Προς το περιεχόμενο

Moeller Technique?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κοιτουσα στο διαδικτυο για πανεπιστημια στην Αγγλια και σε ολλα ροτουσαν αν γνωριζεις για τιη τεχνικη Moeller. Ξερει κανενας τι ειναι αυτη η τεχνικη? τοσα χρονια παιζω και μελεταω δεν την εχω συναντησει ποτε σε κανενα βιβλιο.!! :roll: :(

P>to twirl or not to twirl!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

The Moeller technique is a series of triplets in each hand, in one smooth motion. Practice with each hand separately for long periods of time. The next step is to be able to put them together in one sequence. Jim Chapin has a video out called Speed, Power, and Endurance. All questions you may have concerning the Moeller technique is all in the video. Don't get discouraged. Keep practicing hard and your goals will be surely matched.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παίζει βιντεάκι απο την σειρά του Dom Famularo's Cyber Lessons με guest τον Jim Chapin να δείχνει ζωντανά την τεχνική του Moeller καθώς ο δεύτερος ήταν μαθητής του το 1938 - και ζεί / παίζει ακόμη!!!

 

Δεν θυμάμαι απο πού το κατέβασα αλλά μπορείς να το ψάξεις με τις παραπάνω πληροφορίες...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το εχω αυτο το βιντεακι το κατεβασα απο τη σελιδα του Chapin (κορυφαιος ντραμερ!!!) αλλα δεν εξηγει τιν τεχνικη απλα δειχνει ενα τροπο οταν παιζεις να μην εισαι σφικτος και να μην χρισιμοποιεις μονο τους καρπους σου.

 

Γαμωτο θα σκασω αν δεν μαθω τι ειναι αυτη η τεχνικη!!!!!! :evil: :x

P>to twirl or not to twirl!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αυτό που δείχνει είναι ότι του έδειξε (υποθέτω) ο δάσκαλος του τότε. Δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται ο τρόπος που παίζει ο chapin. Είναι μια κίνηση που ξεκινάει απο τον ώμο και καταλήγει στην μπαγκέτα (με την τελευταία) να είναι προέκταση του ίδιου του χεριού. Η τεχνική είναι όπως όλες οι άλλες που στις δείχνει κάποιος -> κουτσά στραβά νομίζεις οτι την έμαθες -> περνάει καιρός -> νομίζεις ότι πραγματικά την έμαθες -> την ξεχνάς -> και ύστερα καταλαβαίνεις ότι την μαθαίνεις / βελτιώνεις συνεχώς. Φαντάσου ότι έχεις ένα δάσκαλο δίπλα σου και σου δείχνει την μέθοδο για πετάλι -> μύτη/φτέρνα (ή όπως την ονομάζει ο καθένας). Δες τον chapin και προσπάθησε να απορροφήσεις την ιδέα απο αυτόν. Το πρακτικό όταν έρθει θα το καταλάβεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

χαιρετω ολους στο forum.Η τεχνικη moeller προερχεται απο τον ιδιο τον moeller o oποιος ειχε βγαλει κ βιβλιο, και αφορα τεχνικη για χερια.Η λογικη του ειναι να παιζουν τα χερια οσο γινεται με φυσικη κινηση και αφορα αποκλειστικα στον τροπο που παιζονται οι τονισμοι.Εχει τρια ειδη χτυπηματος whip,tap k prep.H εκμαθηση αυτου του τροπου ειναι μια μεγαλη ιστορια κ απαιτει δασκαλο που θα σου δειξει απο κοντα τις κινησεις κ χρειαζεται πολυ καιρο για να περασει στο παιξιμο σου χωρις να το σκεφτεσαι,γενικα ομως ειναι φοβερη τεχνικη γιατι επαναλαμβανω παιζεις τελειως φυσικα και χωρις να πιεζεσαι εστω κ αν χτυπας πολυ δυνατα γιατι ολο το power βγαινει απο την κινηση κ οχι απο σφιξιμο.Μπορει να χρησιμοποιηθει σε ολα τα στυλ μουσικης μεχρια κ metal κ βοηθαει ν βγαζεις live πολυωρα χωρις να κουραζεσαι κ να εχεις ωραιο ανοικτο ηχο στα τυμπανα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν γνωρίζω αν αυτή η τεχνική λέγεται moeller, αλλά κάπου στο 1985-1988, ο δάσκαλός μου στα κρουστά, πάνω στα κέφια του, έιπε να μου δείξει ένα κόλπο που χρησιμοποιούσε, όταν σπόυδαζε στο Berckley. Μάλιστα η κουβέντα είχε ξεκινήσει όταν τον ρώτησα πως καταφέρνει να παίζει κουνώντας τα χέρια με μια ανάλαφρη, ίσως χορευτική κίνηση, η οποία ήταν πολύ εντυπωσιακή για τον τότε αρχάριο.

Το κόλπο, αφορούσε μια τεχνική κίνησης η οποία θα ξεκούραζε τα χέρια από πολύωρο παίξιμο, π.χ. σε ένα Live. Φυσικά ήταν αυστηρός στο κράτημα της μπακέτας, δηλαδή ήθελε πάντα να την κρατάω με το αριστερό ανάμεσα στο μέσο δάκτυλο και παράμεσο, (γνωρίζετε πως) και στο δεξί κανονικά ζυγισμένη κ.λ.π., κ.λ.π. Έτσι μου έλεγε ξεκινά ο σωστός ντράμερ.

Ξεκίνησε λοιπόν να παίζει χρησιμοποιώντας τους καρπούς ενώ το υπόλοιπο χέρι ήταν κολλημένο στα πλευρά. Έπειτα η κίνηση μεταφερόταν στους αγκώνες με κάπως την κίνηση των καρπών περιορισμένη και τέλος η κίνηση μεταφερόταν στους ώμους. Αυτό το έκανε εναλλάξ συνέχεια.

Έτσι δινόταν η ευκαιρία στα υπόλοιπα σημεία που δεν συμετείχαν τόσο ενεργά, να ξεκουράζονται. Από τότε, προσπάθησα να μάθω την τεχνική αυτή και σιγά σιγά, μπήκε στο στυλ του παιξίματός μου.

Κατάλαβα όμως πως για να παιχτεί έτσι η μπακέτα, θα πρέπει να είναι τόσο χαλαρή, ώστε να μπορεί κάποιος αν γίνεται να στην αφαιρέσει από το χέρι χωρίς δυσκολία.

Νομίζω πως αυτό το (κολπάκι) που μου έμαθε ο δάσκαλος, μαζί με ασκήσεις προθέρμανσης, μαζί με τις καθιερωμένες σπασ.....κες ξανά και ξανά ασκήσεις στο practice, με βοήθησε να μην αποκτήσω τενοντίτιδα, ή σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα όλα αυτά τα χρόνια που ασχολήθηκα με τα τύμπανα.

Πάντως σας λέω και πάλι, η γνώμη μου αλλά και η τεχνική που ακολουθώ, είναι κράτημα μπακέτας ανάλαφρο. Η μουσική που παίζω είναι ροκ και δεν είχα ποτέ πρόβλημα με δυναμικές, ένταση ήχου κ.λ.π.

Ίσως ο άνθρωπος να μου έδειξε μόνο ένα κομμάτι από αυτήν την τεχνική ή ίσως να μοιάζει με τη moeller που συζητάμε.

Ίσως και πάλι αυτά που βρίσκουμε στα βιβλία και στα site να είναι κάποια εξέλιξη και κάποιος να την τελειοποίησε και να την δημοσίευσε.

Παλαιότερα γνωρίζετε ήταν ποιο δύσκολα και ίσως τα πράγματα αδιάφορα για κάποιους που δεν ήταν ανοιχτόμυαλοι. Τι να κάνουμε. Τα χρόνια περνάνε...

Then as it was, then again it will be...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

O moeller εχει γραψει το βιβλιο εδω κ 50-60 χρονια κ ειχε συγκεντρωσει γνωση για την τεχνικη που προερχοταν απο τους κρουστους που επαιζαν ταμπουρο σε μπαντες ακομα κ στον προηγουμενο αιωνα γιατι του εκανε εντυπωση πως 90 χρονων ανθρωποι επαιζαν τοσο γρηγορα κ δυνατα χωρις να πιεζονται καθολου.Μαθητης του ηταν ο Jim Chapin κ μαλιστα ο καλυτερος κ ακολουθησαν κ drummer oπως ο Joe Morello που τελειοποιησαν την τεχνικη κ την περασαν στους νεωτερους.Για περισσοτερες πληροφοριες μπορειτε να βρειτε το βιντεο των Jim chapin, Joe morello,danny gottlieb κ το dvd του dave weckl που εξηγουν αρκετα καλα την τεχνικη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Εδώ υπάρχει ένα εξαιρετικό βίντεο που εξηγεί πολύ καλά και περιεκτικά την τεχνική. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι είναι 30-κάτι mega, και αν είσαι με dial-up θα πρέπει να έχεις υπομονή, αλλά αξίζει τον κόπο.

Something Wicked This Way Comes

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου