Προς το περιεχόμενο

Δοκιμή ενισχυτών Vox - Marshall - Orange - Fender;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καιρός λοιπόν να ποστάρω την πρώτη μου ερώτηση σε αυτό το forum-wikipedia :D για καθε κιθαρίστα...

 

Έχοντας μαζέψει επιτέλους κάποια λεφτά έχω πάρει την απόφαση να αγοράσω tube combo ενισχυτή (τον πρώτο μου) γύρω στα 30 watt κυρίως για εύκολη χρήση σε συναυλίες, αλλά και για το σπίτι (όσο προλαβαίνω κάθε φορά μέχρι την έλευση της αστυνομίας)

 

Αναζητώ σχετικά κλασικό ήχο, δηλαδή δεν με συγκινούν ultra high-gain καταστάσεις και λοιπές 80ιλες ή nu-metalιες κλπ.

 

Έχω αρκετούς ήχους στο μυαλό μου, από surf rock tones μέχρι την ηχάρα του Stevie Ray Vaughan εως και το σύγχρονο τίγκα στο fuzz stoner rock, αλλά καταλαβαίνω ότι δεν γίνεται να τα έχεις όλα αυτά σε έναν ενισχυτή. Το πιο σημαντικό για μένα είναι να αγοράσω ένα μηχάνημα το οποία θα με βοηθήσει εκφραστικά σαν κιθαρίστα, ακόμα και αν αυτό παράγει εναν τελείως δικό του ήχο.

 

Η ιδανική περίπτωση για μένα θα ήταν ένας Marshall Plexi (άρα και ο Fender Bassman) διότι τράβαει όσο γκάζι μου χρειάζεται και έχει αυτόν τον υπέροχο ζουμερό ηχο, τον οποία αναγκαστικά αποκλείω για οικονομικούς και πρακτικούς λόγους  :(

 

Τα γούστα μου και το budget (όχι πολύ πάνω απο 800 euros) μου με έχουν φέρει ανάμεσα στα εξής μοντέλα:

 

ORANGE THUNDER 30 Combo:

http://www.thomann.de/gr/orange_thunder_30c.htm

 

Marshall Haze 40:

http://www.thomann.de/gr/marshall_mhz40c_haze.htm

 

Marshall DSL401:

http://www.thomann.de/gr/marshall_dsl401.htm

 

Vox AC30c2

http://www.thomann.de/gr/vox_ac30_c2_gitarrencombo.htm

 

Fender Hot Rod Deluxe

http://www.thomann.de/gr/fender_hot_rod_deluxe.htm

 

Επειδή σίγουρα θα ρωτήσει κάποιος με τι κιθάρα παίζω υπάρχει ένα link στην υπογραφή μου αν και δεν αντιπροσωπεύει απόλυτα το στυλ που θα παίξω (ασχολούμαι πολύ με funky blues και συχνά χρησιμοποιώ περισότερρο γκάζι σε σόλο αλλα και σε riff)

 

Το πιό σημαντικό για μένα είναι, να βρω και να δοκιμάσω αυτούς τους ενισχυτές πρωτού αγοράσω οτιδήποτε, διότι μόνον τότε θα καταλάβω ποιός μου ταιριάζει πιο πολύ. Δυστυχώς είμαι σχετικά καινούριος στον χώρο, οπότε έρχομαι αντιμέτωπος με τουπέ και ξερολισμό καταστηματάρχων...

 

Ελπίζω οι παλιοσειρές του forum να μπορούν να βοηθήσουν σχετικά το που μπορώ να βρω αυτούς τους ενισχυτές για δοκιμή ή και σε σχετικά καλές τιμές (γιατί μου φαίνεται για να δοκιμάσεις, πρέπει και να αγοράσεις!). Είμαι επίσης ανοιχτός σε προτάσεις άλλων ενισχυτών που ίσως να μην έχουν πέσει στην αντίληψη μου  :)

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 25
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Καλώς ήρθες!

 

Λοιπόν, προσωπική μου επιλογή (και τεράστιο βίτσιο) θα ήταν ο Orange, αλλά οι orange είναι περίεργα κτήνη και καλώς ή κακώς δεν είναι για όλους. Έχουν κάτι πολύ ιδιαίτερο, και έχω την εντύπωση από την περιγραφή σου πως δεν θα σου κάτσει καλά. Φυσικά μπορεί και να κάνω και λάθος. Πάντως από τους ενισχυτές που παραθέτεις θα πήγαινα προς τον Fender, και γενικά σε κάτι Fender(-οειδές).Ρίξε και μια ματιά πάντως στον Peavey classic 30 και σε κανέναν Laney (Lionheart θα πρότεινα, αν και έχω επίσης την εντύπωση πως δεν είναι για όλους).

 

Παρεμπιπτόντως, εξαιρετικά αστείο το "metal" sample που έχει ο thomann στον Hot Rod!  ;D

 

Όσον αφορά αυτό:

 

γιατί μου φαίνεται για να δοκιμάσεις, πρέπει και να αγοράσεις!

 

Αν σου πούν πουθενά κανένα τέτοιο ωραίο σήκω και φύγε απλά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν και η μόνη εμπειρία αυτού του ενισχυτή που έχω είναι μέσα απο την εξομοίωση του στο Guitar Rig  :P  o Orange με ψήνει πιο πολύ απόλους αυτή την στιγμή...!

 

 

Κοίτα ήχο που βγάζει το παληκαράκι! Σαν του Stevie Ray Vaughan αλλά λίγο πιο edgy και γκαζωμένος, κάτι που μου αρέσει! (ψιλοείμαι κατά του να προσπαθείς να πετύχεις ΑΚΡΙΒΩΣ τον ήχο ενός καλλιτέχνη καλύτερα να βάλεις και λίγο προσωπική πινελιά)

 

Το θέμα είναι που στον #@%#%@#% θα τον βρώ να τον δοκιμάσω;;! Γουρούνι στο σακί θα τον πάρω απο thomann;;;

 

Να επισημάνω ότι ο Fender ίσως είναι η τελευταία μου επιλογή γιατί έχει τύχει σε ένα στούντιο να δοκιμάσω τον hot rod deville ο οποίος  ενώ είχε υπέροχα καθαρά δεν μου άρεσε ο τρόπος που "έσπαγε" όταν τον γκάζωνες. Στο στούντιο αυτό τελικά είχα επιλέξει ένα ηχείο Marshall με μια προενίσχυση jmp-1 το οποίο σε συγκεκριμένη ρύθμιση έβγαζε ένα "ζεστό γρέζι" το οποίο μου ταίριαζε πολύ σαν ήχος. Άνετα αγόραζα αυτό το setup αλλά νομίζω ξεφεύγω λίγο στα λεφτά... (όπου αν το πάρω απόφαση να ξεφύγω θα πάρω ένα Axe-fx Ultra να τα έχω ΟΛΑ!)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κι εγω στην ιδια φαση περιπου ειμαι φιλε μου αυτο το καιρο.Έχοντας ως τωρα εναν Marshall TSL60 ειμαι ετοιμος να παω σε Fender Hot Rod Deville ή Deluxe.Εχει πολυ καλα καθαρα απο τα λιγα που διαβασα και ακουσα και αν ο εξοπλισμος σου περιλαμβανει και καποια πεταλακια overdrive ή distortion εισαι κομπλε.Αυτη η φαση του ψαξιματος ειναι απο τις καλυτερες πιστευω.Απολαυσε το και μην αγχωνεσαι...Φιλικα. ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Welcome to the forum,

 

δεν ειμαι σε θεση να απαντησω πολλα απ τα ερωτηματα σου αλλα νομιζω ενα βασικο ερωτημα ειναι κατα ποσο εισαι διατεθιμενος να αγορασεις μεταχειρισμενο ενισχυτη. Αν η απαντηση ειναι θετικη, τοτε θα σου ελεγα να κοιταξεις κ εναν εκ των fender deluxe reverb reissue και fender tweed deluxe. Ο πρωτος (τον εχω) εχει πολυ ωραια καθαρα, σπαει οταν τον τσιτωσεις, αλλα σπαει με τον δικο του τροπο - μην περιμενεις marshall roar και μπορεις να τον βρεις μεταχειρισμενο περιπου στα 700 ευρω (καινουριος απο thomann εχει 1089). Δεχεται πεταλια πολυ καλα οποτε μπορεις να παρεις πολυ αξιολογη βρωμα χωρις να χρειαστει να τον τσιτωσεις.

 

http://www.thomann.de/gr/fender_65_deluxe_reverb.htm

 

Οριστε και ενα αντιπροσωπευτικο δειγμα

 

[flash=200,200]

 

Ο δευτερος ειναι μια πιο ιδιαιτερη περιπτωση μια και θα τον βρεις κυριως σε κιτ (μολις μαζεψω χρηματα θα παρω ενα κιτακι)(BTW η Fender πουλαει ενα reissue αλλα ειναι σε εξωφρενικη τιμη). Καποιοι builders δινουν και την επιλογη να στον πουλησουν συναρμολογημενο αλλα ισως ξεφευγει λιγο απ το budget σου (λιγο πανω απο 1000). Στον αναφερω ομως γιατι αν τελικα σου αρεσει αυτος ο ηχος δεν θα τον βρεις ευκολα αλλου. Βρωμιζει αρκετα παραπανω απ τον Deluxe Reverb αλλα καθαριζει πολυ καλα με το volume. Επισης εχει παραπανω μεσαια. Οριστε ενα δειγμα - ακομα και αν δεν σου αρεσει το στυλ μπορεις να παρεις μια γευση του ενισχυτη.

 

[flash=200,200]

 

Και να και ενα δειγμα απο τον μεγαλο αδερφο tweed twin απο το proguitarshop - ωστε να μπορεις εστω και στο πολυ περιπου - να δεις τη διαφορα της σειρας blackface (ο 1ος) και tweed (ο 2ος).

 

[flash=200,200]

 

Τα υπολοιπα τα αφηνω στους πιο σχετικους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Το θέμα είναι που στον #@%#%@#% θα τον βρώ να τον δοκιμάσω;;! Γουρούνι στο σακί θα τον πάρω απο thomann;;;

 

Τους Orange στην Αθήνα (δεν ξέρω πού είσαι  ;D ) τους έχει ο Λογοθέτης, οδός Μεθώνης στα Εξάρχεια και μπορείς να δοκιμάσεις.

 

(http://www.logothetismusic.com/ είναι ανενεργό απ'ότι βλέπω, για να δεις την ακριβή διεύθυνση, είναι Μεθώνης και Χαρ. Τρικούπη πάντως, δεν το χάνεις)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις αγγελιες υπαρχουν σε τιμες κατω των 800 ευρω ενισχυτες που τρωνε για πρωϊνο ολους τους ενισχυτες που αναφερεις (που ετσι κι αλλοιως με εξαιρεση τον Orange & τον Fender ειναι πολυ μετριοι).

 

http://smart.noiz.gr/details.php?id=6798

 

http://smart.noiz.gr/details.php?id=5192

 

 

http://smart.noiz.gr/details.php?id=7107

 

επισης βλεπω και τον Orange & τον Hot Rod σε τιμες ξεφτυλα. ;)

 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λιγο πιο πανω απο το budget σου υπαρχει και ο Koch Studiotone, που ειναι πολυ ευελικτος ενισχυτης και σιγουρα αξιζει μια ακροαση αν μπορεις να δωσεις τα 100 εξτρα ευρω.

 

Επισης απο αυτους που παρεθεσες προσωπικα θα πηγαινα σε Orange ή Fender, με μια προτιμηση στον Orange. Οπως ομως ειπαν και αλλοι, ειναι ιδιαιτεροι ενισχυτες οποτε μπορει να μη σου κανει...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου