Προς το περιεχόμενο

Βοηθεια για επιλογη high gain ενισχυτη


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετω την κοινοτητα,

 

σκεφτομαι να προχωρησω στην αγορα ενος λαμπατου ενισχυτη(προς το παρον μαζευω χρηματα) και θα ηθελα την βοηθεια σας.

Λοιπον, η κιθαρα μου ειναι η EPIPHONE LES PAUL CUSTOM ZAKK WLDE  με EMG 81/85.Με ενδιαφερει ενας high gain ενισχυτης που θα ηθελα να εχει και "γλυκα" καθαρα (οσο γινεται τελοσπαντων...) γιατι εκτος απο metal θελω να μπορω να παιζω και αλλα πραγματα οπως blues,rock κτλ.Δηλαδη θελω να παιρνω ολη τη βρωμια απο κει και για τα υπολοιπα,πεταλια.Γενικα προτιμω τον αμερικανικο ηχο.

Επισης θα ηθελα να τονισω οτι ο ενισχυτης εκτος απο live θα χρησιμοποιειται πολυ και μεσα σε διαμερισμα.Το ξέρω οτι δυσκολα θα μπορω να παρω πολυ gain απο ενισχυτες των 50 και 60 watt σε εντασεις διαμερισματος αλλα...

Το budget που εχω στο μυαλο μου ειναι γυρω στα 500e.

Ψαχνοντας καποια πραγματα εχω στο μυαλο μου τον RANDALL RH50T και τον PEAVEΥ 6505+ 112 COMBO.

Το πρωτο ειναι κεφαλι κ το δευτερο ειναι combo αλλα προς το παρον,αυτο το θεμα καθως και το θεμα της μεταφορας ειναι τα τελευταια που με απασχολουν.Η αληθεια ειναι οτι δεν εχω ακουσει κανεναν απο τους 2 απλα για τον δευτερο διαβασα οτι σχετικο υπηρχε στο noiz και εχω δοκιμασει το αντιστοιχο κεφαλι και γενικα βλεπω οτι παιζει πολυ σαν προταση.Γι αυτο τον λογο θα ηθελα αν καποιος εχει αυτους τους ενισχυτες η τους εχει δοκιμασει,να μου πει τη γνωμη του η ενδεχομενως να μου προτεινει και κατι αλλο.

Και μια χαζη ερωτηση για το τελος.Μπορει ενας εξειδικευμενος τεχνικος να κανει τον combo κεφαλι καμπινα??

Δεν ξερω αν ξεχασα να αναφερω κατι...

 

Συγνωμη για το κουραστικο post και ευχαριστω εκ των προτερων

Of those who say nothing, few are silent...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφού το θέμα κεφάλι και μεταφορά είναι τα τελευταία που σε απασχολούν, μην σκέφτεσαι απο τώρα να τσεκουρώσεις τον ενισχυτή που θα πάρεις για να τον κάνεις κεφάλι. Δε λέει , πολλοί το έκαναν με άσχημα αποτελέσματα.

Ο 6505+ είναι μια πολύ καλή λύση στο budget σου. Εγώ θα σου προτείνω να δεις και τον

Blackstar HT20 που βγαίνει και σε κεφάλι και έχει και καλα καθαρά και πολύ καλό γκάζι.

http://www.thomann.de/gr/blackstar_ht_studio_20_head.htm

 

 

 

Cigarettes and Whiskey ... call my shaking hand

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο randall δεν κανει για μεταλ κυριως λογω ποιοτητας παραμορφωσης, ειναι λες και εχουν ξεχασει να βαλουν το "presence" στο πανελ μπροστα.

με ενα πεταλακι distortion μπροστα κατι γινεται και μπορεις να βγαλεις hight gain ηχο.

προσωπικα τον εχω ενα χρονο και δεν τον προτεινω αν και τα καθαρα του μαρεσουν πολυ +οτι με μια πεταλιερα μπορεις να βγαλεις πολυ καλο ηχο.

 

Αντιστοιχα ο blackstar ειναι καλη περιπτωση οπως και ο peavey.

Επισης ενδιαφερον ειναι και ο ENGL gigmaster (δεν τον εχω ακουσει)

και οι νεοι Randall που παιρνουν τα modules μπροστα (τσεκαρε το σαητ τους - δεν τους εχω ακουσει)

Αυτον που εχω ακουσει ειναι ο Koch studiotone και μαρεσε πολυ οπως επισης και ο Bogner alchemist που τους προτεινω..

 

Γενικα νομιζω οτι επιασα ολες τις εταιρειες πανω κατω, ψαξε να τους ακουσεις!

 

Υγ και ο λαμπατος line 6 με τις προσομοιωσεις μοιαζει καλος, τον εχει προσφορα ο ΝΑΚΑΣ νομιζω

 

All the money of the world can't buy me

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πρωτα απ ολα ευχαριστω για τις απαντησεις σας.βλεπω οτι οι προτασεις και των δυο σας συμπιπτουν στον Blackstar HT20.Το καλο με αυτον ειναι οτι θα τον χαιρομαι μεσα στο σπιτι αλλα θα μπορουν τα 20Watt να με καλυψουν σε live?Θα βγαζουν ενταση και ογκο?

Επισης ο ηχος του πιστευετε οτι ειναι κατι κοντα σε αυτο που ζηταω απο αποψη παραμορφωσης τουλαχιστον(αμερικανοσουηδικο-κατι)?Θα ψαξω βεβαια να τον δοκιμασω απλα ρωταω τελειως πληροφοριακα.

Επισης παρατηρησα οτι ο Blackstar HT20 και ο ENGL gigmaster εχουν μονο ενα EQ για τα 2 καναλια σε σχεση με τον PEAVEY.

Αυτο κατα τη γνωμη σας το βρισκεται σημαντικο υπερ η οχι και τοσο?

Of those who say nothing, few are silent...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν θαθελα να σε παρω στο λαιμο μου με την απαντηση μου, σιγουρα ομως ενα πολυ βασικο κομματι του συγχρονου μεταλ ηχου ειναι η τοποθετηση ενος overdrive/dist/boost πεταλι πριν την παραμορφωση του ενισχυτη γεγονος που δινει σχεδον αριστα αποτελεσματα. απτην αλλη τα καλα γκαζια θελουν χρηματα, δηλαδη μεναν ενισχυτη των 500ευρω δεν μπορεις να ζητας τον τελειο ηχο, αλλα και παλι δεν ειμαι απολυτος σε αυτο. Η λυση μονοδρομος ειναι να δοκιμασεις οσους ενισχυτες μπορεις και να κρινεις γιατι εδω μονο να σε αποπροσανατολισουμε μπορουμε! ;D

Για το αλλο που ρωτησες, το να εχει μονο ενα EQ δεν ειναι οτι καλυτερο γιατι σου στερει επιλογες, απτην αλλη αν παιζεις 99% με γκαζια δεν εγινε και τιποτα..

All the money of the world can't buy me

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το οτι θα δοκιμασω ενισχυτες ειναι δεδομενο απλα επειδη ουτε εχω ακουσει πολλους αλλα ουτεξερω τι παιζει στην αγορα γενικα γι αυτο θελω οι πιο εμπειροι να με κατευθυνετε σε επιλογες που ειναι πιο κοντα στις προτιμησεις μου. Παντως γι αυτο που λες για 99% γκαζια θα ελεγα πιο πολυ 70% απλα στην αρχη ανεφερα κυριως metal επειδη το gain ειναι που με απασχολει κ θελω να ειναι ωραιο

Of those who say nothing, few are silent...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

λοιπον ψαχνοντας λιγο αυτα που μου προτεινατε ειδα καποια πραγματα και μου δημιουργηθηκαν καποιες αποριες.Πρωτα απ ολα ο Bogner που μου προταθηκε απο τον Miltos23 εκτος του οτι ειναι κατα πολυ εκτος budget,στο youtube δεν μου ακουστηκε τοσο high gain και "metal" οσο θα ηθελα.Σε καμια περιπτωση δεν προσπαθω να ακουσω τον ενισχυτη στο youtube απλα το χρησιμοποιω ως μετρο συγκρισης σε σχεση με αλλους ενισχυτες παλι στο youtube(δεν ξερω αν γινομαι κατανοητος...)

Για τον Blackstar HT20 τωρα,ο οποιος μου φανηκε αρκετα ενδιαφερουσα επιλογη,αν και εχω καποιες επιφυλαξεις για τα 20watt,ειδα οτι εχει μια λειτουργια που διαλεγεις αναμεσα σε american και british ηχο.Επισης ειδα οτι εχει 2 λυχνιες EL34 οι οποιες απο οτι εχω καταλαβει δινουν στουσ ενισχυτες την χαρακτηριστικη british χροια ενω την american χροια την δινουν οι 6L6GC.

Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν σε περιπτωση που δεν με ικανοποιει η χροια του,μπορω να αλλαξω τις EL34 βαζοντας τις http://www.thomann.de/gr/tad_rt212_roehre_6l6gc_duett.htm για να παρω διαφορετικο ηχο?

Of those who say nothing, few are silent...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου