Προς το περιεχόμενο

Τεχνολογία και ποιότητα μουσικής


ginargiros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στη διαμάχη home vs. professional studio οφείλουμε να ορίσουμε για ποιό είδος μουσικής συζητάμε : ένας ηλεκτρονικός μουσικός της idm δεν έχει κανένα λόγο να ηχογραφήσει κάτι σε σωστό χώρο (ή οποιαδήποτε άλλη πολυτέλεια ενός επαγγελματικού studio), αφού όλες οι εργασίες γίνονται εσωτερικά στον υπολογιστή του και δεν απαιτείται η απαλοιφή θορύβων (ή ίσως να είναι και επιθυμητοί). Το αυτό και για συνειδητές lo-fi παραγωγές.

 

Αντίθετα μια hard rock μπάντα, που θέλει να καταγράψει τη live αίσθηση και να έχει τον ήχο της κιθάρας που παράγεται από ενα θηρίο λάμπας σε ένα wall of sound από πολλές 4x12 καμπίνες και και και..., είναι μάλλον αναγκασμένη να γράψει επαγγελματικά.

 

Προσωπικά, αισθάνομαι πολύ τυχερός που η αισθητική μου δεν απαιτεί τέτοιες πολυτέλειες, ώστε να μη χρειαστεί να πουλήσω το οικόπεδο στη Μαλεσίνα για να γράψω ένα δισκάκι :)

 

Πάντως νομίζω οτι η πιο υγιής κατάσταση βρίσκεται στην απόλυτη συνεργασία μουσικού-ηχολήπτη, όπου δεν έχει καμία σημασία αν συγκρούεται η ακουστική με την καλλιτεχνία, αλλά η συνάντηση στο πεδίο της αισθητικής και η καλή γνώση του "πού είμαστε" και "πού θέλουμε να φτάσουμε" (ηχητικά).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 64
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

πραγματικα οι απαντησεις σας παιδες ειναι επιπεδου προφισενσυ(...ε?ε?το αγγλικο μου..?)

και επειδη η κουβεντα ''πηγε και ηρθε'', να κανω και γω λιγο τον ρητορα και να πω..

υπαρχει χρονος να γραφτει μουσικη?μια ιδεα μπορει να περιμενει το πότε εσυ θα βρεις τον χρονο να την χρωματισεις?η καθομαστε και χαλαμε εκατονταδες ευρω για εξοπλισμο για να ικανοποιησουμε τελικα μια υποβοσκουσα φιλοκαλλιτεχνια..

παντως εγω οσο και να χανομαι με ιδεες κατι ''βιαστικα'' 10 λεπτα που δεν σκεφτομαι την καθημερινοτητα, δεν ειναι αρκετο για να μπορεσω να κανω το μεγαλο βημα..

εσεις??(πως τα λεω :P :P ;D ;D)

καληνύχτα χιονάθρωποι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

.... ώστε να μη χρειαστεί να πουλήσω το οικόπεδο στη Μαλεσίνα για να γράψω ένα δισκάκι

 

Έχεις οικόπεδο στο χωριόμ; Μη το πουλάς !! θα το φυτέψουμ ελιές!!!  ;D

rust never sleeps

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχεις οικόπεδο στο χωριόμ; Μη το πουλάς !! θα το φυτέψουμ ελιές!!!  ;D

 

Ελιές; Ντεμοντέ είναι. Κιθαρόδεντρα να φυτεψεις ;D :P

 

Μεταξύ σοβαρού και αστείου πάντως ο προλαλήσαντας blue έχει δίκιο σε ένα προηγούμενο post του.

 

Αν σε ένα στύλ μουσικής ηλεκτρονικό δεν απαιτείται πολύ a/d και d/a τότε και στο home studio μπορεί να βγεί καλό αποτέλεσμα αρκεί να υπάρχουν κάποιες συνθήκες ( καλή ακουστική του χώρου που γίνεται η μείξη, καλό monitoring ). Αλλά σε κάποια στύλ όπως πχ Hard Rock, Progressive Rock το ότι είναι απαραίτητος ο κυριλλέ από ηχητική άποψη χώρος ( οιχ απαραίτητα επαγγελματικός αλλά ήθησται στα επαγγελματικά studio να είναι έτσι οι χώροι ) είναι κάτι που είναι κανόνας. Οσο και να προσπάθησα να βγάλω όγκο με plugins και να πιάσω ήχο massive σαν του petrucci δεν τα κατάφερα. Τα θέλει τα τέρατα 4*12. Γενικότερα στην όλη φάση είμαι οπαδός του reamping κι εγώ ;)

 

Πάντως η σημασία δεν είναι μόνο ο ακριβός εξοπλισμός αλλά η ορθή χρήση του. Η δημιουργία είναι αυτό που πάντα προέχει. Να αφήσουμε τον εαυτό μας να εκφραστεί μέσα από το παίξημο μας. Αργότερα όταν παρουσιάζεται πλέον η ανάγκη να γράψουμε αυτό που δημιουργήσαμε μπορούμε τότε να σκεφτόμαστε το σχέδιο δράσης για να το κάνουμε πραγματικότητα  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου