Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα ήχου με M-audio Fast track Pro


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας και πάλι.

Πρόσφατα αγόρασα ένα laptop Acer (Intel Core i5 2.26Mhz, 6Gb RAM, 640 GB HD και λειτουργικό περιβάλλον Windows 7) και μία καρτούλα ήχου M-audio fast track pro.

Έκανα εκ νέου format στο laptop, αφαίρεσα κάθε τι γραφικό απο μέσα με σκοπό να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά ως μουσικό εργαλείο. Κατέβασα drivers για την κάρτα για windows 7 και όλα καλά, μέχρι εκεί. Δυστυχώς κάποιες φορές ενώ δουλεύω ξαφνικά χάνεται για 1 δευτερόλεπτο ο ήχος και ξεκινάει να παραμορφώνει διαρκώς. Ο μόνος τρόπος να επανέλθει είναι να κλείσω το πρόγραμμα ηχογράφησης και μετά την κάρτα ήχου και όλα καλά. Δοκίμασα επανεγκατάσταση driver κάι τίποτα. Άλλαξα sample rate και depth της κάρτας και πάλι τα ίδια. Μου το κάνει και με μουσικά προγράμματα και με mp3 κτλ. Έχετε κάποια πρόταση?

*Το κάνει και σε midi ηχογράφηση και σε audio.

Αν ξέχασα να αναφέρω κάτι ρωτήστε με...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι προγράμματα χρησιμοποιείς για ηχογράφηση; Είναι original;

Επίσης το buffer size της κάρτας σε τι τιμή είναι; Δοκίμασε να το ανεβάσεις λίγο (θα το δεις στο control panel της κάρτας). Έχεις απεγκαταστήσει την on board κάρτα ήχου του laptop και έχεις επιλέξει την Fast Track στα προγράμματα ήχου που χρησιμοποιείς?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χρησιμοποιώ cubase 4 le, το buffer το έχω πειράξει και το κάνει από το πιο μικρό μέχρι και το μεσσαίο που έχω δοκιμάσει(1024 αν θυμάμαι καλά). Κάπου στο forum διάβασα ότι πρέπει να βάλω μετασχηματιστή και θα λυθοί το θέμα(post σχετικά με ανάλογα προβλήματα μιας m-audio usb ultra). Θα πάω να αγοράσω Μ/Τ και θα δω τι θα γίνει...

Την onboard δεν την έχω απενεργοποιήσει μόνιμα αλλά την απενεργοποιεί αυτόματα, το κοίταξα. Στο πρόγραμμα την έχω δηλώσει στο device manager κανονικά..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

τα ίδια έχω και'γω αλλα το laptop είναι αρχαίο και η κάρτα γνωστή για τα θεματάκια αυτα (lexicon Ωmega)  ::)

το αντιμετοπίσω κανοντας reset κάθε τόσο ..... στη δική σου περίπτωση δεν δικαιολογείται το πρόβλημα .

 

Έκανα εκ νέου format στο laptop, αφαίρεσα κάθε τι γραφικό απο μέσα με σκοπό να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά ως μουσικό εργαλείο.

 

μήπως εκεί δεν έγινε κάτι καλά ?  ::)

www.facebook.com/kostas.antonakopoulos

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάποιο πρόβλημα με usb resources μυρίζομαι ή κάποιο power plan

 

 

a) Σιγουρέψου ότι το power plan σου είναι το high performance. Στα win 7 νομίζω ότι προεπιλεγμένο είναι το balanced το οποίο στα vista κάνει suspend τις usb θύρες όταν τρέχει με μπαταρία.

 

b) Οι θύρες USB μοιράζονται ισόποσα το bandwidth. Aν είναι όλες ανοιχτές, ίσως να μην φτάνει για την κάρτα σου. Πήγαινε λοιπόν στο device manager και κάνε disable όλα τα usb εκτός από αυτό που είναι συνδεδεμένο στην κάρτα σου (απενεργόποιώντας ένα-ένα θα δεις ότι με κάποιο συγκεκριμένο απενεργοποιείται και η κάρτα σου. Ξανάνοιξέ το λοιπόν και κλείσε όλα τα υπόλοιπα)

Μην βάλεις usb ποντίκι για δοκιμή επίσης γιατί καταναλώνει usb πόρους και αυτό.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To power plan είναι στο high performance και όλα τα γραφικά απενεργοποιημένα. Είναι σαν να έχω και πάλι περιβάλλον windows 98! Κατά την ηχογράφηση έχω πάντα τροφοδοτικό συνδεδεμένο. Αυτό με το usb δεν το ήξερα αλλά θα το δοκιμάσω το απόγευμα!

Όσον αφορά το  format θεωρώ ότι όλα πήγαν καλά αφού τα πάντα δείχνουν να δουλεύουν σωστά και χωρίς πρόβλημα.Ιους δεν έχω(τσεκαρισμένο με Panda και Avira).

Όταν κάνω ηχογράφηση τα αντιβιοτικα είναι απενεργοποιημένα.

Μήπως να πετάξω το laptop ή να ξεκινήσω από την κάρτα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Kάνε και uninstall τα αντιβιωτικά και δες πάλι αν δεν γίνεται τίποτα. Μπορεί να τα απενεργοποιείς αλλά κάποια dll μένουν ενεργά και φορτωμένα ότι και να κάνεις. Δεν ξέρεις ποτέ με αυτά τα διαόλια. ;D

 

Aν δεν βγει γενικώς άκρη, θα πρέπει να βάλεις την κάρτα σε άλλο μηχάνημα για να δεις αν φταίει αυτή ή το laptop.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου