Προς το περιεχόμενο

Tone VS Playability - τι λέτε;


ez

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Guru

Έστω (υπόθεση εργασίας) πως έχετε να επιλέξετε μεταξύ δύο οργάνων.

Το ένα έχει καταπληκτικό ήχο (για διάφορους λόγους) αλλά σας δυσκολεύει αφάνταστα στο παίξιμο. Το άλλο, σας βολεύει καταπληκτικά στα χέρια και στην άνεση, ο ήχος του όμως δεν σας ικανοποιεί καθόλου.

Ποιά τελικά θα ήταν η επιλογή σας και γιατί;

Ποιό απο τα δύο τελικά επηρεάζει περισσότερο την απόφαση σας;

Και για να το κάνω πιό δύσκολο, θα διαλέγατε ένα όργανο με μέτριο/αποδεκτό ήχο που όμως σας βολεύει εξαιρετικά στο παίξιμο, ή ένα με καταπληκτικό ήχο που όμως σας δυκολεύει στο παίξιμο - ως ένα αποδεκτό βαθμό, δεν λέω να μην μπορείτε "να πάρετε τα χέρια σας"...

Φυσικά και δεν αγνοώ τα όργανα που συνδυάζουν και τα δύο στοιχεία, όμως συνήθως σπάνια συναντάμε τέτοια, κι όταν συμβεί αυτό μάλλον δεν μπορούμε να τα πληρώσουμε...

Κοντολογής, σε τι ποσοστά "γέρνει" η απόφαση σας προς το ένα ή το άλλο όταν έρθει η στιγμή της απόφασης/αγοράς;

The music you listen to, becomes the soundtrack of your life

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 55
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Ανάλογα τι δουλειά θες το όργανο...

Αν το έχεις για ηχογραφήσεις και για μικρές συναυλίες ή είσαι bedroom player ή έχεις μία μπάντα για να ξεδίνεις τότε νομίζω πως ο ήχος είναι καθοριστικός παράγοντας...

Αν έχεις μεγάλες σε διάρκεια playing hour, παίζεις πρόγραμμα σε μαγαζιά κλπ τότε νομίζω πως το playability είναι Νο1.

 

Πάντως πιστεύω πως στο arsenal ενός παίκτη πρέπει να υπάρχουν όργανο κι από τις 2 κατηγορίες. Το ιδανικό θα ήταν και κάποια που να συνδιάζουν και ήχο και παίξιμο...

LA ROJΑ ARMADA

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το πιο πιθανό είναι να προτιμήσω το όργανο που μου αρέσει πολύ ο ήχος του αλλά με δυσκολεύει στο παίξιμο. Για τρεις λόγους:

 

α) Γιατί εν μέρει μπορεί να διορθωθεί με καλό σετάπ,

β) γιατί θα το θεωρήσω μια πρόκληση που θα με παρακινήσει να εξελίξω το παίξιμό μου,

γ) γιατί αν δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί το ίδιο εύκολα σε όλα τα είδη παιξίματος (πχ. με δύσκολες για τα δάχτυλα συγχορδίες, γρήγορο στην ταστιέρα, slide κλπ) τότε μπορεί να μείνει στην άκρη για ένα συγκεκριμένο από αυτά.

 

Από την άλλη, η κιθάρα που είναι πολύ βολική στο παίξιμο αλλά έχει χάλια ήχο μπορεί επίσης εύκολα (όπως γνωρίζουμε όλοι) να διορθωθεί με customizing, πχ. με άλλους μαγνήτες, nut, αλλαγές στα ηλεκτρικά κλπ. Κι αν και όπως λένε οι Αμερικάνοι "you can't polish a turd but you can roll it in glitter", δε νομίζω πως ισχύει σε αυτή την περίπτωση, ειδικά μάλιστα επειδή η "φωνή" της κιθάρας αυτής είναι ο ενισχυτής (αφού ως γνωστόν μέτρια κιθάρα σε πολύ καλό ενισχυτή >>>>>>> πολύ καλή κιθάρα σε μέτριο ενισχυτή).

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω εχω δυο strat. Η μια (παλια mexi) με βολευει περισσοτερο στο παιξιμο. Αλλα προτιμω παντα την αλλη (πιο καινουρια αμερικανα) γιατι ο ηχος της μ'αρεσει περισσοτερο, ακομα κι αφου αλλαξα (δις) μαγνητες στη mexi.

 

Ο ηχος παιζει ρολο στο feeling που σου δινει το οργανο κι αυτο για μενα ειναι πιο σημαντικο απο το playability, στην τελικη θα κοιταξω να προσαρμοσω εγω το παιξιμο μου στο οργανο που μ'αρεσει ο ηχος του. Ισως και να ειναι βλακεια αυτο. Αλλα μ'αρεσει κ η προκληση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυσκολο/σπανιο να ειναι "ευκολο" το οργανο και να παιζει και καλα. (αντιθετως μπορει να βρει κανεις ευκολα οργανο να μη εχει καλο ηχο και να ειναι και καροτσι ;D)

Αλλα νομιζω απο την ταπεινα μικρη  μου πειρα, οτι συνηθως ο καλος ηχος δεν χρειαζεται σε ειδη μουσικης που χρειαζονται ιδιαιτερο ... Playability, και το αντιθετο.

 

Εχω παντως κι απο τα δυο και εχω καθαρισει  ;D

Εχω φροντισει μαλιστα, τα οργανα που εχω κρατησει πλεον, τα ευκολα να εχουν οσο καλυτερο ηχο γινεται, και αυτα με τον καλο ηχο να παιζονται οσο πιο ευκολα γινεται. Δοξα ναχει η Παναγια. Το αυτο επιθυμω και δι υμας.

 

(Playability? απο που εισαστε? ;D)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενα λιγο δυσκολο μπρατσο σιγα σιγα το συνηθιζεις! Τον κακο ηχο ποτε! Ασε που πιστευω με τοσες επιλογες σε μαγνητες,ενισχητες,πεταλια και τοσα αλλα που υπαρχουν σημερα, δυσκολα να μην καταφερεις να βγαλεις καλο ηχο απο ενα οργανο!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

χωρις καμια σκεψη...αυτο που βολευει στο παιξιμο , τα  αλλα διορθωνονται  :)

 

 

+1

 

Παίρνοντας ως δεδομένο ότι μιλάμε για ηλεκτικά όργανα.

τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου