Προς το περιεχόμενο

Ηχος κιθαρας παραδειγμα προς αποφυγη...


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οχι κοινων θνητων......μιλαμε για αυτους που εχουν δισεκατομυρια, παιζουν σε τεραστια stages, εχουν καλοπληρωμενα συμβολαια με δισκογραφικες, 6 πλατινενια album, 3 τεχνικους για τις κιθαρες τους αλλα παρ ολα αυτα ο ηχος τους ειναι σαν ΦΥΣΑ* μεσα σε μπουκαλι coca colaς :D :D :D :D :D :D :D

 

*ΦΥΣΑ:εκλυση μεθανιου, υδροθειου και αλλων αεριων που παραγονται απο τη βακτηριακη χλωριδα του γαστρεντερικου σωληνα και εκλυονται μεσω του τελευταιου :D :D :D

 

Οι δικοι μου απαραδεκτοι: K.Hamett, R.Rhoads, E.Clapton(με εξαιρεση το δισκο του με τον Μayall)

2 things are infinite:the universe&human stupidity

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 56
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δεν νομιζω αν υπαρχει καποιος που συνειδητα να θελει να βγαλει "κακο" ηχο.

Και οι τρεις κιθαριστες που αναφερεις εχουν κατα τη γνωμη μου εξαιρετικο ηχο ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΟΣ που παιζουν.

Ειδικα τον Clapton τον αδικεις φοβερα μια και δεν υπαρχει ΕΝΑΣ ηχος Clapton αλλα πολλοι (π.χ ουδεμια σχεση εχει ο ηχος του με τους Cream σε σχεση με τον σημερινο),θα συμφωνησω ομως οτι η μοντερνα strat με τους Lace Sensors & τους Noiseless δεν του εκανε και πολυ καλο :lol: αλλα κατα τη γνωμη μου ο ηχος που ειχε με τη Les Paul & τον Marshall Bluesbreaker ειναι κλασσικος και απαραμιλλος.

Ο Hammet παιζει ενα ειδος μουσικης που αντιπαθω αλλα νομιζω οτι ο ηχος του ειναι υπερ-κλασσικος για το ειδος & αλλος ηχος δεν θα ταιριαζε..

Ο Randy Rhoads εχει κατα τη γνωμη μου ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ηχο (ειδικα η χρηση του analog delay που κανει ειναι παραδειγμα προς μιμηση..)

 

Ο χειροτερος ηχος κιθαρας που εχω ακουσει στη ζωη μου ειναι σιγουρα στους δισκους των ΠΥΞ-ΛΑΞ,ΑΦΩΝ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑ,Β.ΠΑΠΑΚΩΝ/ΝΟΥ,ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑ & ΤΣΑΚΝΗ . :lol:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν και θα συμφωνησω με τον προλαλησαντα, τελικα βρηκα τους ηχους που θεωρω απαραδεκτους, και δυστυχως προερχονται οι περισσοτεροι απο ελλαδα.

 

το αυτι μου δεν αντεχει να ακουει τις κιθαρες στα τραγουδια του βασιλη παπακωνσταντινου, οπως επισης και τον αφανταστα βαρετο ηχο απο μπαντες οπως οι δυτικες συνοικιες :twisted:

για να μην αδικω και την ελλαδα, αν και δεν μπορω να τον χαρακτηρησω απαραδεκτο, απεχθανομαι τον "lead" ηχο των βιρτουοζων κιθαριστων οπως satriani, vai κλπ.. δεν μπορω να περιγραψω καλυτερα για ποιον ηχο αναφερομαι , αλλα σιγουρα οι πιο πολλοι καταλαβαινετε.αλλα ξανα λεω, οτι δεν ειναι θεμα καλου η κακου ηχου, οσο ηχητικης κατευθυνσης που προσταζει το ειδος μουσικης που αρεσει στον καθενα.πχ για μενα οι radiohead, σε σχεση με τους παραπανω, εχουν αγγιξει την ηχητικα κιθαριστικη τελειοτητα.....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ο ηχος ειναι υποκειμενικο πραγμα ,οταν μιλαμε για 'ψαγμενους' μουσικους οπως αυτους που αναφερονται. Μου φαινοταν απαραδεκτος ο ηχος των

Νιrvana ,ακατεργαστος παρολα αυτα επιασε και δημιουργησε και σχολη .

Ο ηχος της κιθαρας των METALLICA επισης καθιερωθηκε και εχει μπει και

σε preset ενισχυτων κτλ .Οποτε ειναι υποκειμενικο , και μαλλον μετραει

τι παιζεις ,παρα με τι ηχο .Επισης παιζει ρολο και τι ηχο συνιθισαμε να ακουμε οποτε κατι αλλο φαινεται διαφορετικο και περιεργο .

Περιεργος λοιπον ηχος μου φαινοταν καποια Ελλ. κομματια της δεκαετιας

το 80 , που ξαφνικα εβγαινε ενα σολο κιθαρας ,σαν απο πηγαδι . Αυτο

δεν καταλαβα γιατι αρεσε σε αυτους που τα εγραφαν ,ισως να ηταν η

αδυναμια εγγραφης εκεινη την εποχη .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κι εγώ πιστεύω ότι ο Κροκίδης θα πάρει σίγουρα ένα από τα βραβεία χάλια ήχου. Απλά δεν ξέρω αν θα είναι το πρώτο... :lol:

 

Επίσης, δε μου αρέσει ο ήχος των shredders γενικά, αλλά επίσης γνωρίζω ότι άλλοι "πεθαίνουν" για αυτόν...

 

 

Περιεργος λοιπον ηχος μου φαινοταν καποια Ελλ. κομματια της δεκαετιας

το 80 ' date=' που ξαφνικα εβγαινε ενα σολο κιθαρας ,σαν απο πηγαδι . Αυτο

δεν καταλαβα γιατι αρεσε σε αυτους που τα εγραφαν ,ισως να ηταν η

αδυναμια εγγραφης εκεινη την εποχη[/quote']

 

3 παράγοντες ευθύνονται για αυτό:

1) κακογουστιά

2) κακογουστιά και

3) κακογουστιά :D:D:lol:

www.facebook.com/YourPaintedSmile

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επίσης' date=' δε μου αρέσει ο ήχος των shredders γενικά[/quote']

 

γιατι ΕΝΑΝ ηχο εχουν οι shredders?εγω ξερω ...20 διαφορετικους με αλλον ηχο ο καθενας! :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η δική μου άποψη, είναι ότι βασικά ο ήχος ως γνωστόν έχει πολλές διαστάσεις και ανάλογα το είδος ποικίλει. Σαφώς και έχουν εμφανιστεί κιθαρίστες Έλληνες τη δεκαετία του 1980 και πιό πριν με ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΗΧΟ! Οι τύποι έπαιζαν σε ΦΟΥΛ Λαμπάτους ενισχυτές με τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ Vintage σήμερα για εμάς όργανα (Fender , Gibson) σε εγγραφές φούλ αναλογικές με αναλογικά μηχανήματα και ΗΤΑΝ ΤΡΙΣΑΠΑΙΣΙΟΙ!!!!! Ακούστε τα σόλο των κ.κ. μουσικών του Παπακωνσταντίνου, Κατσιμίχα, Σιδηρόπουλου (ειδικά) τι πηγάδι...... μωρε ΑΠΟ ΜΑΓΚΑΝΟΠΗΓΑΔΟ ΑΠΑΤΟ εβγαινε ο ήχος!

Τώρα όσο για τους σρέντερ κιθαρίστες ...... παιδιά για αυτούς η κιθάρα είναι επάγγελμα, παίζουν 10 ώρες τουλαχιστον την ημέρα. Ή τους ακούς ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΙΘΑΡΙΣΤΑΣ (και όχι κλαρινίστας) και επιλέγεις κάποιους είτε δεν τους ακούς γιατί δεν έχεις κατανοήσει το όργανο που παίζεις.... :lol:

και για να μην παρεξηγηθώ.

Δεν είπα ότι και καλά άν παίζεις κιθάρα πρέπει να τους "ηρωποιείς" ή να τους θαυμάζεις και να λες πω ρε τι έκανε το άτομο ..... ΑΠΛΑ λέω ότι ίσα ίσα πρέπει κάποιοι από αυτούς που σου ταιριάζουν περισσότερο στα ακούσματα να χρησιμοποιούνται από εμάς ως "οδηγοί" για κάποια πράγματα. Αν δεν σου κάνουν αυτοί και τους θεωρείς κιτς επειδή παίζουν γρήγορα, ή έχουν απαίσιο ήχο όπως είπαν κάποιοι πιό πάνω μάλλον έχουν ακουστικό σοβαρό πρόβλημα, και επέλεξαν να παίξουν κιθάρα ενώ τους ταίριαζε η ΦΛΟΓΕΡΑ, (θα μπορούσα να πω και το όσα δεν φτάνει η αλέπού......). Όταν μιλάμε για ήχο Steve Vai π.χ ή για ήχο Κοτζεν ή Blackmore ή Clapton (σαφώς την προ λέις σενσορ εποχή) καλό θα ήταν να ΑΚΟΥΓΑΜΕ προσεκτικά τον ήχο τους. Αν και πάλι μας φανεί χάλια ΈΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ CD μας, τα ηχεία μας ή το πικάπ μας οι παλαιότεροι!!!

In Fender Strat we trust!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου