Προς το περιεχόμενο

Ποια από τα παρακάτω monitor ηχεία προτείνετε?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

προσεχε μη τα ξεχασεις γιατι σε βλεπω για ρεκτιφιε μετα :) :)

περα απο την πλακα με ενδιαφερει να ακουσω αποψεις για το θεμα , αραγε ποια ειναι η αληθεια, ειναι μυθος ή πραγματικοτητα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 34
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Κατ'αρχήν με υγεία και καλές μίξεις στα νέα σου ηχεία Smyro. Ως προς το στρώσιμο: Το σίγουρο είναι ότι χρειαζεται. Τα dynaudio ακουγόντουσαν σαν τρανζίστορ πριν το στρώσιμο, χωρίς υπερβολές όμως. Η λογική είναι ότι πρέπει να σπάσουν οι κόλλες χωρίς ο κώνος και η κόρνα να χρειαστεί να δουλέψουν για τόσες ώρες σε όλες τις συχνότητες με έστω και μεσσαία ένταση. Με αυτή τη λογική εγώ έβαλα μία υπερβολικά χαμηλή συχνότητα να κάνει μία σταθερή αργή κυρίως ταλάντωση. Το ίδιο και για την κόρνα, αλλά με πολύ υψηλή συχνότητα (πολλές ταλαντωσεις). Ο ροζ θόρυβος, ήταν σε πολύ χαμηλότερη ένταση. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι σίγουρος για αυτό που κάνω. Είναι κάτι που μου φαίνεται ότι δεν ταλαιπωρεί το ηχείο και το στρώνει σχετικά γρήγορα. Πάντως όσες φορές το έκανα, σε κακό δεν μου βγήκε, και μπορώ να πω ότι ο ήχος στα dynaudio άλλαξε ελάχιστα μετά από αυτό το στρώσιμο, που σημαίνει ότι κάποια πράγματα είχαν όντως γίνει. Εάν κάποιος έχει πιο θεωρητικές γνώσεις πάνω στο θέμα, καλό ειναι να μας διαφωτίσει... Καλές ακροάσεις και μίξεις, Smyro

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ Geohomo, να σαι καλα :)

 

Εγω προσωπικά τα άφησα να παίζουν απαλή μουσική με αρκετα bass σε λιγότερη απο 1/4 της έντασης για περίπου 20ώρες. Τα πρίμα σχεδόν δεν ακούγονταν αλλά τα bass έπαιζαν. Στρώσιμο πιστεύω είναι και ο τρόπος που τα δουλέυω τώρα σε χαμηλές εντάσεις, μέχρι να περάσουν λίγες μέρες και να δω ότι χαλαρώνει ο ήχος.

 

Να πω κάτι για όσους κάνουν παραγωγή με hi fi όπως έκανα και εγώ ένα χρόνο τώρα, η αλλαγή είναι απίστευτη, απορώ γιατί τόσο καιρό δεν είχα πάρει ηχεία. Ίσως πίστευα ότι θα τη γλύτωνα αλλά η διαφορά είναι απίστευτη!

 

Αλλάζω το θέμα, τελικά δε θα πάρω βάσεις αλλά θα βάλω τα ηχεία πάνω στο τραπέζι toy pc. Χρειάζομαι extra 10cm για να έρθουν στο κατάλληλο ύψος, οπότε σκέφτηκα να βάλω πετροβάμβακα μετά απο το διάβασμα που έριξα στα forums.

 

Αξίζει? Θα γλυτώσω τον συντονισμό του τραπεζιού και το baffle step effect?

Το έχει δοκιμάσει κανείς? Επίσης υπάρχει εναλλακτικό?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 5 εβδομάδες αργότερα...

Προσωπικα θεωρω καλυτερα τα γιορκβιλ.Εχουν μεγαλυτερο πικ παουερ απο τα αλλα δυο,που σημενει οτι θα πικαρουν και θα μπουκονουν δυσκολοτερα και εχουν πολυ λιγοτερη μεσαιαδουρα.Κανενα απο τα τρεια δεν ειναι το απολυτα φλατ μονιτορ,τα συγκεκριμενα χανουν απο τους 15 χιλιοκυκλους και πανω.Προσωπικα τα θεωρω ως το καλυτερο σημειο αναφορας.

P>there is new sound in town.....

sound master

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αουα,τωρα ειδα οτι πηρες μονιτορ.Γιατι οταν μπαινω στο φορουμ βλεπω τα παλια μυνηματα και οχι τα νεα?τεσμα.καλα ακουσματα!!!!

P>there is new sound in town.....

sound master

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου