Προς το περιεχόμενο

Αγορά motif es


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φίλοι καλησπέρα.Ευχαριστώ εκ των προτερων για τις απαντήσεις σας.Θέλω να προχωρήσω στήν αγορά ενός YAMAHA - MOTIF ES 61.Δεν ειμαι φοβερός πληκτράς και ούτε εχω πολλές γνώσεις από Σύνθεσαιζερ.Αποφάσισα όμως να πάρω ενα καλό όργανο.Οι δουλειές πού κάνω ειναι δημοτικές και λαικές (γάμους ,πανύγιρις ,διάφορες εκδηλώσεις).Φυσικά στο πρόγραμμα υπάρχουν και μοντέρνα κομμάτια.Επίσης να αναφέρω οτι έχω καί ενα ROLAND D-50 (καλό λαικό όργανο) από το οποίο ειμαι πολύ ικανοποιημένος και δεν το αλλάζω με τίποτα.Το MOTIF δεν το θέλω αποκλειστικά για λαικό, θέλω το ενα να συμπληρώνει το άλλο.Κάποιες φωνές όμως (κανονάκι, ούτι,ακορντεόν,φαρφίσα,)είναι καλοδεχούμενες αν υπάρχουν.Από οτι εχω ακούσει πνευστά ,πιάνα,και μοντέρνους ήχους εχει αρκετά και καλά.

Είναι σωστή η επιλογή μου?

θα με καλύψει ο συνδιασμός?

Προτείνετε κάτι άλλο?

Ενα μεγάλο ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χμμμ... Λοιπον! Δεδομενης της δουλειας που θες να κανεις ετσι?

 

Το motif es πιστευω ειναι η πιο καλη λυση. Φανταζομαι οτι θα θελεις και ενα συνθ με ευελικτο interface και γενικα να ειναι λειτουργικο. Γι αυτη τη δουλεια θα πρεπει να δεις και το KORG TRITON extreme το οποιο ειναι ενα οργανο που υπαρχει σε καθε ελληνικη πιστα. Εαν βεβαια δε σε ικανοποιησει αυτο τοτε μπορεις να πας στη πλεον ολοκληρωμενη λυση, που αν και ακριβη, θα σε βολεψει για αυτο που θες να κανεις και απλουστερα μιλαω για το ΤΥROS 2. Ακους κλαρινο και νομιζεις οτι καθεται διπλα σου ο ξαδερφος του Σαλεα.

 

Απο ερευνα τιμων εχω να σου πω τα εξης:

 

1) MOTIF ES6 : 2000 euro

 

2) Korg Triton extreme : 1950 euro

 

3) TYROS 2 : 3650 euro

 

 

To TRITON extreme της Korg εχει ενα εκπληκτικα λειτουργικο interface με τεραστια οθονη αφης και 3200 ανελεητα ατμοσφαιρικους ηχους. Εχει την επεκταση του για 96 το πολυ ΜΒ μνημη να αποθηκευσεις και αλλα λαικα οργανα περα των ηδη υπαρχοντων που πιστευω οτι ειναι λιγα για τη δουλεια που θες να κανεις. Πραγματικα αξιολογο οργανο και επιθετικο στον ηχο του ειδικα σχεδιασμενο για τη δουλεια που θες (ηχητικα παντα μιλαω). Θα χρειαστει να το ψαξεις σε θεμα ηχου λιγο..

 

Το MOTIF ES απο τη πλευρα του ειναι ενα οργανο περισσοτερο studiακο θα ελεγα που σημαινει οτι, εχει δυσκολοτερο interface πολυ πιο στιβαρη και καλη κατασκευη και εχει λιγοτερους ηχους. Ο ηχος του αν καταφερναμε να τον χαρακτηρισουμε με μια λεξη ειναι γλυκος και πολυ synth LEAD. Θυμιζει λιγακι παλια αναλογικα οργανα. Φυσικα εαν ψαξεις και ακουσεις τους ηχους του θα ακουσεις τους διασημοτερους ηχους που εχουν παιξει σε ιστορικα κοματια της δεκαετιας '80, '90 (Scorpions, Toto, Jean Michel J, Vangelis κλπ κλπ κλπ). Βεβαια εχει και τους ανατολιτικους ηχους οπως κλαρινο, μπουζουκι, σαντουρι (να το ακουσετε να θελετε να μαθετε σαντουρι :P ) αλλα δε παυει και αυτο να θελει μια προσθεση καποιων λαικων ηχων. Μπορει επισης να σε βοηθησει η pattern λειτουργια του ομως που φτιαχνεις εσυ τους ρυθμους σου οποτε μπορεις να φτιαξεις τσαμικα κλπ.

 

Το TYROS 2 xl ειναι ενα οργανο για το οποιο ακουγονται παρα πολλα και για να ειμαι ειλικρινης δε το εχω ακουσει. Πηγαινε τεσταρε το. Ομως η τιμη του ειναι αρκετα τσουχτερη ειναι η αληθεια.

 

 

Ζυγισε τα και παλι εδω ειμαστε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε maik3 εχω το Motif ES8.

Κατα την ταπεινη μου αποψη εχει τους καλυτερους φυσικους ηχους σε σχεση με τα αλλα 2 workstation (Triton & FantomX). Τα ειχα ακουσει και τα 3 πριν το αγορασω.

 

Αλλα:

Πιστευω οτι για δημοτικα κλπ δεν θα σε ικανοποιησει. Εχει αρκετα ethnic instruments αλλα για ελληνικα...χμμμ....λιγα πραγματα. Γνωμη μου ειναι, πηγαινε μια μερα στο νακα και ακουσε το οσο περισσοτερο μπορεις. Για live ειναι πολυ καλο,ιδιαιτερα στη Master mode.

 

Σαν ηχος κατα τη γνωμη μου ειναι κορυφη. Αλλα εξαρταται και απ'το τι ζητας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eδω ερχομαι και εγω να συμφωνησω με τον kots και με τους υπολοιπους οτι το motif ειναι το καλυτερο.Τωρα κοιτα να δεις τι γινεται.Επειδη ανεφερες οτι σου αρεσει πολυ το roland σου θα ελεγα να ριξεις και μια ματια στο fantom x6(παιδια ειναι παρεξηγημενο οργανο)Τελευταια εχει αρχισει να μου κερδιζει τις εντυπωσεις.ΟΜΩΣ! Το motif es εχει το bc3(breath controller)που ειναι οτι καλυτερο εχω ακουσει για πνευστα.Μικροφωνακι και δωσε φυσημα!!To θεμα ειναι οτι δεν ξερω που θα μπορεσεις να το ακουσεις!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Kαι με αλλα ατομα που εχω μιλησει το θεωρουν κορυφη. Οντως ηχητικα πιστευω ακομα και τωρα οτι ειναι αρκετα καλυτερο του KORG extreme. Χωρις υπερβολες..

 

Τωρα που ειπες breath controler θα παω να το ψαξω.. απο που να παρω αυτο το μαραφετι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω ακριβώς τι εννοείς λαικό όργανο και αν μπορείς να χαρακτιρίσεις ενα synth με τέτοιον όρο αλλα κανένα από τα καινούρια workstation δεν έχει πολούς ήχους για να χρησιμοποιήσεις σε λαικά με τις preset voices.

Πιστεύω οτι το motif έχει καλύτερο ήχο από το triton αλλά δεν ξέρω αν εσένα θα σε βόλευε να πάρεις γενικά workstation.

Πάντως θα σου πρότεινα να βρείς μεταχειρισμένο korg trinity για φτηνό workstation.

Τώρα αν τα έχεις σκεφτεί ολα αυτά και είσαι ανάμεσα σε triton και motifes , παρόλο που γενικά μαρέσει καλύτερα ο ήχος του motif, για τη δουλειά σου καλύτερα να κοιτάξεις σε ποιο θα βρείς ήχους έκτος των preset που να σε καλύπτουν για λαικά και δημοτικά. Γενικά ποιά έχεις ακούσει;

Α, μην το ξεχάσω.. η roland έχει πολύ ωραίο accordeon στα καινούρια ωτης synth. (είχε κάνει μια προσομείωση με το v-accordeon).

Καλό είναι να τα ακούσεις όλα όμως πρώτα , ακόμα και αυτά που θα είναι πάνω από τα χρήματα που διαθέτεις. Κοίτα και για Korg Tr ,yamaha mo6, roland fantom xr (και γενικά όλα τα καινούρια roland δεν έχουν καμία σχέση με το d-50 που έχεις).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Kαι με αλλα ατομα που εχω μιλησει το θεωρουν κορυφη. Οντως ηχητικα πιστευω ακομα και τωρα οτι ειναι αρκετα καλυτερο του KORG extreme. Χωρις υπερβολες..

 

Τωρα που ειπες breath controler θα παω να το ψαξω.. απο που να παρω αυτο το μαραφετι?

 

Απο Νακα λογικα η αν δεν το φερνει απο thomann.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε παιδιά, αφού το motif είναι καλύτερο από το triton extreme γιατί στις πίστες οι πληκτράδες έχουν μόνο το korg? (γενικότερα είναι μια απορία που την έχω χρόνια).

 

ΥΓ: Σας παρακαλώνα μην παρεξηγηθεί η ερώτηση μου. Δεν έχει κανένα ίχνος αιχμής προς τα γραφόμενα παραπάνω!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου