ακριβα αν δεν κανω λαθος....αναλογα φυσικα και τι θελεις να βαλεις πανω....γι αυτο ειναι και custom οργανα! οπως επισης θα χρειαστει να πας και μαρικες φορες ο ιδιος απο το εργαστηριο του Ιωαννιδη (αν δεν κανω λαθος) σε ενα χωριο των σερρων!

NON SERVIAM...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Fender American Precision Deluxe, τώρα και σε 5αρι αν είδα καλά ή MusicMan Sterling 5.

Πολύ καλά όργανα και τα δύο, με απίστευτο όγκο και πολύ ευέλικτα στο να παίξεις ότι θες.

Συμφωνώ πως αν δεν ζεις από την μουσική, μην πας σε αγορά τόσο ακριβού ενισχυτή ή κεφαλής/καμπίνας.

Need.More.Fuzz.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικά πρέπει να απαντήσεις μόνος σου όλες τις ερωτήσεις που σου έθεσε η Evilnye...Κατα τη γνώμη μου δεν λέει να δώσεις τόσα χρήματα και μετά να μετανιώσεις την αγορά σου...Ψάξου αρκετά θα έλεγα...Και μιας και μένεις Ξάνθη πετάξου μέχρι Θεσσαλονίκη,και όχι απαραίτητα στην Αθήνα,για να τσεκάρεις εκεί διάφορα πραγματάκια...

 

Επίσης,με την μπάντα σου κάνετε πρόβες σε κάποιο studiο;Αν ναι εκεί με τι ενισχυτή παίζεις?

 

Παρεπιπτόντως τα MusicMan είναι πολύ σωστά όργανα...Όσο για τα Odyssey όπως και με κάθε χειροποιήτο όργανο παίζει αυτό που είπε ο zithon...Θα πρέπει να επισκέπτεσαι συχνα τον οργανοποιό για διάφορες λεπτομέρειες..Το εργαστήριο βρίσκεται στη Θερμοπηγή Σερρών!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστυχώς φίλτατε για την επιλογή μπάσσου δεν μπορώ να σου πώ και πολλά, καθώς στα λεφτά που κινείσαι, ακόμα και χιλλιάρικο σκέτο (καλό, ε?) να δώσεις για μπάσσο θα'σαι σίγουρα καλυμμένος γι'αυτό που θες. Αντίθετα με ελιτίστικες απόψεις που κυριαρχούν, μια χαρά τη βγάζεις και μ'ένα ότι να'ναι μπασσάκι αν νιώθεις να παίξεις (έχω ξεμείνει μ'ένα epi κι είμαι μια χαρά).

 

Όσον αφορά τον ενισχυτή, καλό θα'ναι να δείς τις ανάγκες σου πρώτα. Όταν λες έχεις "ηχείο" τι εννοείς? Έχεις κάποια καμπίνα που είσαι σίγουρος πως θα σε καλύψει? Κι εκτός αυτού, διατίθεσαι να κουβαλάς κεφαλή και καμπίνα σε κάθε σου live? Προσωπικά στα live που πετυχαίνω στο ελλάντα δεν παίζει να το'κανα, αν και σίγουρα καλό είναι να'χεις τον ήχο σου. Εγώ προτιμώ να κρατήσω τη μέση μου ανέπαφη!  ;D

 

Ότι και να πούμε εμείς, θα πρέπει ΔΥΣΤΥΧΩΣ να δοκιμάσεις πρώτα, γιατί στο budget σου οι περισσότερες επιλογές είναι αρκετά άνω του μετρίου. Και το δυστυχώς πάει στο ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βρείς όλες τις διαθέσιμες επιλογές του κάθε thomann εδώ. Πόσο μάλλον δε την εκεί άνεση να κάτσεις και να δοκιμάσεις όσο θες... Αλλά μάλλον ξεφεύγω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@Papalamparaina

 

Τι εννοείς αν δεν ζει από τη μουσικη?Δηλαδή το ενδεχόμενο να θέλει να ευχαριστηθεί κάποιος το hobby του χρησιμοποιόντας έναν πολύ καλό εξοπλισμό δεν παίζει?

 

Φιλικά πάντα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου