Προς το περιεχόμενο

compressor για ηλεκτρακουστικη κιθαρα & φωνη - rack ή πεταλακι?


santso 4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

    Απο καιρο ηθελα να παρω ενα κομπρεσορα για ηλεκτρακουστικη κιθαρα και φωνη, ειχα μαλιστα ποσταρει παλιοτερα κι ενα θεμα <a href="http://www.noiz.gr/index.php?topic=174490.0">εδω</a> αλλα ειπα ν΄αποφυγω τη νεκρανασταση  .... Εξαλλου τωρα μου σκασανε κατι λεφτα που δεν τα περιμενα :D, κι ειπα να τα αξιοποιησω καταλληλως.... Θα τον χρησιμοποιησω αποκλειστικα για live (οχι ηχογραφηση) και μιας και ειμαι το μονο οργανο της...μπαντας  ;D (1 κιθαρα, 2 φωνες) θελω να εχω ογκο και σκασιμο στην κιθαρα και ευκρινεια στα φωνητικα.Παιζω με μια martin 000c16 rgte aura, και μια πεταλιερα για chorus-delay κι απο κει στην κονσολα.

 

  Σκεφτομουνα λοιπον για rack (αν και καποιοι λενε οτι δεν ειναι καλη ιδεα για κιθαρα - γιατι?) ,και συγκεκριμενα ενα dual compressor για να συνδιασω την κιθαρα και τη μια τουλαχιστον φωνη. το budget ειναι 120 - 250 ευρω. Αν μπορω να κανω δουλεια με τους φτηνους γιατι οχι,αλλα θελω καθαρο και κρυσταλλινο ηχο και χωρις θορυβο, οποτε αν χρειαστει παω για τους ακριβοτερους. Θελω να εχει αναλυτικα ολες τις ρυθμισεις (attack,release,ratio,threshold και τα σχετικα).Εχω σταμπαρει αυτους:

 

http://www.thomann.de/gr/alesis_3630_compressor_limiter.htm  122 ευρω,αν και με χαλαει που δεν εχει XLR input/output.

 

http://www.thomann.de/gr/samson_s-com_4.htm  149 ευρω.Αυτος εχει ΚΑΙ XLR in/out και ειναι και τετρακαναλος, κατι που δε με χαλαει καθολου για να βαλω και τη δευτερη φωνη.Δεν καταλαβα ομως αν εχει ολες τις ρυθμισεις. Απο ήχο παλι τι θα λεει ? Γιατι κατι μου λεει οτι θα΄ναι μαπα?  :P

 

http://www.thomann.de/gr/dbx_166xl.htm  222 ευρω με XLR in/out.

 

http://www.thomann.de/gr/bbe_maxcom_kompressor.htm  222 ευρω επισης με XLR in/out.

 

http://www.mclellandmusic.com/en/showpro.asp?id=338&lb=19  δεν βρηκα τιμη.Παιζει ομως 100 ευρω στις αγγελιες και το σκεφτομαι  ....ΔΕΝ εχει XLR >:(

 

  απο πεταλακια:

 

http://www.thomann.de/gr/tc_electronic_nova_dynamics.htm  149 ευρω

 

http://www.thomann.de/gr/electro_harmonix_black_finger.htm  169 ευρω. Τι ειναι αυτο το μαυρο στρογγυλο ματζαφλαρι  ;D  με τις τρυπες που εχει στη μεση?

 

http://www.thomann.de/gr/t_rex_comp_nova.htm  191 ευρω.

 

http://www.thomann.de/gr/carl_martin_compressorlimiter.htm    215 ευρω

 

    Βεβαια τα πεταλακια τα εχω σχεδον αποκλεισει γιατι α) ειναι μονοκαναλα  β) δεν εχουν πολλες ρυθμισεις για να ψαχτω γ) καλα μαντεψατε....δεν εχουν XLR 8).... Αν μου πειτε καποιο καλο λογο να προτιμησω πεταλακι το συζηταμε. Γενικα δεν ξερω και πολλα απο κομπρεσορες αλλα εχω ολη την διαθεση να ψαχτω με ρυθμισεις μολις τον παρω.

    Θα ηθελα την αποψη σας γι αυτα τα μοντελα,και οχι μονο.... Πιστευετε οτι μπορεις να βγαλεις ΚΑΛΟ ηχο σε Live με μηχανημα σε αυτα τα λεφτα? οτιδηποτε αλλη συμβουλη θα βοηθησει,μιας και το ψιλοβιαζομαι το μηχανημα....thanks εκ των προτερων! :)

 

 

.... Λεει ελα ντε και το ντε ερχεται

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με τέτοιες απαιτήσεις ευελιξίας και πλήθους στις ρυθμίσεις, κι εγώ δεν θα συνιστούσα πεταλάκι αλλά rack. Να σημειώσω μόνο πως το TC Nova Dynamics (που δεν παράγεται πια) έχει δυο mono κανάλια με ανεξάρτητα ins & outs που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα είτε σαν εξαιρετικοί και πολύ παραμετροποιήσιμοι compressors είτε σαν gates, και πως το μαύρο κάλυμμα του Black Finger λειτουργεί σαν προστατευτικό για τις δυο λυχνίες του. Kατά τα άλλα, θα έκλινα σαφώς υπέρ της Dbx.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  Ο BBE τι λεει? και τι λεει σα μαρκα γενικοτερα?

 

    Και κατι αλλο.... ο DBX προσεξα οτι δεν εχει power on/off.... Εχει αραγε πρακτικη σημασια?

 

.... Λεει ελα ντε και το ντε ερχεται

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου