Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα (?) με Vox AD30


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα ήθελα τη γνώμη των ηλεκτρονικών της παρέας για μια μάλλον παράξενη συμπεριφορά ενός Vox AD30VT.

 

O συγκεκριμένος ενισχυτής διαθέτει έναν περιστροφικό διακόπτη που επιλέγει 'εξομοιώσεις' γνωστών ενισχυτών. Το παράξενο λοιπόν είναι το εξής:

 

Όταν αλλάξεις την εξομοίωση, η ένταση που φτάνει στο ηχείο μειώνεται απότομα. Φυσικά κάθε ενισχυτής έχει τη δική του 'σχετική ένταση', εδώ μιλάμε όμως ότι πέφτει ανεξήγητα. Ο μόνος τρόπος για να το διορθώσεις, είναι να 'παίξεις' λίγο με το volume της προενίσχυσης (όχι το μάστερ), ή το Gain. Εννοώ απλά να κουνήσεις το ποτενσιόμετρο.

 

Η συμπεριφορά αυτή δεν συναντάται αν έχεις αναθέσει στα 2 προγράμματα που έχει κάποιες διαφορετικές εξομοιώσεις. Αν πας μέσω των αντίστοιχων κουμπιών, όλα ΟΚ.

 

Να σημειώσω επίσης, ότι αυτό το έκανε μάλλον από την αρχή, μου φαίνεται όμως ότι τώρα έχει επιδεινωθεί. Επειδή δεν παίζω συχνά μ'αυτόν (είναι καλός πάντως για practice ειδικά με ακουστικά), μπορεί και να ήταν πάντα έτσι. Καμία ιδέα;

nd don't forget my dawg, Fixed and Consequent

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

O συγκεκριμένος ενισχυτής διαθέτει έναν περιστροφικό διακόπτη που επιλέγει 'εξομοιώσεις' γνωστών ενισχυτών. Το παράξενο λοιπόν είναι το εξής:

 

Ο μόνος τρόπος για να το διορθώσεις' date=' είναι να 'παίξεις' λίγο με το volume της προενίσχυσης (όχι το μάστερ), ή το Gain. Εννοώ απλά να κουνήσεις το ποτενσιόμετρο. [/quote']

 

Αν όταν πιέζεις λιγάκι το ποτενσιόμετρο δεξιά-αριστερά ή προς τα μέσα το volume επανέρχεται, μάλλον υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο ποτεσιόμετρο καθεαυτό... Βρώμικο, ίσως;

Μου έχει τύχει πολλές φορές χαλασμένο περιστροφικό ποτενσιόμετρο ειδικά σε ψηφιακές πεταλιέρες όπου αποφασίζουν μόνα τους με τι ήχο θα παίξεις ή αυξομειώνουν τον ήχο όταν τους κάνει κέφι... :lol:

Άκου να δεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σου μειωνεται ο ηχος οταν αλλαζεις τα ΔΙΚΑ σου προγραμματα ή τα preset?

 

 

τσεκαρε αν στα δικα σου προγραμματα εχεις ρυθμισει σωστα την ενταση.μπορεις να το βρεις, γυρνωντας τα ποτενσιομετρα.οταν αυτα αναβοσβησουν, σου δινουν την θεση που τα εχεις ορισει.

οσο για τα preset, εχουν απο μονα τους μια διαφορα εντασης...τον 50αρη εχω οποτε και εγω τα ιδια.το καλο ειναι πως τον αφηνω ως εχει σε μια προσομοιωση και απο εκει και περα "παιζω μπαλα" με την tonelab :lol:

 

 

 

οχι, δεν ειμαι χορηγος της vox :lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οσον αφορά τις preset προσομοιώσεις αυτό συμβαίνει γιατι είναι ήδη προγραμματισμένες και δεν μπορείς να αλλάξεις τις θέσεις απο τα ποτενσιόμετρα. Τωρα γιατί δεν μπορείς να σώσεις τι αλλαγες ... αβυσος η ψυχή των κατασκευαστών.

 

Αν τωρα φτιάξεις τον ήχο σου και τον φυλάξεις στα ch1 & ch2 αυτά σώζονται με όλα τα settings εκτός απο το master volume. Ετσι δεν υπάρχουν διαφορές στην ένταση γιατί εσυ εχεις αποφασίσει τις σχετικές εντάσεις.

 

Ο λογος που σου φάινεται οτι μολις κουνήσεις λιγάκι το volume διορθώνεται είναι γιατί αυτη η κίνηση λέει στο software σε πια θέση βρίσκεται ΤΩΡΑ το ποτενσιόμετρο.

 

Αν πχ σώσεις στο ch1 με το volume τερμα, μετα αλλάξεις κανάλι και γυρίσεις όλο αριστερα το volume και ξαναεπιστρέψεις πάλι η ένταση θα είναι όπως όταν έσωσες. Αλλα μολις κουνήσεις λιγάκι το volume η ένταση θα πεσει στο σημείο που δείχνει ΤΩΡΑ το ποτενσιόμετρο. Αυτα είναι τα 'δυσκολα' με την ψηφιακή τεχνολογία.

 

Το Boss GT-8, για παράδειγμα, εχει δυο δυνατότητες στα ποτενσιόμετρα, είτε να αντιδράσουν άμεσα είτε να πρέπει να τα πάς πρώτα στην θέση που είναι γραμμένη στην μνήμη και μετά αντιδρουν. Ισως να το έχει και το tonelab, δεν θυμάμαι.

 

Θα το συνηθίσεις ...

 

:wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σας ευχαριστώ όλους παιδιά :wink: :D

 

Χτες δοκίμασα πάλι και παρατήρησα τελικά ότι το πρόβλημα ήταν πολύ μικρότερο...

 

Αυτό με παραξένεψε και το έψαξα (επιτέλους) περισσότερο, όπου διαπίστωσα ότι φταίει... η θέση που βρίσκεται το ποτενσιόμετρο του attenuator κάθε φορά. Αυτό είναι στο πίσω μέρος του ενισχυτή.

 

¶ρα είναι κάτι σαν αυτό που παρατήρησε ο toneless, λέω να καθαρίσω όλα τα ποτενσιόμετρα.

 

Φυσικά η βασική συμπεριφορά, όπως λέει ο ¶γγελος δεν θα αλλάξει, αλλά ισχύει μόνο όταν αλλάζεις από την μία εξομοίωση στην άλλη...

 

Μια ακόμα ερώτηση: αν τελικά τον κρατήσω (γιατί παίζει να τον δώσω τελικά), σκεφτόμουν να του άλλαζα μεγάφωνο, λέτε με ένα απ'αυτά τα φτηνά eminence 10" να δω κάποια διαφορά; Με ενδιαφέρει να είναι πιο 'καθαρό' το μεγάφωνο, άρα περισσότερα βατ απ'όσα έχει τώρα.

nd don't forget my dawg, Fixed and Consequent

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια ακόμα ερώτηση: αν τελικά τον κρατήσω (γιατί παίζει να τον δώσω τελικά)' date=' σκεφτόμουν να του άλλαζα μεγάφωνο, λέτε με ένα απ'αυτά τα φτηνά eminence 10" να δω κάποια διαφορά;[/quote']

Μπα, μην τον κρατήσεις. Πούλα τον. Φτηνά. Σε εμένα. :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου