Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με την γείωση στο σπίτι και θόρυβος στα ηχεία


Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλημέρα κοινότητα !!

μένω σε μια παλιά μονοκατοικία και έχω πρόβλημα με την γείωση (οι μπρίζες έχουν γείωση αλλά.....)όταν έχω το λάπτοπ στην πρίζα και είμαι ξυπόλυτος συνεχεία με χτυπάει το ρεύμα!αλα φοράω κάλτσες και είμαι ΟΚ!!! :P

αλά τι κάνω με τον ενισχυτή κιθάρας???? που έχει απίστευτο θόρυβο όταν ανεβάζω την ένταση?

Επίσης τωρά θα παραγγείλω και ένα μεγάλο ηχοσύστημα από την θομαν 1800W αντί για 30w της κιθάρας και σίγουρα θα έχω το ιδιο πρόβλημα υπάρχει κάτι να αγοράσω που να διορθώνει το ρεβμα?? τα DI-Boxes κάνουν αυτήν την δουλια??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πλακα κανεις!! σε χτυπαει το ρευμα? κι εμενα κανα δυοπ φορες στο ωδειο, οταν αγγιζω μεταλλικη επιφανεια του ενισχυτη και απ την αλλη αγγιζω τις χοδρες του μπασου... φιλε το νου σου. οσο για το τεχνικο του ζητηματος, ιδεα δεν εχω πως φτιαχνεται. μηπως να μιλησεις σε ηλεκτρολογο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολλές παλιές κατασκευές έχουν γείωση και ουδέτερο μαζί, λόγω χαζομάρας ηλεκτρολόγου.Αν ισχύει αυτό.

Φωνάξτε ηλεκτρολόγο στις κουζίνες και τα ψυγεία δεν παίρνεις χαμπάρι αλλά στις ηλεκτρονικές συσκευές που η γείωση και ο ουδέτερος είναι αυτό που λένε οι λέξεις μπορεί και να σου κάνει πράγματι ζημιά.

Αν υπάρχει ηλεκτρολόγος και λέω βλακείες ας με διορθώσει.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φέρε ηλεκτρολόγο γιατί προβλέπεται περμανάν στο μαλλί  :P...άσε που ότι ηλεκτρονική συσκευή έχεις την γεράζεις πριν την ώρα της με το φορτίο που μαζεύεται....

Μία μπακαλίστικη λύση που έχω δει είναι καλώδιο απο μεταλλική επιφάνεια του ενισχυτή σε καλοριφέρ αλλά πάντα αναρωτιώμουνα τι γίνεται στον καυστήρα και στους υπόλοιπους ενοίκους σε περίπτωση στραβής  ???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

με φώναξε κανείς; κοίτα φίλε ΑΥΤΟ συμβαίνει σε όλες της συσκευές μην ανησυχείς .και επιδη κάποια παλικάρια δεν ξέρουν να πληροφορήσω ότι η ΕΛΛΑΔΑ γενικά δουλεύει ουδετερογειωση ..και αυτό δεν το βάζουν οι ηλεκτρολόγοι αλλά οι υπάλληλη της ΔΕΗ.ΕΝΑ αυτό αλλά πάρε ώμος για κάλο και κακό την ΔΕΗ ένα τηλέφωνο μήπως και ο ουδέτερος που έρχεται στο σπίτι σου, πάνω στην κολόνα της ΔΕΗ έχει πιάσει μπιχλα και δεν γίνετε σωστή επαφή .αυτό θα το καταλάβεις αν ανοίγεις τον 8ερμοσιφονα η την κουζίνα και σου χαμηλώνουν τα φώτα.  :)και επίσης δες τα καλώδια που ενώνεις μεταξύ τους τις συσκευές να έχουν ξεχωριστή γείωση και λιγάκι χονδρό καλώδιο τουλάχιστον 2,5 πολύκλωνο ..και αν μένεις σε μονοκατοικία θα σου προτινα αν θες να πάρεις 2 χαλκοσολινες τον 1,50 μέτρον να τις ενώσεις με μουφα και να τις μπήξεις μέσα στην γη ..μετά θα πάρεις καλώδιο 10αρι μην πάρεις 16 δεν δουλεύετε και να το σφίξης με ένα σφιχτιρακι την γείωση .εγώ προσωπικά έχω σε τρίγωνο και τις ενώνω μεταξύ τους σύνολο 4 γειώσεις βεβαία εγώ της κολαω με μολιβοκολισι που μπορείς να το κάνεις και εσύ αν θες δεν είναι πολύ ακριβή αρκεί ένα φλόγιστρο της πλάκας μια ράβδο μολύβδου ..και ένα πράγμα σαν σαπούνι που βρομα σαν καμένο λίπος.μετά θα τα ενώσεις με την κεντρική γείωση.εκεί που θα βάλεις το σφιχτιρακι μπορείς να πάρεις γράσο αδιάβροχο για να μην κασσιτεροθουν τα καλώδια ..και που και που θα ποτίζεις τις γειώσεις σου . :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

forao pantofles kai piano doulia efxaristo!!!!! :) 8) :)

 

signomi gia greeklish den exo elinika

 

Φίλε σοβαρολογείς? Πας.... να φυτέψεις χαλκοσωλήνες και να τις ποτίζεις? Σιγά μην πάρεις και επιδότηση για τα χαλκόδεντρα.  ;D

 

 

Δε λέω... "κατ αρχήν" κάπως (αλλά όχι ακριβώς) έτσι γίνονται και οι κανονικές γειώσεις αλλά μήπως να φώναζες πρώτα κάποιον που να ξέρει να σου νοικοκυρέψει τα ηλεκτρολογικά μέσα στο σπίτι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

....για μια φορά ας μην ακούγονται γενικότητες τύπου "στην Ελλάδα αυτό ή εκείνο",γιατί άλλο ο ουδέτερος κόμβος,άλλο η γείωση.Εν πάσει περιπτώσει,εδώ προσπαθούμε να αλληλοβοηθηθούμε,οπότε το κόβω εδώ και πάω στο εν κατακλείδι.

Οπως σου είπε ο Χαρίλαος,έκαστος εις το είδος του.Καλείς ένα αδειούχο ηλεκτρολόγο να κάνει μια αυτοψία,και σιγά σιγά ανανεώνεις την παλιά εγκατάσταση ακολουθώντας τις οδηγίες του......μμφφμμμ.....

Μα καθόλου δεν αγαπάς τους ανθρώπους ????

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

παρακαλώ να πάψουν οι ειρονιες ..ξέρετε από ηλεκτρολογικά και μιλάτε; για το αν πάρει και επιχορήγηση από το πότισμα τον γειώσεων, και ποίος είναι ο κόμβος της γειωσεις και ποίος δεν είναι ;έχετε ανοίξει ποτέ στην ζωή σας χελώνα να δείτε πως είναι ;έχετε δουλέψει 20 χρόνια ηλεκτρολογικά είσαστε ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ  και γνωρίζετε το αντικείμενο ..το καλό θα ήταν το παλικάρι να καλέσει ηλεκτρολόγο ..κανείς δεν το αρνήθηκε αυτό ..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου