Προς το περιεχόμενο

Fender '78 Musicmaster Bass


petersp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μπα, δεν πιστευω. Η αληθεια ειναι πως θα τις ηθελα με λιγο λιγοτερο sustain και λιγο πιο μουντες. Νομιζω πως σε κανα μηνα θα ρθουν εκει που τις θελω. Παντως ειναι η πρωτες flat που δοκιμαζω που εχουν σωστο intonation ακομα και στην Μι πανω απ το 12ο ταστο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 50
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Στο wiring του μπασου, ο ποιητης χρησιμοποιει 2 πυκνωτες στο tone οι οποιοι ειναι κολλημενοι ο ενας στο δεξι ποδαρακι κι αλλος στο μεσσαιο. Ο πρωτος εχει τιμη 0,022MFD κι ο αλλος (μεσσαιο) 0,05MFD. Ξερει κανεις τον λογο? - οχι οτι μ απασχολει ιδιαιτερα, καθαρη περιεργεια - πρωτη φορα το βλεπω...

 

dsc4132.jpg

mmbridgepots.jpg

mmwiring.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μετα απο αρκετο ψαξιμο ειδα οτι το μπλε πυκνωτακι ειναι εκει για να κοβει πριμα συνεχεια ακομα και με το tone ανοιχτο. Μια μοντα ειναι να το ξεκολλησω για να αποκτησει ο μαγνητης ολα του τα πριμα. Σκεφτομουν ομως μηπως να μην τον αφαιρεσω και να τον κολλησω στο μεσσαιο ποδαρακι μαζι με τον αλλο, ουτως ωστε οταν κοβω τα πριμα να φτανει στα μουντα επιπεδα που εφτανε και πριν. Αν συνδεθουν και οι δυο πυκνωτες στο μεσσαιο ποδαρακι μαζι, οι τιμη που θα δινουν θα ειναι το αθροισμα και των δυο μαζι?

 

Θενκς!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν θελω να το τρυπησω. Θελω να μπορω να το ξανακανω μαμισιο οποτε θελω. Αυτη η μοντα που θα κανω ειναι πολυ μικρο πειραγμα και ανα πασα στιμη reversable.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι χορδες τελικα ξυριστηκαν πανω κ κατω κοντρα  ;D τις περασα και ειναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ! Μαλλον η χρυση τομη μεταξυ flat & round. Πολυ πιο καλες κι απο halfrounds που ειχα δοκιμασει καποτε. Εχουν τρομερο balance σε ολα: ηχο, διαρκεια, ατακα, ενταση... τα παντα. Και κοστιζουν μολις 23 ευρα!

Ακουστε και μερικα προχειρα clips:

 

http://www.box.net/shared/36yukaavun

 

http://www.box.net/shared/4jhqtt63lr

 

http://www.box.net/shared/ik79dh6232

Ποοοοοοοοοοοοοοοοοοοολυ μουνταδα!!!Οι φλατ που παιζω ειναι ποιο bright χωρις πλακα...απο ηχο και μαμω αλλα για τα γουστα μου θα εβαζα και λιγα πριμα...

I repeat myself when i'm under stress!!!I like it!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γι αυτο λεω να ξεκολλησω το ενα cap. Αλλα να το συνδεσω μαζι με το αλλο (μεσσαιο lug με γειωση - παραλληλα δηλ. αν δεν κανω λαθος) ή δεν εχει νοημα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κολλωντας το 0,022MFD cap στο μεσσαιο lug το μπασο εχει πλεον τον μαγνητη ελευθερο απο πυκνωτη all the time οπως ηταν πριν. Με ανοιχτο το Tone τα πριμα ειναι πλεον ορθανοιχτα!  ;D και το μπασο ακουγεται κοντα σε Precision. Βαζοντας το Tone στο 2,5 με 3 περιπου ακουγεται οπως ηταν απ την μανα του με ανοιχτο Tone και κλεινοντας το τελειως κοβουμε ολα τα πριμα κανονικα οπως και πρωτα. Δοκιμασα και χωρις να συνδεσω το 0,022MFD στο μεσσαιο ποδαρακι και ο ηχος ειχε αρκετη διαφορα με κλειστο Tone.

To wiring ουσιαστικα δεν πειραχτηκε - η μονη μετατροπη ειναι η μεταφορα απ το ενα ποδαρακι του μπλε πυκνωτη απο το δεξι στο μεσσαιο lug. Ανα πασα στιγμη κανω το αντιθετο και το μπασο ερχεται σε original κατασταση.  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δοκιμων συνεχεια:

Το μπασο εχασε σε χαρακτηρα καθως το .022MFD που κανονικα ειχε συνεχως συνεδεμενο, του εδινε εναν ηχο με εντονα μπασομεσσαια αφου ο πυκνωτης εκοβε μονο τα πολυ ψηλα. Αυτος ο ηχος δεν μπορουσε να φτιαχτει ρολαροντας το tone με τα 2 πυκνωτακια με συνολικη τιμη .07MFD. Ουσιαστικα κατεβαζοντας το tone, κοβοντουσαν πιο πολλες μεσσαιες-ψηλες & ψηλες συχνοτητες απ οτι αν ειχαμε .022MFD - λογικο... Το τελειο οντως θα ηταν να μπει ενα switch το οποιο θα ανοιγοκλεινει το .022MFD cap ή αντι για .05MFD στο tone να εβαζα το .022MFD. Λεω να το αφησω μαισιο προς το παρων, στο κατω κατω για Musicmaster το πηρα...  :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τα βινταζ όργανα καλύτερα μην τα πειράζεις. διάλεξε πως το προτιμάς και άστο έτσι.

είναι δύσκολο να βρεις ξανά τέτοιο πικαρντ (σε περίπτωση που τρυπίσεις αυτό)

Ορκισμένος Μπλουζάς!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου