Προς το περιεχόμενο

alexa


boody

Προτεινόμενες αναρτήσεις

δε ξερω πως τα υπολογιζει ή αν ειναι αξιοπιστο αλλα το στο www.alexa.com μπορουμε (μεταξυ αλλων) να δουμε το traffic ranking απο οποιο site θελουμε. εχει πλακα να το ψαξετε και μαλιστα μπορειτε να ανακαλυψετε πολυ δημοφιλεις δικτυακους τοπους που δε γνωριζατε. θα εκπλαγειτε παντως με το ποσο ψηλα ειναι η παρεα μας σε δικτ τοπους αντιστοιχης θεματολογιας (καλα σε ακριβως ακριβως αντιστοιχης θεματολογιας νομιζω οτι το νοιζ ειναι πρωτο αν και δεν εχει μεγαλη σημασια , αλλα παντα τα rankings ειναι συναρπαστικα )

 

να δυο σχετικα λινκς αναζητησεων μου στο alexa

 

http://www.alexa.com/browse/general/?&Mode=general&CategoryID=5835365&Start=1&SortBy=Popularity&Recursive=Letter

 

http://www.alexa.com/browse?&CategoryID=140636

 

και εδω ενα top ranking ολων των ελληνικων sites

 

http://www.alexa.com/browse?&CategoryID=482

 

αν κανετε κανενα ενδιαφερων ψαξιμο στειλτε κανενα λινκ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ξεχασα να σας εξηγησω

πατατε traffic ranking και γραφετε στο ψαχτηρι το site Που θελετε να δειτε τι θεση κατεχει στην κατηγορια του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδια σορι πορωθηκα.....

 

μαντεψτε ποιος ειναι πρωτος στην γερμανια στα μουσικα online καταστηματα?

 

http://www.alexa.com/browse?&CategoryID=914654

 

:)

βρηκα και μερικα αλλα γερμανικα μαγαζακια...

 

http://www.amadeus-musicmedia.de/shop2/start.php

 

http://www.rockshop.de/

 

http://www.houseofsound.ch/webshop/ebp.php?f=shop,ov,2:3:4:5,0,0,0,de,0,0,0,0,0

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα ξενερώσω λίγο τον φίλτατο boody αλλά τα πράγματα έχουν ως εξής:

 

Οι πληροφορίες σχετικά με την επισκεψιμότητα ενός δικτυακού τόπου είναι διαθέσιμες ΜΟΝΟ στον administrator αυτού του δικτυακού τόπου και σε όποιον άλλο επιλέξει αυτός να τις κοινοποιήσει. Γνωρίζοντας αυτό το γεγονός, οι άνθρωποι της Alexa, ξεκίνησαν (πριν αρκετά χρόνια, τουλάχιστον έξι) μία προσπάθεια συλλογής στοιχείων επισκεψιμότητας παρακάμπτοντας τον administrator : έβαζαν τον κόσμο να εγκαθιστά στον υπολογιστή του ένα "Alexa Toolbar" (κατά το πρότυπο των σημερινών Google Toolbars ή MSN Toolbars). Κάθε φορά που επισκεπτόταν ένα δικτυακό τόπο ο χειριστής του υπολογιστή, το Alexa Toolbar "διαβίβαζε" αυτή την πληροφορία στην Alexa, συγκεντρώνοντας έτσι στοιχεία επισκεψιμότητας τα οποία :

 

α) δεν ήταν αντικειμενικά (αφού κάλλιστα κάποιος μπορούσε να μην έχει εγκαταστήσει το toolbar)

 

β) δεν έλεγαν τίποτε για το περιεχόμενο του δικτυακού τόπου, αφού άλλο οι πολλές επισκέψεις και άλλο το περιεχόμενο (το οποίο μπορεί κάλλιστα να ήταν άσχετο ή απαράδεκτο).

 

Σα να μην έφταναν αυτά, έχω τρία χρόνια να δω υπολογιστή με το Alexa Toolbar εγκατεστημένο, οπότε θεωρώ ότι τα στοιχεία που μας έστειλες να δούμε είναι τουλάχιστον... παλιά..

 

Πάρε ένα κτυπητό παράδειγμα: στην κατηγορία "Διαχείριση ονομάτων ίντερνετ" η Alexa ξέρει μόνο το δικτυακό τόπο του ελληνικού hostmaster (www.hostmaster.gr), ενώ πάνε δύο χρόνια που ο hostmaster πρακτικά δεν ασχολείται με το όλο θέμα καθώς η ευθύνη έχει μετατοπιστεί σε "καταχωρητές" δηλαδή καμιά κατοσταριά άλλες εταιρείες.

 

Συνοπτικά, η Alexa ήταν (και ίσως είναι ακόμη) ένας τρόπος επιρροής της διαφημιστικής αγοράς, όπου γίνεται μία προσπάθεια να πιστοποιηθεί (μέσω τρίτου) η επισκεψιμότητα ενός δικτυακού τόπου, άρα να αυξηθεί η αξία της διαφημιστικής προβολής μέσα από αυτό το τόπο.

 

P.S. - Για την όποια αξία μπορεί να έχει - πιστεύω ότι όντως το noiz είναι πρώτο σε επισκεψιμότητα σε σχέση με αντίστοιχους ελληνικούς δικτυακούς τόπους. Όχι δεν έχω τα στοιχεία επισκεψιμότητας, αλλά βλέπω τον αριθμό των μελών. :)

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κριμα δε το ηξερα. πλακα ειχε παντως.

αληθεια , την επισκεψιμοτητα δε μπορει να την επηρεασει καποιος με πλαγιους τροπους? πχ να φτιαξει ενα προγραμμα ενας χακερας (η διατυπωση μου δειχνει το ποσο ασχετος ειμαι με το αντικειμενο. το μονο που ξερω απο αυτα ειναι ολιγον γλωσσα c και basic ) ενα προγραμμα που να δημιουργει ψευτικους χρηστες?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου